EUROLEAGUE

Ο Λάνγκφορντ μίλησε στο τέλος

Ο Λάνγκφορντ μίλησε στο τέλος

Με τον Κιθ Λάνγκφορντ να σημειώνει 12 πόντους στην τέταρτη περίοδο και να βάζει όλα τα μεγάλα σουτ στο τέλος, η Ούνικς ανέτρεψε διαφορά 10 πόντων και επιβλήθηκε με 65-62 του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δεν θεωρείται τυχαία ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Και δεν αμείβεται τυχαία αδρά για να αγωνίζεται στην Ρωσία. Και αυτό το κατάλαβε με τον άσχημο τρόπο ο Ερυθρός Αστέρας, τον οποίο ο Αμερικανός γκαρντ εκτέλεσε, οδηγώντας την Ούνικς στη νίκη με 65-62 έπειτα από έναν αγώνα πραγματικό θρίλερ.

Η Ούνικς Καζάν είδε να μην της πηγαίνει τίποτα με το μέρος της κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Για πάνω από 35 λεπτά τα έκανε όλα λάθος, φτάνοντας να βρίσκεται πίσω στο σκορ με 52-60 περίπου 4 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Στο τελευταίο 4λεπτο του αγώνα ωστόσο τα έκανε όλα σωστά, δέχθηκε μόλις 2 πόντους και σημείωσε 13 (!) και πήρε μία σπουδαία νίκη όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Την δεύτερη νίκη της στην φετινή EuroLeague για την ακρίβεια μετά το "διπλό" μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όσο για τον Ερυθρό Αστέρα; Οι Σέρβοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτια τους επειδή έχασαν την συγκέντρωσή τους στο τέλος. Γιατί όταν μία ομάδα σημειώνει μόλις 2 πόντους στο τελευταίο 4λεπτο ενός αγώνα - κι αυτούς με βολές - τότε μόνο τον εαυτό της μπορεί να κατηγορήσει.

Τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ποιος άλλος; Ο Κιθ Λάνγφορντ φυσικά! Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν εκπληκτικός στην τέταρτη περίοδο, σημειώνοντας 12 πόντους σε αυτό το διάστημα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι τελικά με 23 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1 λάθος σε 35 λεπτά συμμετοχής!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο τελευταίο 4λεπτο του αγώνα όταν η άμυνα της Ούνικς έσφιξε σαν μέγκενη γύρω από τον Ερυθρό Αστέρα, με τον Λάνγκφορντ να βάζει από την πλευρά του στην άλλη πλευρά του παρκέ το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, με αποκορύφωμα φυσικά ένα μεγάλο τρίποντο με 16 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη του αγώνα, με το οποίο η Ούνικς πέρασε μπροστά με 63-62, πριν διαμορφώσει το τελικό σκορ ο Μάρκο Μπάνιτς με δύο βολές.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Μέχρι το 36' η Ούνικς είχε μόλις 1/13 τρίποντα. Έβαλε ωστόσο τα δύο τελευταία - αμφότερα με "δράστη" τον Λάνγκφορντ και κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό βέβαια είναι ότι οι Ρώσοι είχαν 22/25 βολές, ήτοι ποσοστό 88%, την ίδια στιγμή που ο Ερυθρός Αστέρας είχε 6/9 βολές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, ξεφεύγοντας νωρίς-νωρίς με 8-13. Η Ούνικς ωστόσο αντέδρασε άμεσα και χάρη σε ένα σερί 7-0 πέρασε μπροστά με 15-13, με τις δύο ομάδες να κλείνουν την πρώτη περίοδο ισόπαλες με 17-17. Το παιχνίδι έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε ντέρμπι και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην δεύτερη περίοδο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντομ μέχρι οι φιλοξενούμενοι να καταφέρουν χάρη σε ένα μικρό ξέσπασμα να πάνε στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 27-32, δείχνοντας να πατάνε καλύτερα στο παρκέ. Κάτι που θα επιβεβαιωνόταν και στην συνέχεια.

Οι Σέρβοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παρκέ στην τρίτη περίοδο και παίρνοντας λύσεις από πολλούς παίκτες ξέφυγαν με 29-39 και 33-42. Η Ούνικς ωστόσο θα αντιδρούσε και αυτή τη φορά και με τον Λάνγκφορντ να δίνει λύσεις κατάφεραν πάλι να ισορροπήσουν το ματς και να μειώσουν σε 41-43 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούμασταν σε θρίλερ. Και αυτό ακριβώς συνέβη, με τον Ερυθρό Αστέρα να έχει μεν το πάνω χέρι, αλλά την Ούνικς να παρακολουθεί το σκορ. Και όταν ο Ερυθρός Αστέρας ξέφυγε με 52-60 ήρθε η αντεπίθεση της Ρωσικής ομάδας, που κατάφερε χάρη σε μεγάλα καλάθια του Λάνγκφορντ να περάσει μπροστά με 63-62, για να ακολουθήσει ένα άστοχο σουτ του Τσαρλς Τζένκινς με το οποίο ο Ερυθρός Αστέρας θα μπορούσε να πάρει τη νίκη, με τον Μπάνιτς απλώς να διαμορφώνει το τελικό 65-62 με 2 βολές σε νεκρό χρόνο

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 27-32, 41-43, 65-62

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ