EUROLEAGUE

Ο Βέστερμαν έκανε τη διαφορά για την Ζαλγκίρις

Ο Βέστερμαν έκανε τη διαφορά για την Ζαλγκίρις

Ο Γάλλος έκανε την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Euroleague αι οδήγησε την Ζαλγκίρις στη νίκη με 78-73 επί της Μπασκόνια

Το θρίλερ στο Κάουνας κράτησε για 35' λεπτά... Οταν όμως ήρθαν τα πολύ δύσκολα, μόνο η Ζαλγκίρις άντεξε. Οι Λιθουανοί, είχαν και τη συμπαράσταση 12.000 οπαδών τους, με ηγέτη τον Λεό Βέστερμαν, επικράτησαν με 78-73 της Μπασκόνια και πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στη φετινή Euroleague.

Κάπως έτσι πήγε... στράφι η σπουδαία εμφάνιση των Μπαρνιάνι και Χάνγκα, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για το διπλό, αλλά δεν άντεξαν ως το τέλος.

Οι δηλώσεις των προπονητών

O MVP

Ο Λεό Βέστερμαν έκανε το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του στην Euroleague και οδήγησε την Ζαλγκίρις στη μεγάλη νίκη. Είχε 20 πόντους (περισσότερους από κάθε άλλη φορά στη διοργάνωση) με 7/9 δίποντα και 2/6 τρίποντα. Είχε 3 ασίστ και 4 ριμπάουντ, είχε 24 στην αξιολογηση. Μα πάνω απ' όλα "μίλησε" στα καθοριστικά σημεία και ειδικά στο 7-0 που έκρινε ουσιαστικά το ματς μετά το 35'

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Μέχρι το 35' οι δύο ομάδες πάλευαν για κάθε κατοχή, το προβάδισμα εναλλάσσονταν. Κάπου εκεί, όμως, ήρθε το μεγαλύτερο σερί μέσα στο ματς και η Ζαλγκίρις πήρε για τα καλά τα ηνία. Το 7-0 μέσα σε δύο λεπτά οι Λιθουανοί μετέτρεψαν το 68-68 σε 75-68 και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Ζαλγκίρις πήρε τα ριμπάουντ, έκανε περισσότερες επιθέσεις από την Μπασκόνια και κάπου εκεί κρίθηκαν όλα. Τα 13 επιθετικά που πήραν οι Λιθουανοί του βοήθησαν να κάνουν περισσότερες επιθέσεις και να φτάσουν στη νίκη. Συνολικά η Ζαλγκίρις πήρε 36 ριμπάουντ και η Μπασκόνια 27.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μπασκόνια αιφνιδίασε και έκανε το 0-6 στην εκκίνηση του ματς, αλλά αμέσως η Ζαλγκίρις δια χειρός Γιανκούκας ανέδρασε και πέρασε μπροστά με 8-6. Ομως οι Βάσκοι πήραν πόντους από Μπαρνιάνι και Χάνγκα κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-23.

Η Μπασκόνια είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Χάνγκα και τον Μπαρνιάνι να την οδηγούν στο 27-36 στο 15'... Κάπου εκεί Πάνγκος και Βέστερμαν ξύπνησαν από πλευράς Ζαλγκίρις, το σκορ μειώθηκε σε 34-36, αλλά οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν εκ νέου και κάπως έτσι ήρθε το 34-40 του ημιχρόνου.

Πάλι ο Χάνγκα με τον Μπαρνιάνι έστειλαν τη διαφορά στους 9 (37-46), αλλά Λεκαβίτσιους, Βέστερμαν έφεραν πάλι το ματς σε απόσταση.. βολής (51-52 στο 25') και πέρασε μπροστά με τον Λίμα (53-52). Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα. Από τη μία Μότουμ και Βέστερμαν, από την άλλη μπήκε στην εξίσωση και ο Σενγκέλια με τον Λάρκιν. Ο Βέστερμαν στο 35' έγραψε το 72-68 και για πρώτη φορά μετά από δέκα λεπτά η διαφορά έφυγε από το... σουτ, για να γίνει στο 37' το 75-68. Η Μπασκόνια δεν είχε άλλες δυνάμεις και κάπως έτσι ήρθε το τελικό 78-73.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 34-40, 61-61, 78-73

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ