EUROLEAGUE

Αποχώρησε ο Κώστας Ρήγας

Αποχώρησε ο Κώστας Ρήγας

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος διαιτησίας της Euroleague, Κώστας Ρήγας, παρέδωσε κι επίσημα τη σκυτάλη στον Ρίτσαρντ Στόουκς. Τι δήλωσε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου.

H Euroleague Basketball ενημέρωσε σήμερα (02/07) ότι ο 48χρονος Βρετανός Ρίτσαρντ Στόουκς αναλαμβάνει χρέη υπεύθυνου διαιτησίας στην Euroleague, το Eurocup και το Next Generation Tournament που διεξάγεται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Final Four, αντί του Κώστα Ρήγα.

"O Kώστας Ρήγας ανέβασε την ευρωπαϊκή διαιτησία στο πιο υψηλό επίπεδο. Υπό την καθοδήγησή του, οι Ευρωπαίοι διαιτητές έγιναν καλύτεροι και επαγγελματίες, όσο ποτέ άλλοτε. Ένα ευχαριστώ για τη συνεισφορά του είναι πολύ λίγο . Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει να προσφέρει για την ανάπτυξη του μπάσκετ" εξήγησε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague Basketball, Τζόρντι Μπερτομέου.

Πρόσθεσε, δε, πως: "Σε αυτά τα 15 χρόνια, συνέβαλε καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της διαιτησίας και, συγχρόνως, την προώθηση νέων κανονισμών που μετέτρεψαν τις διοργανώσεις μας σε σημείο αναφοράς στο παγκόσμιο μπάσκετ. Ο Κώστας Ρήγας αποχωρεί ως μέλος της «κληρονομιάς» που αφήνει στις νέες γενιές των διαιτητών, των οποίων οι τεχνικές γνώσεις εγγυώνται ένα δυνατό μέλλον. Θεωρώ ότι ο Ρίτσαρντ Στόουκς είναι άξιος συνεχιστής, λόγω της εμπειρίας του, της γνώσης σε θέμα διαιτησίας και της οικειότητας με τους διεθνείς διαιτητές. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει το σπουδαίο έργο που παραλαμβάνει".

Ο Έλληνας παράγοντας αναλαμβάνει, πλέον, χρέη προέδρου στη νεοσύστατη Τεχνική Επιτροπή της Euroleague Basketball.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ