EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός γνώρισε νέα ήττα-σοκ από την Μπάμπεργκ με 72-71 με τους Πειραιώτες να αυτοκτονούν στο τέλος χάνοντας ένα δικό τους ματς. Καθοριστικό το νικητήριο τρίποντο του Στρέλνιεκς στα 4'', έχασε την μπάλα στο τέλος ο Σπανούλης.

Ο Ολυμπιακός αν και έλεγχε τον ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, φτάνοντας στο +10 (43-53) στο 28', στο +6 (63-69) στο 1'54'' και στο +5 (66-71) στο 1'02'', γνώρισε νέα ήττα-σοκ από την Μπάμπεργκ με σκορ 72-71. Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν ρεκόρ 4 νίκες και 6 ήττες στο γκρουπ και το ενδεχόμενο πρόκρισης τους στην επόμενη φάση δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό.

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι από τους Γερμανούς στην αναμέτρηση, αλλά κατάφεραν να χάσουν το ματς μέσα από τα χέρια τους, καθώς αναλώθηκαν σε λάθη σε άμυνα και επίθεση στον εναπομείναντα χρόνο, δεχόμενοι τρία σερί τρίποντα από τους γηπεδούχους. Πρώτα ένα απίθανο σουτ από τον Τάις, ακολούθως από τον Ζήση, ενώ στα 4'' πριν την λήξη ο Στρέλνιεκς σημείωσε το καθοριστικό και νικητήριο σουτ για την Μπάμπεργκ.

Στον χρόνο που απέμενε, και πριν το τρίποντο του Στρέλνιεκς, ο Ολυμπιακός επέλεξε να κάνει φάουλ στα 11'' πριν την λήξη. Στη επαναφορά όμως, οι Πειραιώτες επέλεξαν να μην κάνουν φάουλ και να παίξουν καθαρή άμυνα, απαγορεύοντας το περιφερειακό σουτ, αλλά οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου δεν έδειξαν σωστά ανακλαστικά, με τον Λετονό γκαρντ να "εκτελεί" από την γωνία. Στα εναπομείναντα δευτερόλεπτα, οι γηπεδούχοι έκαναν δύο σερί φάουλ πάνω στον Βασίλη Σπανούλη και στην τελευταία επαναφορά, ο αρχηγός των Πειραιωτών έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, καθώς στην προσπάθεια του να ντριμπλάρει η μπάλα χτύπησε στο πόδι του, με τους "ερυθρόλευκους" να μην καταφέρνουν να δοκιμάσουν σουτ.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε την ευκαιρία να πάρει το πολύτιμο "διπλό" μέσα στην Γερμανία, σε ένα ματς που είχε εξαιρετικό συσχετισμό στον τομέα ασίστ/λάθη (18/4), αλλά και σε ένα παιχνίδι που είχε σε καταπληκτική βραδιά τρεις παίκτες του. Έκανε για ακόμη μία φορά καταπληκτική εμφάνιση ο Γιώργος Πρίντεζης που σημείωσε νταμπλ-νταμπλ (19π, 10ρ), έδωσε λύσεις στην επίθεση και ήταν εξαιρετικός στην δημιουργία ο Σπανούλης (15π, 9ασ) αν και στάθηκε μοιραίος στο τέλος, ενώ ήταν πολύτιμη και η συνεισφορά του Οθέλο Χάντερ μέσα στην ρακέτα (17π, 7ρ). Οι Γερμανοί είχαν για "όπλο" τους την αποτελεσματικότητα τους από την περιφέρεια (12/27-44%), αλλά και την ομαδικότητα τους, καθώς τέλειωσαν το ματς με 21 ασίστ, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Γιάνις Στρέλνιεκς (10π, 2/4τρ, 6ασ).

Οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου

Το winning shot του Στρέλνιεκς απέναντι στον Ολυμπιακό

Παπανικολάου: "Έκανε έξυπνο τρικ στο τέλος η Μπάμπεργκ"

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Τα σενάρια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το ματς

Τα τρίποντα του Στάιγκερ και ο "καυτός" Πρίντεζης με 12 πόντους στο δεκάλεπτο

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Χάντερ. Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα προσπαθούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια, με τον Στάιγκερ με δύο σερί τρίποντα να δίνει το προβάδισμα στην Μπάμπεργκ (6-5) στο 4'. Οι Πειραιώτες μέσα στην ρακέτα αξιοποιούσαν τον Χάντερ, ο οποίος σημείωσε σερί πόντους, ενώ ακολούθως ο "ζεστός" Πρίντεζης με υπέροχη κίνηση στο low-post διαμόρφωσε το 9-10 στο σκορ 5'.

Ο "καυτός" Στάιγκερ είχε 3/4 τρίποντα στο 7', διαμορφώνοντας το 16-12, με τον "ζεστό" Πρίντεζη στη συνέχεια να παίρνει την ομάδα πάνω του, καθώς με καλάθι ύστερα από επιθετικό ριμπάουντ και με το δεύτερο του τρίποντο στο ματς, έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με σκορ 16-18 στο 8', τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με 12 πόντους (17-21). Το 19-21 ήταν το σκορ του δεκαλέπτου.

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το +8 του Ολυμπιακού και το επί μέρους 12-3 της Μπάμπεργκ

Στην δεύτερη περίοδο, ο Σπανούλης με μακρινό σουτ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Ολυμπιακό (22-23), με τον Ουόρικ να παρουσιάζεται νευρικός στην επίθεση, μη μπορώντας να τελειώσει τις φάσεις. Με τρίποντο του Τζόνσον-Όντομ και με ασίστ του Σπανούλη στον Χάντερ, οι Πειραιώτες ξέφυγαν με +8 (22-30) στο 13', έχοντας βρει ρυθμό στο παιχνίδι τους. Η Μπάμπεργκ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" ήταν εύστοχος από την περιφέρεια (26-33), με τον Σπανούλη να διαβάζει το παιχνίδι των Γερμανών, μοιράζοντας συνεχώς πάσες μέσα στην ρακέτα στον Χάντερ.

Η Μπάμπεργκ στη συνέχεια, αξιοποιώντας τις συνεργασίες της στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, αλλά και το περιφερειακό της σουτ, έφερε το σκορ στα ίσα (34-34) στο 17' με τον Στρέλνιεκς. Οι Γερμανοί έβγαζαν καλές άμυνες στο low-post, ο Ολυμπιακός ήταν παράλληλα άστοχος στις προσπάθειες του, με τον Μέλι να δίνει και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του με 38-36 στο 19', με τους γηπεδούχους να μετρούν επί μέρους σκορ 12-3. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 38-37 για την ομάδα του κόουτς Τρινικέρι.

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο +10 ο Ολυμπιακός και το buzzer-beater του Παπαπέτρου

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με την βασική του πεντάδα, με τον Σπανούλη να τελειώνει τις φάσεις με τα αγαπημένα του ντράιβ, αλλά ο Ουόναμέικερ με τρίποντο έφερε το σκορ στα ίσα (41-41) στο 23'. Οι Πειραιώτες στη συνέχεια έχασαν σουτ από την περιφέρεια, αλλά στη συνέχεια ο Πρίντεζης έφτασε τους 19 πόντους στο ματς και ο Σπανούλης της 7 ασίστ, με τον Παπανικολάου να τελειώνει την φάση στον αιφνιδιασμό.

Ο Σπανούλης με τζαμπ-σουτ έφτασε ξανά στο +8 (41-49) στο 26', οι Πειραιώτες άρχισαν να βγάζουν καλές άμυνες, κλέβοντας μπάλες με τους Πρίντεζη-Σπανούλη, με τους Γερμανούς να σταματούν συνεχώς με φάουλ τους "ερυθρόλευκους", στέλνοντας τους στις βολές. Με αυτόν τον τρόπο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο +10 (43-53) στο 28', αλλά σε εκείνο το σημείο οι Στρέλνιεκς και Μέλι απάντησαν με δύο σερί τρίποντα (49-53). Το πρόβλημα του Ουόρικ ήταν πως αδυνατούσε να τελειώσει τις φάσεις μέσα στην ρακέτα, σπαταλώντας κατοχές, με τον Παπαπέτρου με buzzer-beater τρίποντο, στο τέλος του δεκαλέπτου, να "γράφει" το 51-56 στο 30'.

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα τρία σερί τρίποντα της Μπάμπεργκ και η "μαχαιριά" από τον Στρέλνιεκς

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την 4η περίοδο με τους Μάντζαρη, Χάκετ, Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Χάντερ, με τον Παπανικολάου να δίνει έξοχη ασίστ στον Χάντερ που κάρφωσε (53-58), αλλά ο Ουόναμέικερ έδωσε και πάλι... ανάσα στην ομάδα του με τρίποντο (56-58) στο 33'. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες έβγαλαν καλές άμυνες, με το σκορ να έχει "κολλήσει" στο 56-60 και τους Σπανούλη και Πρίντεζη να επιστρέφουν στο παρκέ.

Στο 36' ο Σπανούλης έφτασε τους 12 πόντους με ένα από τα χαρακτηριστικά του ντράιβ (56-62), αλλά ο Ουόναμέικερ βρήκε και πάλι στόχο από την περιφέρεια. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Χάντερ, ο οποίος με σερί καρφώματα "έγραψε" το 61-66, ενώ στο 1'54'' πριν το τέλος, ο Σπανούλης σημείωσε ένα κρίσιμο τρίποντο, διαμορφώνοντας το 63-69 στο σκορ. Ο Τάις απάντησε με ένα απίθανο σουτ από την περιφέρεια, ο Παπανικολάου ακολούθως σημείωσε ένα δύσκολο καλάθι από το low-post (66-71), με τον Ζήση στη συνέχεια να βάζει... φωτιά στο ματς, ευστοχώντας σε σουτ από τα 6.75 μέτρα (69-71) στα 41'' πριν το τέλος.

Ο Σπανούλης στην συνέχεια αστόχησε, ο Χάντερ δεν κατάφερε να σκοράρει με φόλοου, με την Μπάμπεργκ να έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Ολυμπιακός έκανε φάουλ στα 11'' και στην επαναφορά οι Γερμανοί, στα 4'' πριν το τέλος, ο Στρέλνιεκς ευστόχησε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 72-71. Στον εναπομείναντα χρόνο η Μπάμπεργκ έκανε δύο σερί φάουλ στον Σπανούλη, σταματώντας τον χρόνο. Στην τελευταία κατοχή, η μπάλα πήγε και πάλι στον αρχηγό των "ερυθρολεύκων", αλλά στην ντρίμπλα η μπάλα χτύπησε πάνω στον πόδι του, την έχασε από τα χέρια του και οι Πειραιώτες γνώρισαν μία αναπάντεχη ήττα στην Γερμανία με σκορ 72-71.

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 51-56, 72-71

Ανά δεκάλεπτο: 19-21, 19-16, 13-19, 21-15

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 10, Ζήσης 3, Νίκολιτς, Στάιγκερ 9, Θις 5, Ουαναμέικερ 11, Στρέλνιεκς 10, Χάρις, Μίλερ 8, Χέκμαν 5, Ίμπντιχι, Ραντόσεβιτς 11.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 3, Σπανούλης 15(9 ασίστ), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19(10 ριμπ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης, Ουόρικ 6, Χάκετ 4, Παπανικολάου 4, Αθηναίου

Αναλυτικά τα στατιστικά της Μπάμπεργκ στο ματς

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ

Αναλυτικά τα στατιστικά του Ολυμπιακού στο ματς

Ο Ολυμπιακός "αυτοκτόνησε" στο Μπάμπεργκ
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ