EUROLEAGUE

Ο Ομπράντοβιτς έζησε την πιο βαριά ήττα της καριέρας του

Ο Ομπράντοβιτς έζησε την πιο βαριά ήττα της καριέρας του

Η "34αρα" (86-52) από την Μπασκόνια είναι η πιο βαριά ήττα στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Euroleague, με την ιστορία να περιλαμβάνει ουκ ολίγες... δύσκολες βραδιές. Το Sport24.gr θυμάται τις "μαύρες νύχτες" του Σέρβου προπονητή.

Το βράδυ της Παρασκευής (11/11) ήταν ένα από τα πλέον δύσκολα στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Όχι γιατί χάθηκε κάποιος στόχος, αλλά επειδή η Μπασκόνια υποχρέωσε τον "Ζοτς" στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague (ήτοι, από το 2001 κι έπειτα), χάνοντας με 34 (!) πόντους διαφορά. Η Φενέρμπαχτσε συνετρίβη από την ισπανική ομάδα με σκορ 86-52, σε ένα παιχνίδι στο οποίο πάντως οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάστηκαν νωθροί.

Η "σφαλιάρα" στην χώρα των Βάσκων θα κάνει ενδεχομένως καιρό να ξεχαστεί, τόσο από τους παίκτες όσο κι από τον ίδιο. Κι αν οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε θα... βαρεθούν να τα ακούνε για την εικόνα τους, ο ίδιος "έγραψε" στην Ισπανία την πιο βαριά ήττα της καριέρας του στη σύγχρονη ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το -34 (86-52) δεν είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, αν και θα μπορούσε να γίνει έτσι σε κάποιες περιπτώσεις.

Ο Ομπράντοβιτς έζησε την πιο βαριά ήττα της καριέρας του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για παράδειγμα, στο Top 16 προ δεκατετραετίας, ο Παναθηναϊκός είχε γνωρίσει βαριά ήττα εκτός έδρας από την -τότε- Σκίπερ Μπολόνια. Το κοντέρ έγραψε -25 (88-63) για το "τριφύλλι", το οποίο επεδίωκε να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει μερικούς μήνες νωρίτερα στην Ιταλία. Ακολούθως, υπάρχει το -24 (90-66) από την Μπαρτσελόνα σε αγώνα της regular season τη σεζόν 2008'-09, αν και εκείνη η χρονιά ολοκληρώθηκε ιδανικά με την κατάκτηση του πέμπτο ευρωπαϊκού τροπαίου του Παναθηναϊκού.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε τις δέκα πιο βαριές ήττες που γνώρισε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague, μέχρι και πριν την πανωλεθρία στην χώρα των Βάσκων με το -34 (86-52).

1) Σεζόν 2016-2017, Μπασκόνια - Φενέρμπαχτσε -34 (86-52)

Ο Ομπράντοβιτς έζησε την πιο βαριά ήττα της καριέρας του
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ