EUROLEAGUE

O Μπαρτζώκας περιμένει την Μπαρτσελόνα

O Μπαρτζώκας περιμένει την Μπαρτσελόνα

Η Χίμκι υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (19:00) και ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τους "μπλαουγκράνα" μετά την θητεία του στον πάγκο τους.

Η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα (19:00) και τα φώτα πέφτουν στον 52χρονο Ελληνα προπονητή, ο οποίος στην 15η "στροφή" της EuroLeague θα κοντραριστεί με την τέως ομάδα του.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το διαζύγιό του με τον Ολυμπιακό, γέμισε για λίγους μήνες τις μπαταρίες του και πριν μετακομίσει στη Βαρκελώνη, οδήγησε την Λοκομοτίβ Κουμπάν για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Final Four της EuroLeague. Το "τιμόνι" της Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2016 πέρασε στα χέρια του Έλληνα κόουτς, ο οποίος δεν δίστασε μπροστά στην πρόκληση που του παρουσιάστηκε και ανέλαβε να καθοδηγήσει την ομάδα της Καταλονίας στη μετα-Πασκουάλ εποχή. Ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού Superfoods ύστερα από μία οχταετία που πέρασε ως head coach των Καταλανών, αποχώρησε από τους "μπλαουγκράνα" και ο Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν εκείνος που πήρε το χρίσμα της διαδοχής του.

Ο Έλληνας κόουτς δεν... φοβήθηκε τα συμβόλαια παικτών που "κουβαλούσε" η Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό που δεν υπολόγιζε ήταν η κακοδαιμονία που θα έπληττε τους "μπλαουγκράνα". Ο,τι συμβαίνει την φετινή σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης, έγινε την περσινή στην Μπαρτσελόνα, η οποία έχασε παίκτη - τον Κόπονεν - ακόμα και ύστερα από τροχαίο ατύχημα.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε το "τιμόνι" της Μπαρτσελόνα στα χέρια του για 334 ημέρες και στο διάστημα αυτό οι Καταλανοί "χτυπήθηκαν" αλύπητα από τραυματισμούς, γεγονός που οδήγησε τον Έλληνα κόουτς να δηλώσει πως "αυτή ήταν η δυσκολότερη σεζόν της καριέρας μου". Οι "μπλαουγκράνα" μάλιστα μεσούσης της περσινής σεζόν ενισχύθηκαν με τους Χολμς, Ρένφρο, Φαβεράνι, Μάμφορντ και Ντιανιέ, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν την... ταυτότητά τους.

Η Μπαρτσελόνα επί των ημερών του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμεινε μακριά από την κατάκτηση τίτλων, το τέλος της κανονικής διάρκειας στη Liga Endesa την βρήκε να έχει ρεκόρ 22-10 και για πρώτη φορά έμεινε εκτός πλέι οφ της EuroLeague. Ο έμπειρος προπονητής ως την τελευταία στιγμή δεν σταμάτησε να παλεύει, αλλά στις 7 Ιουνίου αποχώρησε από την Μπαρτσελόνα έχοντας, όμως, καθαρή την συνείδησή του παρά το γεγονός ότι δεν είχε επιτύχει.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν άργησε να κάνει το επόμενο προπονητικό του βήμα, καθώς έχει μάθει να ξεπερνάει τις δυσκολίες και πλέον βρίσκεται στον πάγκο της Χίμκι. Ο Έλληνας κόουτς μάλιστα έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για να υποδεχθεί την τέως του ομάδα, η οποία παρά την φυγή του, παραμένει μακριά των εμφανίσεων που μας έχει συνηθίσει και που αρμόζουν στην ιστορία και στη φανέλα της. Οι "μπλαουγκράνα" υπό τις οδηγίες του Σίτο Αλόνσο είναι στην 4η θέση της Liga Endesa με ρεκόρ 8-4, ενώ στην EuroLeague είναι 13οι με μόλις 4 νίκες σε 14 αγωνιστικές. Η αποψινή αναμέτρηση δεν είναι μεταξύ του Γιώργου Μπαρτζωκα και των Καταλανών. Η Χίμκι με την Μπαρτσελόνα κοντράρονται, αλλά δεν παύει ο 52χρονος προπονητής να είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ