EUROLEAGUE

Ο Ντόντσιτς είναι βγαλμένος από... κόμικ

Ο Ντόντσιτς είναι βγαλμένος από... κόμικ

Ο Λούκα Ντόντσιτς κάνει φέτος πράγματα που δεν έχουμε ξαναδεί, όχι από 18χρονο, αλλά από... παίκτη γενικότερα. Μοιάζει να είναι βγαλμένος από... κόμικ. Σαν τον Ερίκ Καστέλ σε μπασκετική έκδοση!

Είναι στιγμές που αναρωτιέσαι αν ο Λούκα Ντόντσιτς είναι πράγματι 18 χρονών. Βασικά, ώρες-ώρες αναρωτιέσαι αν είναι αληθινός. Αυτά που κάνει δεν έχουν λογική να τα κάνει ένας παίκτης στο παρκέ, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Χθες (14/12) το βράδυ ο Ντόντσιτς και η Ρεάλ υποδέχθηκαν την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό “κλάσικο”. Στις εξέδρες του “Wizink Center” βρίσκονταν 10αδες σκάουτερ του ΝΒΑ, αφού θέλουν να δουν αν αξίζει να βρίσκεται στο Νο1 του ντραφτ. Και τότε ο Ντόντσιτς μπήκε στο παρκέ. Και μέσα σε μερικά λεπτά ακολούθησε αυτή η αλληλουχία φάσεων:

Ο καθένας μπορεί να πει ότι το τρίποντο από τη μία πλευρά του γηπέδου στην άλλη είναι αποτέλεσμα τύχης. Ότι το κάρφωμα είναι ελεύθερο. Ότι αυτό που κάνει στον Κλαβέρ... συμβαίνει. Αλλά το να κάνει ο ίδιος παίκτης και τις τρεις φάσεις σε διάστημα 7 αγωνιστικών λεπτών; Σε ντέρμπι με την “αιώνια” αντίπαλο; Και τελικά να ολοκληρώσει τον αγώνα με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ και μόλις 1 λάθος σε 26 λεπτά συμμετοχής οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη ; Στα 18 του χρόνια; Αυτό πλέον ξεφεύγει από τα στενά όρια της λογικής. Πηγαίνει πολύ πιο μακριά, στα όρια του... κόμικ.

Αυτά που κάνει φέτος ο Λούκα Ντόντσιτς στο παρκέ κοντεύουν να τον κάνουν ήδη μύθο! Στα 18 του χρόνια κουβαλάει στις πλάτες του έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο (κατά άλλους τον μεγαλύτερο), έχοντας στην EuroLeague 20.5 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 4.4 ασίστ μέσο όρο! Είναι πιθανότατα ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή βάσει απόδοσης (και όχι μόνο) και το ΝΒΑ τον περιμένει. Αυτά που κάνει φέτος ο Σλοβένος γκαρντ μοιάζουν βγαλμένα από κόμικ. Για την ακρίβεια, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν κάποιος ήθελε να γράψει ένα κόμικ ανάλογο με το σπουδαίο “Ερίκ Καστέλ” που μοιράζει το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής την προσεχή Κυριακή (17/12) με θέμα το μπάσκετ, πιθανότατα θα είχε πρωταγωνιστή τον Λούκα Ντόντσιτς! Υπερβολή; Πιθανότατα, αλλά και αυτά που κάνει ο σταρ της Ρεάλ είναι έτσι κι αλλιώς υπερβολικά.

Παίκτες σαν τον Ντόντσιτς δεν βγαίνουν κάθε μέρα. Αν βγει ένας κάθε 10 χρόνια είναι ευλογία. Το ταλέντο του, η ωριμότητά του, ο τρόπος που διαχειρίζεται όλη αυτή την τεράστια πίεση που υπάρχει γύρω του ξεπερνούν τον μέσο άνθρωπο. Ας τον χαρούμε λοιπόν όσο τον βλέπουμε στην Ευρώπη. Γιατί αν το παιδί αυτό έχει την τύχη με το μέρος του και μείνει μακριά από τραυματισμούς είναι δεδομένο ότι θα γράψει ιστορία, κάνοντας πράγματα βγαλμένα από... κόμικ .

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ