EUROLEAGUE

"Ο πατέρας μου, ο Γιάσμιν"

"Ο πατέρας μου, ο Γιάσμιν"

Σε μία συνέντευξη διαφορετική από τις άλλες ο μοναχογιός του Γιάσμιν Ρέπεσα, Ντίνο, μιλάει για τις άγνωστες πτυχές του πατέρα του αλλά και για την ιστορία που θα γράψουν μαζί

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (30/10) μόνο άγνωστος δεν είναι στο μπασκετικό κοινό της Ευρώπης. Έχοντας συμπληρώσει περισσότερα από 20 χρόνια ως head coach σε ιστορικές ομάδες της Ευρώπης έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του. Το Euroleague Greece θέλησε να φωτίσει τις άγνωστες πτυχές του Κροάτη τεχνικού γι αυτό και ζήτησε τη βοήθεια του... μοναχογιού του, Ντίνο, ο οποίος βαδίζει στα... βήματα του πατέρα του.

Πως χαλαρώνει ο Γιάσμιν Ρέπεσα με την οικογένεια του; Ποιος είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το επιβλητικό παρουσιαστικό που βλέπουν όλοι στους ευρωπαϊκούς πάγκους; Και πως μπορεί ο Ντίνο Μενεγκίν να έγινε ο... νονός του Ντίνο Ρέπεσα; Αυτά κι άλλα πολλά ακολουθούν στα όσα ενδιαφέροντα μας εξιστόρησε ο άμεσος συνεργάτης του Βέλικο Μρσιτς στον πάγκο της Τσεντεβίτα αλλά και γιος του Γιάσμιν Ρέπεσα.

Παρεμπιπτόντως στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής της Euroleague θα γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά πατέρας (Γιάσμιν Ρέπεσα) θα αντιμετωπίσει προπονητικά το ίδιο του το... αίμα (Ντίνο) στο παιχνίδι της Αρμάνι Μιλάνο με την Τσεντεβίτα! Μέχρι τότε ανακαλύψτε τον Γιάσμιν μέσα από την περιγραφή του γιου του.

Related content

Αν έπρεπε να διαλέξεις πέντε λέξεις για να περιγράψεις τον χαρακτήρα του πατέρα σου ποιες θα ήταν αυτές;

" Αν έπρεπε να τον περιγράψω με πέντε λέξεις αυτές θα ήταν πολεμιστής, εργατικός, φιλομαθής, συναισθηματικός και πειθαρχημένος".

Ποια είναι τα στοιχεία που θαυμάζεις στην προσωπικότητα του;

" Θαυμάζω το δρόμο που χρειάστηκε να διασχίσει μέχρι να φτάσει στην επιτυχία. Προερχόταν από μία πολύ φτωχή οικογένεια κι ο δρόμος του μέχρι εδώ ήταν πολύ πιο δύσκολος από άλλων. Αυτό το σέβομαι απεριόριστα".

Όλοι γνωρίζουν τον "κόουτς Ρέπεσα", όμως δεν γνωρίζουμε τον "πατέρα Γιάσμιν". Πως θα τον παρουσίαζες;

" Ως πατέρας είναι υπέροχος και θα ήθελα να είμαι σαν κι αυτόν στην ηλικία του. Στο σπίτι είναι πολύ χαλαρωμένος. Του αρέσει το απόγευμα να ανοίγει ένα μπουκάλι καλό κόκκινο κρασί και να το συνοδεύει με κάποιο γαλλικό ή εγχώριο τυρί μιλώντας μαζί μου ή με τη μαμά μου. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει πολύ αυστηρός, όμως όταν δεν κάνω κάποιο λάθος που θα τον κάνει "τρελό" τότε είναι η καλύτερη παρέα για να μιλήσεις και να κάνεις πλάκα".

"Έτσι μου έδωσαν το όνομα, Ντίνο"

Γνωρίζω ότι το όνομα Ντίνο το πήρες εξαιτίας του Ντίνο Μενεγκίν. Θα μπορούσες να μας πεις πως έχει η ιστορία;

"Ο πατέρας μου, ο Γιάσμιν"

" Πράγματι η μητέρα μου ήταν έγκυος κι ο πατέρας μου είχε πάει σε τουρνουά ως συνεργάτης του Άτσα Πέτροβιτς. Εκεί με τη Τσιμπόνα αντιμετώπισε την Στεφανέλ Τριέστε, στην οποία αγωνιζόταν ο Ντίνο Μενεγκίν. Μετά τον αγώνα οι δύο ομάδες πήγαν για φαγητό μαζί στο ξενοδοχείο. Εκεί η συζήτηση πήγε στην μητέρα μου που ήταν έγκυος κι ο Μενεγκίν ρώτησε αν είχαν αποφασίσει το όνομα που θα μου δώσουν. Όταν ο πατέρας μου είπε "όχι" και τότε ο Ντίνο του είπε "γιατί δεν του δίνεις το δικό μου όνομα;" κι ο πατέρας μου απάντησε "γιατί όχι";".

Πόσο επηρέασε ο πατέρας σου τη σχέση σου με το μπάσκετ;

" Ο ίδιος δεν το έκανε, όμως ο τρόπος ζωής του με επηρέασε. Όταν ήμουν παιδί πήγαινα μαζί του στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Αυτή ήταν μία μοναδική αίσθηση, οπότε αυτές οι στιγμές με έκαναν να συνειδητοποιήσω πόσο αγαπώ το μπάσκετ. Στην Τουρκία παρακολουθούσα στην προπόνηση και στους αγώνες τους Ντέιβιντ Ρίβερς, Ρασάντ Γκρίφιθ και Μεχμέτ Οκούρ κι αυτό αναμφίβολα με βοήθησε να αγαπήσω το άθλημα".

Όταν του είπες ότι θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με την προπονητική ποιες ήταν οι πρώτες του κουβέντες και ποια ήταν η πρώτη του συμβουλή;

" Δεν ήταν τόσο χαρούμενος, όμως μου είπε ότι ξεκινάω από μία πλεονεκτική θέση, καθώς έχω πολλές φιλίες μέσα στο χώρο, έχω δει πολλά παιχνίδια και προπονήσεις αλλά και για μιλάω καλά πολλές ξένες γλώσσες (σ.σ. Κροατικά, Ιταλικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά)".

"Ο πατέρας μου, ο Γιάσμιν"

Ο Ντίνο υπήρξε άμεσος συνεργάτης του πατέρα του στην Τσεντεβίτα

"Μάλλον θα γράψουμε ιστορία"

Σε μερικές ημέρες η Αρμάνι θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό τον οποίο αντιμετώπισες στην πρεμιέρα της Euroleague. Τι θα του προτείνεις να κάνει για να κερδίσει;

" Σίγουρα θα του πω ότι πρέπει να ανταποκριθεί στην επιθετικότητα του Ολυμπιακού αμυντικά αλλά και να κόψει το επιθετικό τους ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα να κόψει το pick n roll παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" και να επικεντρώσει στα ατομικά χαρακτηριστικά του κάθε παίκτη. Για παράδειγμα να μην αφήσει το εύκολο σουτ στους Λοτζέσκι, Σπανούλη και Μάντζαρη αλλά και να αποτρέψει τον Γιανγκ να φτάσει κοντά στο καλάθι".

Πως φαντάζεσαι τη στιγμή που η Αρμάνι θα αντιμετωπίσει την Τσεντεβίτα και θα τεθείς για πρώτη φορά απέναντι στον πατέρα σου σε ένα παιχνίδι Euroleague;

" Δεν γνωρίζω αν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην ιστορία της Euroleague. Αν δεν έχει ξαναγίνει τότε μάλλον γράφουμε ιστορία! Πριν δύο χρόνια έπαιξα απέναντι του στο κύπελλο Κροατίας όταν και κάναμε την έκπληξη απέναντι στην Τσιμπόνα στον ημιτελικό και μετά χάσαμε με 20 από την Τσεντεβίτα στον τελικό. Για το μόνο που είμαι σίγουρος είναι ότι όποιος κι αν είναι ο νικητής στο τέλος η μητέρα μου θα είναι χαρούμενη στο τέλος".

"Ο πατέρας μου, ο Γιάσμιν"

Στην πρεμιέρα της Euroleague η Τσεντεβίτα αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Ηράκλειο της Κρήτης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ