EUROLEAGUE

Ο Ουοναμέικερ έγινε ήδη απαραίτητος στην Φενέρμπαχτσε

Ο Ουοναμέικερ έγινε ήδη απαραίτητος στην Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE.NET

Ο Μπραντ Ουοναμέικερ αποτέλεσε την τελευταία - χρονικά - προσθήκη της Φενέρμπαχτσε. Αυτό ωστόσο δεν τον έχει εμποδίσει στο να έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής στην καλύτερη φετινή μεταγραφή της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Όλη η Ευρώπη είχε βουίξει από την περασμένη άνοιξη ότι ο Μπραντ Ουοναμέικερ είχε "κλείσει" στην Φενέρμπαχτσε. Τελικά χρειάστηκε να φτάσει ο Σεπτέμβριος για να αποκτηθεί ο Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε την τελευταία προσθήκη της ομάδας. Αν κάποιος τον δει να παίζει ωστόσο θα νόμιζε ότι παίζει χρόνια στην Φενέρμπαχτσε.

Ο Αμερικανός γκαρντ κυνήγησε το όνειρο του ΝΒΑ με όλες του τις δυνάμεις. Όταν όλη η Ευρώπη υποστήριζε ότι η απόφαση της εταιρίας Dogus να αφήσει την Νταρουσάφακα και να γίνει χορηγός της Φενέρμπαχτσε περιελέμβανε ως... δώρο και αυτόν, ο ίδιος δεν σχολίασε ποτέ τις φήμες. Το γεγονός ότι ήταν η τελευταία μεταγραφή της πρωταθλήτριας Ευρώπης - σε μία κίνηση που έμοιαζε με το κερασάκι στην τούρτα - είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει ο κόσμος να ασχολείται με το θέμα. Και από την στιγμή που πάτησε παρκέ, το μόνο που απασχολεί άπαντες είναι η αποδοσή του.

Ο Ουοναμέικερ είχε τον μικρότερο διαθέσιμο χρόνο από κάθε άλλο συμπαίκτη του για να προσαρμοστεί. Οι τραυματισμοί των Μπόμπι Ντίξον και Νίκολα Κάλινιτς ωστόσο είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει κατευθείαν στα "βαθιά" σε Τουρκία και EuroLeague. Και ο Αμερικανός γκαρντ αποδεικνύει μέχρι στιγμής ότι ξέρει καλό κολύμπι, με αποκορύφωμα τον χθεσινό (25/10) αγώνα με την Αναντολού Εφές, όπου ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας του στη νίκη με 81-70, έχοντας 14 πόντους, 7 ασίστ και 20 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης .

Βήμα-βήμα προς την κορυφή

Ο Ουοναμέικερ έγινε ήδη απαραίτητος στην Φενέρμπαχτσε
FENERBAHCE OFFICIAL TWITTER

Η έλευση των Νίκολο Μέλι, Τζέισον Τόμπσον και Μάρκο Γκούντουριτς είχε ως αποτέλεσμα τα φώτα να πέσουν πάνω τους. Οι γνωρίζοντες βέβαια κατάλαβαν από την αρχή ότι η πραγματική κίνηση-ματ της Φενέρμπαχτσε ήταν η απόκτηση του Ουοναμέικερ, οποίος την περσινή σεζόν έκανε πράγματα και θαύματα με την Νταρουσάφακα. Και, μέχρι στιγμής, δείχνει απλώς να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι.

Ο Ουοναμέικερ είναι ένας από τους πιο σταθερούς παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης και σίγουρα αυτός που έχει προσαρμοστεί καλύτερα από κάθε άλλον νεοφερμένο της ομάδας. Και αυτό φαίνεται και στους αριθμούς του, αφού έχει 12 πόντους, 2.7 ριμπάουντ και 3.7 ασίστ μέσο όρο σε 25 λεπτά συμμετοχής στην Τουρκία και 12 πόντους, 2.3 ριμπάουντ και 5 ασίστ μέσο όρο σε 29.7 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague. Η ικανότητά του να συνυπάρχει με οποιοδήποτε γκαρντ της Φενέρμπαχτσε στην περιφέρεια τον έχει κάνει ήδη πολύτιμο, ενώ με την παρουσία του έχει καταφέρει να μην φαίνονται τοσο τα κενά των Ντίξον και Κάλινιτς.

Όσοι βέβαια παρακολουθούν τον Ουοναμέικερ όλα αυτά τα χρόνια δεν εκπλήσσονται. Ξέρουν ότι κάνει σταθερά βήματα μπροστά στην καριέρα του. Κάπως έτσι βρέθηκε από την Λιμόζ στην Πιστόια και από την Μπάμπεργκ στην Νταρουσάφακα και τώρα στην Φενέρμπαχτσε. Βήματα ενός ώριμου παίκτη, ο οποίος βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, δινοντας ήδη το απαραίτητο "κάτι παραπάνω" στην Φενέρμπαχτσε.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ