EUROLEAGUE

Ο χάρτης ολοκληρώθηκε: ιδού η EuroLeague της σεζόν 2018/19

Ο χάρτης ολοκληρώθηκε: ιδού η EuroLeague της σεζόν 2018/19

Οι τελικοί του γερμανικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκαν και πλέον γνωρίζουμε και τις 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στην EuroLeague της περιόδου 2018/19.

Ενα εισιτήριο είχε μείνει ανοιχτό, βρήκε όμως κι αυτό κάτοχο. Οι τελικοί της γερμανικής λίγκας ολοκληρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (16/6), με τη Μπάγερν να κερδίζει την Άλμπα και να γίνεται η 16η ομάδα της EuroLeague 2018/19. H ομάδα του Μονάχου "τσίμπησε" τη θέση από εκείνη του Βερολίνου και πήρε την σκυτάλη από τη μόνιμη εκπρόσωπο της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια, Μπάμπεργκ. Έτσι, στη διοργάνωση της ερχόμενης περιόδου θα έχουμε τέσσερις νέες ομάδες, καθώς η Μπάγερν αντικαθιστά την Μπάμπεργκ, η Γκραν Κανάρια τη Βαλένθια, η Μπουντούτσνοστ τον Ερυθρό Αστέρα και η Νταρουσάφακα μπαίνει ως κάτοχος του EuroCup στη θέση της Ουνικάχα Μάλαγα.

Η κατάσταση έχει, λοιπόν, ως εξής:

ΕΛΛΑΔΑ: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

ΤΟΥΡΚΙΑ: Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε - Νταρουσάφακα (ως κάτοχος του EuroCup)

ΙΤΑΛΙΑ: Αρμάνι Μιλάνο

VTB LEAGUE: ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμκι

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μπαρτσελόνα - Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης - Γκραν Κανάρια

ΙΣΡΑΗΛ: Μακάμπι Τελ Αβίβ

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Ζάλγκιρις Κάουνας

ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ: Μπουντούτσνοστ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μπάγερν Μονάχου

Εγγυημένα συμβόλαια έχουν οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Ρεάλ Μαδρίτης, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ζάλγκιρις Κάουνας.

Από εκεί και πέρα, οι παράγοντες της EuroLeague προετοιμάζονται και για την περίοδο 2019/20, καθώς τότε θα υπάρξει το expansion που θα δώσει το δικαίωμα σε δύο ακόμη ομάδες να μπουν στην "αγκαλιά" της. Ο στόχος του Ζόρντι Μπερτομέου είναι να δοθούν οι δύο θέσεις στη Μπάγερν Μονάχου (εκτός και αν την έχει κερδίσει μέσω της Bundesliga) και την Βιλερμπάν, καθώς ο εκτελεστικός διευθυντής θέλει να βάλει ακόμη πιο δυνατά στο παιχνίδι την γαλλική και την γερμανική αγορά.

Επόμενος στόχος του, είναι οι 20 ομάδες και η βρετανική αγορά, κάτι που όμως δεν αποτελεί και προτεραιότητά του στην παρούσα φάση. Θα πρέπει, τέλος, να μπει ένας αστερίσκος δίπλα στο όνομα του Παναθηναϊκού, καθώς η ιδιοκτησία της ΚΑΕ έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, ακόμη κι αυτό της αποχώρησης από τη διοργάνωση. Ευχή όλων είναι να βρεθεί λύση ανάμεσα στον Μπερτομέου και τον Γιαννακόπουλο, ώστε οι πράσινοι να μείνουν στην elite της Ευρώπης.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ