EUROLEAGUE

Ο Κάιλ Χάινς επέστρεψε στον (αμυντικό) θρόνο του

Ο Κάιλ Χάινς επέστρεψε στον (αμυντικό) θρόνο του

Μετά από διάλειμμα ενός έτους, ο Κάιλ Χάινς ξανακάθισε στον... θρόνο του αμυντικού της χρονιάς στην EuroLeague. Δεύτερος στην ψηφοφορία ο Νικ Καλάθης.

Για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία, ο τίτλος του αμυντικού της χρονιάς κατέληξε στα χέρια του Κάιλ Χάινς. Η EuroLeague ανακοίνωσε πως ο σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι ο καλύτερος αμυντικός, διαδεχόμενος τον Άνταμ Χάνγκα, ο οποίος πέρσι του είχε πάρει τα... σκήπτρα.

Βάσει της ψηφοφορίας μεταξύ των προπονητών της διοργάνωσης, δεύτερος βγήκε ο Νικ Καλάθης, ενώ ακολούθησαν οι Μπράνκο Λάζιτς (Ερυθρός Αστέρας) και Έντι Ταβάρες (Ρεάλ Μαδρίτης).

" Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι διάσημη για την ιστορικά γόνιμη επίθεσή της, αλλά όλα ξεκινούν από την άμυνα για τον σπουδαίο ρωσικό σύλλογο" επισημαίνεται στην ανακοίνωση της EuroLeague, η οποία χαρακτηρίζει τον Κάιλ Χάινς ως την "αμυντική άγκυρα" της ομάδας του. Κι έτσι είναι αν σκεφτεί κανείς τη δυνατότητα που έχει να αμυνθεί σε πέντε θέσεις! Πάνω σε αυτή την ικανότητά του πατάει κι ο Δημήτρης Ιτούδης για να παρουσιάσει μια ομάδα που λειτουργεί εξαιρετικά τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση την τελευταία τετραετία.

Με 93.7 πόντους ανά εκατό κατοχές ως παθητικό με τον Κάιλ Χάινς στο παρκέ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται πως είναι εξίσου αποτελεσματική και σπουδαία στις δύο πλευρές του παρκέ. Ειδικά από την στιγμή που ο 32χρονος σέντερ κράτησε τους αντίπαλους σέντερ στη διάρκεια της φετινής σεζόν στους 6.4 πόντους κατά μέσο όρο, όσο βρισκόταν εκείνος στο παρκέ.

Με 8.2 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 0.8 τάπες ανά αγώνα αποτελεί βασικό αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια των playoffs για τη σημασία της παρουσίας του στο παρκέ -δεδομένου ότι έλειψε λόγω τραυματισμού απέναντι στη Χίμκι, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να μετράει 86.5 πόντους ανά αγώνα.

Για την ιστορία, πολυνίκης της συγκεκριμένης κατηγορίας στην EuroLeague παραμένει ο Δημήτρης Διαμαντίδης με έξι κατακτήσεις, ενώ ακολουθούν ο Μπράιαν Ντάνστον και ο Κάιλ Χάινς έχοντας από δύο.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ