EUROLEAGUE

Ο Ουλανόβας (ξανα)σκότωσε την Ουνικάχα Μάλαγα

Ο Ουλανόβας (ξανα)σκότωσε την Ουνικάχα Μάλαγα

Ο Εντγκάρας Ουλανόβας "σκότωσε" ξανά την Ουνικάχα Μάλαγα, αυτή τη φορά με τάπα που έκανε λίγο πριν από την εκπνοή στον Ρέι ΜακΚάλουμ, για να "σφραγίσει" τη νίκη της Ζάλγκιρις (79-77).

Η Ουνικάχα Μάλαγα ήταν ανώτερη της Ζάλγκιρις για κάτι παραπάνω από τρεις περιόδους, αλλά στο φινάλε η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν αυτή που χαμογέλασε (79-77). Όπως συνέβη στο παιχνίδι του α' γύρου, έτσι κι απόψε, η Ζάλγκιρις πανηγύρισε τη νίκη στο φινάλε, με πρωταγωνιστή τον Εντγκάρας Ουλανόβας.

Ο φόργουορντ των "πρασίνων" δεν χρειάστηκε να βάλει κάποιο μεγάλο σουτ (όπως είχε κάνει στην Ανδαλουσία), αλλά να πει "όχι" στον Ρέι ΜακΚάλουμ, που διείσδυσε με σκοπό να ισοφαρίσει και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση. Κι όλα αυτά ενώ είχε προηγηθεί μία άστοχη βολή του Βασίλιε Μίτσιτς, που θα μπορούσε να "τελειώσει" τον αγώνα.

Κι όλα αυτά, την στιγμή που η Ουνικάχα Μάλαγα ήταν ανώτερη για τρεις και κάτι περιόδους. Η ομάδα του Τζοάν Πλάθα κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των γηπεδούχων και πήρε γρήγορα το προβάδισμα. Με την άμυνα να είναι το μεγάλο της όπλο, δεν έχασε το πάνω χέρι, όσα πράγματα κι αν δοκίμαζε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Από την στιγμή που ο Παούλιους Γιανκούνας και ο Αρτούρας Μιλάκνις έχαναν "δικά τους" σουτ, οι φιλοξενούμενοι ένιωθαν πιο έτοιμοι για τη νίκη. Όταν όμως το παιχνίδι πήγε στην... επαφή, το μομέντουμ πέρασε στους γηπεδούχους. Η Ζάλγκιρις έφτασε στο +7 (75-68) με 1'38'' για το τέλος, αλλά δέχθηκε δύο πολύ εύκολα καλάθια στη συνέχεια, με τον αγώνα να κρίνεται πλέον στις βολές.

Οι γηπεδούχοι έμειναν μπροστά (79-77) με 1/2 βολές του Βασίλιε Μίτσιτς στα 13.6'', με την Ουνικάχα Μάλαγα να έχει την ευκαιρία για παράτασή ή νίκη. Ο Ρέι ΜακΚάλουμ προτίμησε να ισοφαρίσει με λέι απ, με την επιλογή του να αποδεικνύεται... ατυχής λόγω της εκπληκτικής άμυνας του Εντγκάρας Ουλανόβας.

Ο MVP

Ο Κέβιν Πάνγκος ήταν ξανά εξαιρετικός, καθοδηγώντας με εξαιρετικό τρόπο την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους από το "1". Ο πλεϊμέικερ των γηπεδούχων ολοκλήρωσε τον αγώνα (στα 26'08'' που αγωνίστηκε) με 16 πόντους (με 5/9 δίποντα και 2/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα ποσοστά των δύο ομάδων στα σουτ τριών πόντων ήταν εκ διαμέτρου αντίθετα (5/17 η Ζάλγκιρις, 12/28 η Ουνικάχα Μάλαγα), δίχως όμως αυτό να αποδειχθεί... μοιραίο για τους γηπεδούχους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο παιχνίδι του α' γύρου, ο Εντγκάρας Ουλανόβας είχε βάλει το buzzer beater που έδωσε τη νίκη στη Ζάλγκιρις. Απόψε δεν χρειάστηκε να σκοράρει, αλλά να κάνει τάπα στον Ρέι ΜακΚάλουμ στο φινάλε, στην προσπάθεια του γκαρντ/φόργουορντης Ουνικάχα Μάλαγα να στείλει τον αγώνα στο έξτρα πεντάλεπτο.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Το sold out στη Zalgirio Arena είχε ανακοινωθεί από νωρίς, με τους 15.392 φίλους της Ζάλγκιρις που βρέθηκαν στο γήπεδο να δημιουργούν πολύ όμορφη ατμόσφαιρα.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πουκλ (Σλοβενία), Λοτερμόζερ (Γερμανία), Φούφης (Ελλάδα).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-19, 32-40, 52-55, 79-77.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 4 (6 ριμπάουντ), Πάνγκος 16 (2), Τουπάν 2, Ούντριχ 6, Γιανκούνας 14 (9 ριμπάουντ), Μιλάκνις 8 (2/7 τρίποντα), Μίτσιτς 3, Ουάιτ 11 (6 ριμπάουντ), Καβαλιάουσκας 4, Ουλανόβας 11 (1).

ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (Πλάθα): ΜακΚάλουμ 5 (0/6 σουτ, 5/6 βολές), Ντίαθ 3 (1), Σαλίν, Ντίεθ 10 (2), Μιλοσάβλιεβιτς 8 (2), Νέντοβιτς 11 (2 τρίποντα, 9 ασίστ), Σερμαντίνι 8, Βατσίνσκι 14 (3), Όγκουστιν 12 (6/7 δίποντα, 9 ριμπάουντ), Σουάρεθ 6 (2 τρίποντα, 6 ασίστ).

Ομαδικά στατιστικά - Ζάλγκιρις: 26/45 δίποντα, 5/17 τρίποντα, 12/15 βολές, 31 ριμπάουντ (21+10), 19 ασίστ, 7 κλεψίματα, 11 λάθη, 3 τάπες.

Ομαδικά στατιστικά - Ουνικάχα Μάλαγα: 15/33 δίποντα, 12/28 τρίποντα, 11/13 βολές, 27 ριμπάουντ (19+8), 26 ασίστ, 5 κλεψίματα, 12 λάθη, 4 τάπες.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Την ερχόμενη εβδομάδα, η Ζάλγκιρις έχει τους αγώνες με Μπάμπεργκ (εκτός) και Βαλένθια (εντός), ενώ η Ουνικάχα Μάλαγα αντιμετωπίζει κατά σειρά την Αρμάνι Μιλάνο (εκτός) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (εντός), στην τέταρτη "διαβολοβδομάδα" της EuroLeague.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ