EUROLEAGUE

Ο δήμαρχος δεν θέλει Euroleague

Ο δήμαρχος δεν θέλει Euroleague

Η Δημοτική Αρχή του Ζάγκρεμπ ανέλαβε τα χρέη της Τσιμπόνα ώστε να μην ''εξαφανιστεί'' ο οργανισμός όμως ο δήμαρχος Μίλαν Μπάντιτς εκφράζει τις επιφυλάξεις του στα της Euroleague.

Η Τσιμπόνα εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Euroleague της επόμενης περιόδου ως πρωταθλήτρια στην Αδριατική Λίγκα. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος του Ζάγκρεμπ, Μίλαν Μπάντιτς, επιμένει ότι ο οργανισμός δεν θα έχει κάποιο όφελος από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση.

Κι όλα αυτά ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα οι Κροάτες συσπειρώθηκαν μπροστά στον κίνδυνο ''εξαφάνισης'' της Τσιμπόνα από τον μπασκετικό χάρτη αφού ο Δήμος ειδοποίησε ότι αναλαμβάνει τα χρέη.

''Ξέρω ότι η παρουσία μας στην Euroleague σημαίνει πολλά όμως είμαι ενάντια στην άποψη ότι θα πρέπει να παίξουμε απλώς για τη συμμετοχή και να γνωρίσουμε βαριές ήττες. Η ομάδα βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση και η συμμετοχή μας στην Euroleague δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από περιττά έξοδα! Αντίθετα, θα προτιμούσα τη δημιουργία μιας ομάδας με παιδιά από το Ζάγκρεμπ που θα έχει μακροπρόθεσμο πλάνο. Εξάλλου, η Τσεντεβίτα αγωνίστηκε στην Euroleague πριν από δυο χρόνια. Πραγματικά αναρωτιέμαι τι κέρδισε!'' ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μίλαν Μπάντιτς στο sportskacentrala.com .

Οι Κροάτες έχουν προθεσμία ως την προσεχή Παρασκευή (20/06) ώστε να κάνουν χρήση του δικαιώματός τους και να δηλώσουν συμμετοχή στην επόμενη Euroleague. Την ίδια στιγμή, σε περίπτωση που η Τσιμπόνα αποσυρθεί εν τέλει από τη διοργάνωση, ο Ερυθρός Αστέρας ενδέχεται να συμμετάσχει απευθείας στους ομίλους αντί των προκριματικών. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο της Euroleague Basketball, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ