EUROLEAGUE

Ντόντσιτς: "Ποιο δίπλωμα; Την EuroLeague!"

Ντόντσιτς: "Ποιο δίπλωμα; Την EuroLeague!"

Ενθουσιασμένος από το παραλίγο τριπλ-νταμπλ του, ο Λούκα Ντόνσιτς δεν μπορούσε να σταματήσει να χαμογελά μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Την ώρα που ο Πάμπλο Λάσο εξηγούσε πως η Ρεάλ Μαδρίτης έριξε στο καναβάτσο τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Λούκα Ντόντσιτς διάβαζε τα στατιστικά και χαμογελούσε. Με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ, 8 ασίστ και κανένα λάθος σε 25 λεπτά, ο 17χρονος άσος είχε κάθε δικαίωμα να το κάνει. Και να το παραδεχθεί κιόλας!

Πάμπλο Λάσο: " Καταρχήν, συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη. Είμαι πολύ χαρούμενος για πολλούς λόγους. Πιστεύω πως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο παίζουν, καθώς αντιμετώπισαν μια ψηλότερη ομάδα. Προσπάθησαν να σταματήσουν το τέμπο μας. Δεν ήμασταν καλοί στα ριμπάουντ στο πρώτο δεκάλεπτο, χάσαμε κάποια σουτ και κρυώσαμε. Ανεβάσαμε σιγά σιγά την έντασή μας, ειδικά στην άμυνα, οπότε είχαμε και μεγαλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα λάθη και τις ασίστ. Αυτό ήταν το κλειδί για τη νίκη. Στο τέλος, ήταν ένα κλειστό ματς. Ξέρουμε πόσο επικίνδυνη είναι η Μακάμπι, με παίκτες που παίζουν εξαιρετικά το ένας εναντίον ενός και μπορούν να βάλουν δύσκολα σουτ. Δεν έπρεπε να τα παρατήσουμε, δεν το κάναμε και γυρίσαμε τον αγώνα στην τρίτη περίοδο. Ο Ντόντιτς, ένα παιδί 17 χρονών, παραλίγο να κάνει τριπλ-νταμπλ. Έκανε μια άψογη εμφάνιση, μας βοήθησε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και οι αριθμοί του ήταν εντυπωσιακοί. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο παιχνίδι του, όμως έπαιξε σπουδαία. Πήρε 11 ριμπάουντ απέναντι σε μια ψηλή ομάδα και αυτό είναι το στοιχείο που θα κρατήσω".

Λούκα Ντόντσιτς: " Έπρεπε να παλέψουμε πολύ σκληρά, απέναντι σε μια ομάδα με εκπληκτικούς αθλητές. Το σημαντικότερο είναι ότι πήραμε τη νίκη, όμως παραδέχομαι πως είμαι πολύ χαρούμενος και για τα στατιστικά μου. Όταν ήμουν νεότερος, έλεγα πόσο εντυπωσιακό είναι να παίξεις στη EuroLeague. Τώρα, είμαι χαρούμενος. Όταν χάναμε με δέκα πόντους, ο κόουτς μας ζήτησε να παίξουμε πιο σκληρά στην άμυνα. Το κάναμε. Μόλις κλείσω τα 18 θα πάρω δίπλωμα οδήγησης! Αστειεύομαι. Το να κατακτήσω τη διοργάνωση, είναι το όνειρο που είχα από μικρό παιδί, μαζί με την ACB και το Copa del Rey".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ