EUROLEAGUE

Ο Γιουλ ποδοπάτησε τη Μπαρτσελόνα στη βραδιά της καριέρας του

Ο Γιουλ ποδοπάτησε τη Μπαρτσελόνα στη βραδιά της καριέρας του

Με τον Σέρχιο Γιουλ να κάνει ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε τη Μπαρτσελόνα (85-69) και έμεινε σε τροχιά πρωτιάς στην κανονική περίοδο.

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

Το πέμπτο clasico της σεζόν, δεν εξελίχθηκε στη μάχη που θέλαμε να δούμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης παραήταν καλή, γρήγορη, συγκεντρωμένη για τα δεδομένα της αδιάφορης βαθμολογικά Μπαρτσελόνα, που έχασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα στο φινάλε του πρώτου μέρους (αποβλήθηκε με δυο τεχνικές από τον Λαμόνικα) και αντιμετώπισε ως αγγαρεία τη συνέχεια της αναμέτρησης (85-69). Βραδιά καριέρας για τον Σέρχιο Γιουλ, βραδιά απογοήτευσης για τον Ρούντι Φερνάντεθ, δεν γλίτωσαν από τη μετριότητα των Καταλανών ο Περπέρογλου και ο Βεζένκοφ.

Ο MVP

Στη 10η σεζόν του στη EuroLeague και στο 227ο παιχνίδι του στη διοργάνωση, ο Σέρχιο Γιουλ έκανε ρεκόρ καριέρας στην αξιολόγηση. 32 μονάδες συγκέντρωσε, με 21 πόντους (3/5 δίποντα, 4/7 τρίποντα, 3/3 βολές), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 7 κερδισμένα φάουλ σε 26 λεπτά συμμετοχής. Δεν χρειάστηκε να παίξει περισσότερο. Στο τέλος της βραδιάς χαμογελούσε, διότι δεν είναι και λίγο να κάνεις career-high απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο της ομάδας σου. Ο Ισπανός είναι σε τρομακτική κατάσταση φέτος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Την ώρα που ο Σέρχιο Γιουλ εντυπωσίαζε θετικά, ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Ρούντι Φερνάντεθ, μας εντυπωσίαζε αρνητικά. Στην έβδομη σεζόν του στη EuroLeague και στο 147ο παιχνίδι του στη διοργάνωση, ο 32χρονος streaky-shooter ζούσε την χειρότερη βραδιά της καριέρας του καθώς σε 18 λεπτά συμμετοχής έμεινε στους 2 πόντους με 1/1 δίποντο, 0/5 τρίποντα, έκανε ένα λάθος και τρία φάουλ για το -7 στο σύστημα αξιολόγησης. Δεν είχε γράψει ποτέ επίδοση χειρότερη του -2...

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η Ρεάλ Μαδρίτης ήθελε τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά πρώτης θέσης, η Μπαρτσελόνα ήταν παντελώς αδιάφορη βαθμολογικά καθώς είχε αποκλειστεί και μαθηματικά από το βράδυ της Τρίτης και το πέμπτο clasico της σεζόν 2016-2017 δεν εξελίχθηκε στο ντέρμπι που θέλαμε να δούμε. Η αποβολή του Μπαρτζώκα με δυο τεχνικές ποινές στο πρώτο μέρος ήταν το μαχαίρι στην καρδιά των Καταλανών, που στο δεύτερο μέρος δεν είχαν δυνάμεις, δεν είχαν ούτε διάθεση για να διεκδικήσουν τη νίκη απέναντι σε έναν σαφώς ανώτερο αντίπαλο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τη Μπαρτσελόνα να έχει από νωρίς επιθετικό πρόβλημα, η Ρεάλ πάτησε το γκάζι και πήρε εκτός από το προβάδισμα και μια μικρή διαφορά (17-10). Γιουλ και Ράντολφ έκαναν τρομερή δουλειά για το 21-11, πριν ο Βεζένκοφ ηγηθεί των Καταλανών που μάζεψαν το παιχνίδι και μείωσαν στο καλάθι (22-20). Το timeout του Λάσο "ξύπνησε" τους γηπεδούχους, που είδαν τον Λούκα Ντόντσιτς να τραυματίζεται στα τέλη του πρώτου μέρους, τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αποβάλλεται στο 19' και το ημίχρονο να κλείνει με τη διαφορά στους 14 (41-27). Η Ρεάλ είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της, διατήρησε τον ρυθμό και μια απόσταση ασφαλείας, ο Γιουλ ήταν με μια λέξη ασταμάτητος και το 73-55 στο 33' έγειρε οριστικά τη ζυγαριά υπέρ των Μαδριλένων.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 41-27, 64-51, 85-69

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ