EUROLEAGUE

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sport24.gr

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sport24.gr

Με αφορμή την συμπλήρωση 16 ετών από την εποποιία του Ολυμπιακού στο Final-4 της Ρώμης αλλά και την ραψωδία του Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Αμερικανός MVP της διοργάνωσης μίλησε στο Sport24.gr για την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα του Ολυμπιακού, την κρίση στην Ελλάδα, πως έζησε τον περυσινό θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης ενώ πήρε θέση και στο δίλημμα Μάτζικ Τζόνσον – Ντόμινικ Ουίλκινς

Σαν σήμερα, στις 24 Απριλίου 1997, Μεγάλη Πέμπτη, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ευρώπης με εμφατικό τρόπο.

Στον τελικό της Ρώμης συνέτριψε την Μπαρτσελόνα 73-58.

Σε αυτή την ιστορία δεν χωρούν δράκοι αλλά μύθοι. Κορυφαίος όλων ο…Αμερικανός «Καίσαρας» Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος άφησε εποχή με τις διαστημικές ντρίμπλες του, τα εκπληκτικά coast to coast, τις εγκεφαλικές ενέργειες του και τα καθοριστικά καλάθια που σημείωσε.

Ήταν αναμφισβήτητα ο μεγάλος σταρ του Final-4 της Ρώμης. Ο «στρατηγός» της τεράστιας επιτυχίας.

Για τον «ποταμό» μοιάζει με χθες η κατάκτηση της Ρώμης. Το Sport24.gr επικοινώνησε με αφορμή την σημερινή επέτειο από την εποποιία του Ολυμπιακού με τον μεγάλο «winner» εκείνης της ομάδας.

Πρόσχαρος, ευγενικός, ένας πραγματικός gentleman των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Ντέιβιντ Ρίβερς αναρωτήθηκε και ο ίδιος για τα χρόνια που πέρασαν από την πορεία προς τη δόξα των Πειραιωτών.

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sport24.gr

" Είναι 16 χρόνια από τότε; Νόμιζα πως είναι 13 αλλά έχεις δίκιο. Μιλάμε για το 1997", ήταν η πρώτες κουβέντες του παλαίμαχου Αμερικανού point guard. Στη συνέχεια πήρε βαθιά ανάσα ξεδιπλώνοντας το κουβάρι των αναμνήσεων αποκλειστικά στο Sport24.gr.

" Ήταν μία τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό. Πρόκειται για το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ομάδας. Το θυμάμαι σαν χθες. Πλέον δεν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα αλλά όποτε βλέπω τον Ολυμπιακό να αγωνίζεται μου έρχονται στη μνήμη όσα πετύχαμε εκείνη την εποχή. Είναι ακόμη φρέσκιες στο μυαλό μου οι εικόνες από την κατάκτηση της Ευρωλίγκα στη Ρώμη".

Η πλούσια καριέρα του Ντέιβιντ Ρίβερς είναι γεμάτη από highlights. Η κούπα στη Ρώμη κατέχει ασφαλώς ξεχωριστή σχέση στην καρδιά του.

"Έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές στην καριέρα μου. Η κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν μία από αυτές. Έχω περάσει επίσης φανταστικές στιγμές στους Λος Άντζελες Λέικερς, στην Αντίμπ, την Τιμσίστεμ Μπολόνια και την Τόφας Μπούρσα. Βέβαια είχε ιδιαίτερη δυναμική για μένα ο θρίαμβος μας στη Ρώμη αφού πέρα από την πρώτη θέση αναδείχθηκα και MVP του τουρνουά".

Ο «ποταμός» αποκαλύπτει πως είχε απομονωθεί από τους συμπαίκτες του προκειμένου να συγκεντρωθεί αποκλειστικά στα ματς που έγραψαν ιστορία στο «Παλαέουρ».

"Θυμάμαι ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος από την πρώτη στιγμή που προσγειωθήκαμε στη Ρώμη. Δεν μιλούσα πολύ στους συμπαίκτες μου. Το μόνο που είχα στο μυαλό μου ήταν τα παιχνίδια του Final-4. Έπρεπε να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου".

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sport24.gr

Τον περασμένο Νοέμβριο έπειτα από 12 χρόνια απουσίας, ο Ντέιβιντ Ρίβερς επέστρεψε στη χώρα μας καταθέτοντας τις εντυπώσεις του. Ο παλαίμαχος άσος συγκινεί με τα λόγια του για τους Έλληνες.

"Η Ελλάδα πάντα βρίσκεται στο μυαλό μου. Επιχειρηματικά όλοι μου λένε πως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα θεωρείται ως η γη των ευκαιριών. Ο κόσμος δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης υποφέρει.

Πιστεύω όμως πως η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι στην κατάσταση που βρισκόταν. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα είναι δυνατοί, παθιασμένοι και δουλεύουν σκληρά. Δεν θέλουν να εξαρτώνται από τους άλλους. Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους στους δρόμους να διαμαρτύρονται όμως πιστεύω πως θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες".

Ο πρώην point guard των Λος Άντζελες Λέικερς αναφέρθηκε και στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του. Τα “Village Camps” αποτελούν το μεγάλο του στοίχημα.

"Έχουμε στο πρόγραμμα μας 200 οικογένειες από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά ακολουθούν μαθήματα αγγλικών, γαλλικών ασκούν τέχνες εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς αναφορικά με τη νέα τεχνολογία στα media.

Δουλεύουμε με τα παιδιά στον αθλητισμό και στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία και ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε αθλητές στην κοινωνία, όχι επαγγελματίες αθλητές".

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς στο Sport24.gr

Η οικονομική κρίση σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ρίβερς δεν θα έχει αντίκτυπο στο ελληνικό μπάσκετ αφού ταλέντα… υπάρχουν.

"Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο ελληνικό μπάσκετ, αλλά δεν θα ήθελα να αναφέρω ονόματα. Η οικονομική κρίση δεν θα επηρεάσει το μπάσκετ αφού υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που μπορούν να σταθούν σε υψηλό επίπεδο.

Χρειάζεται όμως δουλειά σωστή συνεργασία ανάμεσa, σε ατζέντηδες, προπονητές και παράγοντες του αθλήματος προκειμένου να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή".

Ο Ολυμπιακός περίμενε 15 χρόνια για να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης και μάλιστα με δραματικό τρόπο. Ο Ρίβερς παρακολούθησε τις προσπάθειες της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς και περιγράφει πως ένιωσε βλέποντας τον Πρίντεζη να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι.

"Aισθάνθηκα ανακούφιση βλέποντας το καλάθι στο τέλος με το οποίο ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ. Ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει και συνέβη στο κατάλληλο τάιμινγκ.

Ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες επιτυχίες γιατί στηρίζει αυτή την ομάδα. Παράλληλα στη ζωή του, περνάει δύσκολα, υποφέρει. Είναι θετικό για το ελληνικό μπάσκετ να προσφέρει τέτοιες χαρές στους φίλους του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα στους Έλληνες".

Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο πέμπτο και καθοριστικό παιχνίδι της σειράς την Έφες Αναντόλου. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς εμφανίζεται αισιόδοξους.

"Πιστεύω πως μπορεί να προκριθεί ο Ολυμπιακός στο Final-4 του Λονδίνου. Έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα κάνει αυτό που πρέπει. Απαιτείται όμως αυτοσυγκέντρωση, να είναι απόλυτα προσηλωμένοι οι παίκτες του στο στόχο και φυσικά να κάνει λιγότερα λάθη".

Σε περίπτωση πρόκρισης ο ΜVP του Final Four της Ρώμης αναμένεται να βρεθεί στο πλευρό των «ερυθρολεύκων» στο Λονδίνο.

"Αν μου στείλει η διοίκηση πρόσκληση θα είμαι μαζί με την ομάδα στο Λονδίνο, όμως λογικά βρίσκομαι στο Λονδίνο για δουλειές εκείνη την εποχή".

Ο Ντέιβιντ Ρίβερς ως ρούκι στους Λος Άντζελες Λέικερς βρέθηκε στο πλευρό του μεγάλου Μάτζικ Τζόνσον, ενώ στην Τιμσίστεμ Μπολόνια ήταν συμπαίκτης του Ντόμινικ Ουίλκινς. Ενδιαφέρον έχει η άποψη του στο συγκεκριμένο δίλημμα.

"Ο Ντόμινικ ήταν καλός συμπαίκτης, όμως θα πω τον Μάτζικ Τζόνσον. Έμαθα πολλά από αυτόν. Απέκτησα τεράστιες εμπειρίες και μου άρεσε πολύ που βρέθηκα στην ίδια ομάδα.

Ήταν ένας απίστευτος παίκτης με τεράστιες δυνατότητες, όπου κάθε μπασκετμπολίστας δίπλα του μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει. Απόλαυσα κάθε στιγμή στου Λέικερς στο πλευρό του Μάτζικ".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ