EUROLEAGUE

Ο "εμφύλιος" στην Φενέρμπαχτσε

Ο "εμφύλιος" στην Φενέρμπαχτσε

Ανεβάζοντας την πίεση στην άμυνα της στο δεύτερο ημίχρονο η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την έδρα της και κερδίζοντας με 77-69 την Νταρουσάφακα κι έτσι εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση.

Οι δύο ομάδες γνωρίζονταν καλά κι αυτό φάνηκε, όμως ο νικητής δεν άλλαξε. Η Φενέρμπαχτσε για 5η φορά φέτος επικράτησε (77-69) της Νταρουσάφακα και με τη 10η νίκη της στο ΤΟΡ 16 "κλείδωσε" την πρώτη θέση του Ε' ομίλου, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ήττα της Λοκομοτίβ από τον Παναθηναϊκό. . Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Έκπε Ούντο που σταμάτησε στους 18 πόντους, ενώ τον ακολούθησε με 14 ο Ντατόμε. Ο Κώστας Σλούκας αγωνίστηκε για 8 λεπτά και είχε 0/1 δίποντα, 2 ασίστ και 3 λάθη. Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στην Άγκυρα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Με την Φενέρμπαχτσε να συνδέεται δια χειρός Κάλινιτς και Ντίξον από τα 6,75μ. και με 4/5 τρίποντα να παίρνει τα ηνία στο σκορ ξεκίνησε το παιχνίδι (16-10). Η Νταρουσάφακα, ωστόσο παρά το επιθετικό κρεσέντο των αντιπάλων της δεν έμεινε σε ρόλο παρατηρητή και με καλή κυκλοφορία της μπάλας "χτύπησε" κοντά στα καλάθια με αποτέλεσμα το σκορ να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα (25-18 στο 9'). Τελικά ένα τρίποντο του Ούιλμπεκιν έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο με το σκορ στο 25-21 και τις δύο ομάδες να αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς για τη συνέχεια.

Τρία τρίποντα από τους Μαρκοϊσβίλι, Ουίλμπεκιν και Μπιέλιτσα βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να τρέξουν ένα σερί 10-0 και να αιφνιδιάσουν για τα... καλά τους γηπεδούχους που έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο (25-31 στο 12'). Με τον Βέσελι να είναι εύστοχος σε σουτ από μέση απόσταση έδωσε την απαιτούμενη ώθηση και βοήθησε την ομάδα του να "ξεκολλήσει" στο σκορ και με ένα επιμέρους 14-2 η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε και πάλι να έχει τα ηνία στο σκορ (41-33 στο 15'). Με την Νταρουσάφακα να συμπληρώνει περίπου 4 λεπτά χωρίς καλάθι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε, εν τέλει, με τον φωτεινό πίνακα να δείχνει 45-39 (στο 20').

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν ρίχνοντας περισσότερο βάρος στην άμυνα και εναλλασσόμενες συνέχεια στο σκορ βρέθηκαν να μπαίνουν στο τελευταίο δεκάλεπτο με το σκορ στο οριακό 57-54 (στο 30'). Οι Φενέρμπαχτσε έδειξε να πατάει καλύτερα μέσα στο παρκέ και παρά τα τρίποντα του Ουίλμπεκιν κατάφερνε να οδηγεί την κούρσα (71-66 στο 37'). Με το σκορ στο 75-69 έπειτα από καλάθι του Ντατόμε στα 55 δευτερόλεπτα η πλάστιγγα έδειξε να γέρνει ξεκάθαρα προς τους γηπεδούχους. Στη συνέχεια ήρθαν δύο άστοχα τρίποντα του Ουίλμπεκιν για να σφραγίσουν τη νίκη της Φενέρ με 77-69.

Τα δεκάλεπτα: 25-21, 45-39, 57-54, 77-69.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ