EUROLEAGUE

Ο Γιουλ σάρωσε και τη Μπαρτσελόνα

Ο Γιουλ σάρωσε και τη Μπαρτσελόνα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με τον Σέρχιο Γιουλ να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι, η Ρεάλ επικράτησε της Μπαρτσελόνα (76-75) στο clasico της Liga Endesa.

Ό,τι κι αν πει κανείς για τον φετινό Σέρχιο Γιουλ, θα είναι λίγο. Ελάχιστο. Ο Ισπανός σούπερ σταρ οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε νέα νίκη επί της Μπαρτσελόνα (76-75), έβαλε το νικητήριο καλάθι στα 0.5" και το πανηγύρισε με την καρδιά του. Οι Καταλανοί, από την άλλη, άγγιξαν δις το διπλό, είδαν τον Άντε Τόμιτς να κυριαρχεί στη ρακέτα, αλλά στο τέλος στάθηκαν άτυχοι. Όχι γιατί έπαιξαν κακή άμυνα, αλλά επειδή βρήκαν απέναντί τους αυτόν τον τύπο που φέτος έχει βαλθεί να βάλει κάθε πιθανό κι απίθανο σουτ στη Liga Endesa και τη EuroLeague.

Το τέταρτο “Clasico” της σεζόν και το υπ' αριθμόν 222 στην Ιστορία δεν είχε καμία σχέση με αυτό του Νοεμβρίου, όταν η Ρεάλ είχε διασύρει τη Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη 102-63 για την 8η αγωνιστική της EuroLeague. Αυτή τη φορά οι Καταλανοί αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι και θα μπορούσαν να φύγουν από το WiZink Center με τη νίκη, ωστόσο στο τέλος η... μπίλια έκατσε στο “άσπρο” της Ρεάλ, έπειτα από ένα συγκλονιστικό φινάλε, κατά το οποίο μπήκαν τέσσερα καλάθια στα τελευταία 26,4''!

Tο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φινάλε

Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα έτρεξε ένα επιμέρους 8-1 στα τελευταία δύο λεπτά και 26,4'' πριν από τη λήξη πήρε το προβάδισμα (με αριστερό hook shot του Τόμιτς) για πρώτη φορά από τα μέσα της δεύτερης περιόδου. Ακολούθησε η άμεση απάντηση από τον Αντονι Ράντολφ στα 20,5'' και μετά το νέο τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα, ο Τόμιτς σκόραρε εκ νέου, κάνοντας το σκορ 74-75 με 6,8'' να απομένουν, με όμορφο δεξί hook shot. Ο Γιουλ, πάντως, είχε τον τελευταίο λόγο.

Ο σούπερ σταρ των Μαδριλένων πήρε πάνω του το τελευταίο σουτ και με τη γνωστή... καμινάδα του έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Ρεάλ (76-75) με μόλις 0,5'' να απομένουν! Ο χρόνος ήταν αρκετός για ένα νέο μεγάλο σουτ, το μεγαλύτερο της βραδιάς. Ωστόσο το τρίποντο του Ολεσον δεν βρήκε στόχο και η Ρεάλ πήρε τη νίκη και έσπασε παράλληλα ένα σερί τριών ηττών στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Δεν είχε πάρει ποτέ "Clasico" το Μάρτιο!

Παράλληλα η Ρεάλ έσπασε και μία... παράξενη παράδοση που συνδέει τις δύο ομάδες, αφού νίκησε τη Μπαρτσελόνα για πρώτη φορά σε "Clasico" που έγινε το Μάρτιο, έπειτα από πέντε ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις! Επίσης, έφτασε τις 16 νίκες (έχει και 6 ήττες) και άφησε πίσω της στην κατάταξη τη Μπαρτσελόνα (15-7), η οποία δεν έχει κατορθώσει να κερδίσει διαδοχικά παιχνίδια στο ισπανικό πρωτάθλημα από τις 2-8 Ιανουαρίου.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα απείχε πάντως μόνο ένα σουτ από μία μεγάλη νίκη. Ξεκίνησε το παιχνίδι προηγούμενη με 15-7 στο 4' και παρότι σταδιακά έχασε τα ηνία του αγώνα και είδε τη Ρεάλ να κάνει ένα επιμέρους 24-8 από το 12' έως το 20' και να “κλείνει” το ημίχρονο με προβάδισμα 11 πόντων (47-36), ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της Liga Endesa ο Ρέγιες

Η Μπαρτσελόνα ροκάνισε τη διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους στην τρίτη περίοδο (54-51 στο 27') και στην τέταρτη πλησίασε ακόμα περισσότερο (66-65). Ενα γρήγορο 5-0 της Ρεάλ έκανε το σκορ 71-65 αλλά η Μπαρτσελόνα μείωσε γρήγορα ξανά στους δύο πόντους (71-69), οδηγώντας το παιχνίδι σε ένα από τα ωραιότερα φινάλε που έχουμε παρακολουθήσει τη φετινή σεζόν.

Συν τοις άλλοις, δεν χάλασε και η γιορτή που στήθηκε στο 37' για χάρη του Φελίπε Ρέγιες. Ο φόργουορντ/σέντερ της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 4.293 ριμπάουντ, ξεπέρασε τον Γκρέιντζερ Χολ (4.292) και είναι πλέον ο πρώτος ριμπάουντερ στην ιστορία της ισπανικής λίγκας.

Τα δεκάλεπτα: 23-23, 47-36, 62-57, 76-75

Ρεάλ (Λάσο): Ράντολφ 9, Ματσιούλις 9, Αγιόν 6, Γιουλ 16 (7ασ.), Τέιλορ 2, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 4 (8ρ.), Κάρολ 14, Χάντερ 7 (10ρ.), Ρέγιες 6.

Μπαρτσελόνα (Μπαρτζώκας): Ράις 6, Κλαβέρ 7 (7ρ.), Ολεσον 8, Περπέρογλου 16, Τόμιτς 14 (8ρ.), Φαβεράνι 4, Βεζένκοφ 6, Ερικσον 9, Ντιανιέ, Κόπονεν 3, Ρένφρο 2.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ