EUROLEAGUE

Ο Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε το σουτ της ζωής του

Ο Τζόρτζεβιτς θυμήθηκε το σουτ της ζωής του

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε για χάρη της EuroLeague το νικητήριο καλάθι που είχε σημειώσει στον Τελικό της Διοργάνωσης το μακρινό 1992, δίνοντας τότε το τρόπαιο στην Παρτιζάν κόντρα στη Μπανταλόνα.

Σε περίπου ένα μήνα, στις 16 Απριλίου 2017, θα συμπληρωθούν 25 χρόνια από την βραδιά που η Παρτιζάν ολοκλήρωσε ένα μπασκετικό θαύμα, κατακτώντας χάρη σε ένα τρίποντο του Σάσα Τζόρτζεβιτς το Τίτλο της Πρωταθλήτρια Ευρώπης, στην παλαιότερη μορφή της EuroLeague. Ένας τίτλος που ήρθε κόντρα σε ένα μεγαθήριο της εποχής, τη Μπανταλόνα με 71-70 στην Κωνσταντινούπολη.

Η ιστορία της Παρτιζάν μνημονευόταν για χρόνια, αφού με τον ΟΗΕ να έχει επιβάλει εμπάργκο στην Γιουγκοσλαβία (πλέον Σερβία) η παρέα του Τζόρτζεβιτς και του Ντανίλοβιτς ήταν αναγκασμένη να δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην Ισπανική Φουενλαμπράδα, κάτι που δεν την εμπόδισε τελικά να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου χάρη στο μεγάλο τρίποντο του Τζόρτζεβιτς, με τον νυν τεχνικό να θυμάται για χάρη Σερβικού μέσου και της EuroLeague την συγκεκριμένη στιγμή.

"Για εμένα, όλα έγιναν όλα όσα ονειρευόμουν σαν παιδί εκείνη την στιγμή. Έγινε όπως όταν έπαιζα μπάσκετ στην γειτονιά μου, όπου αμέτρητες φορές είχα ονειρευτεί να ζήσω κάτι τέτοιο. Ο χρόνος να τελειώνει και εμείς να χρειαζόμαστε ένα σουτ, με όλο τον κόσμο να κοιτάζει και να επικρατεί τρέλα. Ήμουν τυχερός που έκανα αυτό το όνειρο πραγματικότητα και μπορώ να πω ότι σε συλλογικό επίπεδο δεν έχω αισθανθεί ποτέ καλύτερα από ότι εκείνη την στιγμή" υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Τζόρτζεβιτς στην συνέντευξη που παραχώρησε.

Η επόμενη ατάκα του Τζόρτζεβιτς πάντως ίσως και να ήταν ακόμα καλύτερη: " Ήμουν 25 χρονών τότε και αρκετά έμπειρος. Κέρδισα τίτλους σε συλλογικό και Εθνικό επίπεδο τόσο πριν όσο και μετά από αυτόν τον τίτλο στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό το σουτ όμως σημάδεψε την καριέρα μου και μου παρείχε περισσότερη σιγουριά. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου πάντα αισθανόμουν ικανός για να αναλάβω την ευθύνη του τελευταίου σουτ. Κάποια σουτ δεν μπήκαν, αλλά υπήρχαν περισσότερες χαρές από απογοητεύσεις".

Για όποιον δεν έχει δει το σχετικό σουτ στο οποίο αναφέρεται ο Τζόρτζεβιτς, ή απλώς θέλει να το θυμηθεί, ιδού και το βίντεο:

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ