EUROLEAGUE

Ο Ναβάρο έζησε το όνειρο στο Παρίσι

Ο Ναβάρο έζησε το όνειρο στο Παρίσι

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι εκ των μεγαλύτερων συλλεκτών τροπαίων που έχουν εμφανιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, με τη Euroleague να... αναλύει αυτή τη συνήθεια, στο Euroleague Moments (video).

Η Εuroleague TV αφιέρωσε το τελευταίο επεισόδιο του Euroleague Moments, στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, επικεντρώνοντας στην άνοιξη του 2010 και το Παρίσι, όπου η Μπαρτσελόνα σήκωσε το δεύτερο διαδοχικό ευρωπαϊκό και εκείνος αναδείχθηκε MVP.

Επιμέλεια: Σάντυ Κιοπεκτσόγλου

Ο παρουσιαστής της εκπομπής είπε αρχικά ότι "ως ένας από τους μεγαλύτερους συλλέκτες Κυπέλλων στην ιστορία του μπάσκετ, ο θρύλος της Μπαρτσελόνα, Juan Carlos Navarro δεν χρειάζεται συστάσεις. Δεν είναι μόνο ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague και ο πρώτος στα τρίποντα αλλά επίσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 καλύτερους παίχτες όλων των εποχών στα assist και στα κλεψίματα.

Αν υπάρχει κάποια κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Navarro, αυτή θα πρέπει να είναι η άνοιξη του 2010 στο Παρίσι , όπου οδήγησε την Μπαρτσελόνα στον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της και αναδείχθηκε MVP του Final Four. Ήταν η στιγμή όπου ο Navarro και η ομάδα του είχαν έρθει έτοιμοι γι' αυτό.

' 'Έχουμε εμπιστοσύνη στην ευκαιρία μας να κερδίσουμε μια λίγκα, μακρυά από το σπίτι. Είχαμε κερδίσει μία το 2003. Είχαμε ένα μεγάλο τέλος, ειδικά στο δεύτερο μέρος και φαντάσου τι σημαίνει για την ομάδα και για εμένα πιο συγκεκριμένα , που έχω κερδίσει ήδη μία αλλά δεν είχα τόσο πρωταγωνιστικό ρόλο όσο είχα στο Παρίσι''.

Μια χαρακτηριστική στιγμή σε αυτόν τον αγώνα του 2010 ενάντια στον Ολυμπιακό, ήρθε αργότερα στην τρίτη περίοδο όταν ο Navarro προσέφερε μια νέα παραλλαγή του χαρακτηριστικού σουτ, κερδίζοντας το χρονόμετρο και δίνοντας στην Μπαρτσελόνα προβάδισμα 14 πόντων.

'' Ήμουν πολύ χαρούμενος που έκανα την bomba, το χαρακτηριστικό μου σουτ. Θυμάμαι ότι ειδικά στο δεύτερο μέρος με μάρκαραν αρκετά επιθετικά επειδή είχα σκοράρει αρκετούς πόντους και είχα αρκετά τρίποντα. Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι που μπήκα μέσα και πέταξα μια bomba, όπου ήταν κάπως τα χουκ και όπου έγινε λίγο κατά τύχη''.

Οι καταστάσεις ανάγκασαν τον Navarro να αυτοσχεδιάσει στον δρόμο του για το μπάσκετ. '' Αυτή την φορά δεν είχα ελεύθερο τον διάδρομο ούτε ήμουν ελεύθερος για να κάνω την bomba και αφού με μάρκαραν από το πλάι έπρεπε να ρίξω την bomba αλλά από λίγο πιο μακρυά για να αποφύγω το μπλοκάρισμα αλλά στο τέλος πέτυχε''.

Αυτό το μπάσκετ συνοψίζει τον τρόπο που πορεύτηκε ο Navarro και οι συμπαίκτες του: ότι τίποτα δεν θα τους σταματήσει στον δρόμο τους για τον τίτλο.'' Στο δεύτερο μέρος ήδη είχα αντιληφθεί ότι η ομάδα τα πάει πολύ καλά και εγώ ήμουν άνετος από την αρχή. Άκουγα τον κόσμο να φωνάζει MVP MVP και ναι σκεφτόμουν ότι θα μπορούσε να είναι η νύχτα μου, μια νύχτα πολύ σημαντική για όλη μου την καριέρα''. Στο Παρίσι η Μπαρτσελόνα έγινε η πρώτη νικήτρια Euroleague αυτού του αιώνα, που κέρδισε και τα δύο Final Four με διπλά ψηφία κάτι που δεν εξέπληξε τον Navarro.

'' H αλήθεια είναι ότι είχαμε έναν χρόνο πολύ γεμάτο. Παίξαμε καλά,υπήρχε καλή χημεία στην ομάδα. Στο τέλος μας πήρε λίγο περισσότερο χρόνο να μπούμε στο παιχνίδι, ήταν λίγο πιο ισορροπημένο. Αλλά μετά από το δεύτερο ημίχρονο, όλοι έγιναν ένα κουβάρι από τις αγκαλιές".

Πέντε χρόνια μετά ο Navarro κοιτάζει πίσω στην νίκη του 2010 στο Παρίσι σαν να έχει κατοχυρώσει την καριέρα του στην Euroleague. '' Aρχικά, ήταν ένα όνειρο να κερδίσει το 2003 για πρώτη φορά αυτό το τρόπαιο η Μπαρτσελόνα, στο σπίτι της μαζί με όλους τους φιλάθλους μας να έχουν γεμίσει το Palau Sant Jordi. Ήταν ένα όνειρο. Αλλά προσωπικά εγώ δεν ήμουν τόσο σημαντικός ως παίχτης, όπως ήμουν το 2010. Νομίζω πως το 2010 ήταν η επιβεβαίωσή μου ως σημαντικό παίχτης στην ομάδα με πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη και βάρος. Και η αλήθεια είναι ότι από τότε νομίζω πως ο κόσμος με σέβεται περισσότερο''΄.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ