EUROLEAGUE

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά οι "ισπανικοί εμφύλιοι"

Ντέρμπι μόνο στα χαρτιά οι "ισπανικοί εμφύλιοι"

Η δεύτερη εβδομάδα με διπλή αγωνιστική στην EuroLeague περιελάμβανε τρεις ισπανικούς εμφυλίους, οι οποίοι επιβεβαίωσαν την αρχική υποψία περί έλλειψης ανταγωνισμού. Με το +17 να είναι η πιο μικρή διαφορά, έχετε άλλη άποψη;

Από την στιγμή που επισημοποιήθηκε η παρουσία πέντε ισπανικών ομάδων στη Liga Endesa, ήταν σαφές πως οι "εμφύλιοι" θα ήταν αρκετοί, συνεχόμενοι και αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον. Μετά από οκτώ αγωνιστικές στην EuroLeague μόνο τα δύο πρώτα έχουν επιβεβαιωθεί (δεν γινόταν κι αλλιώς). Το τρίτο ζητούμενο (ο υψηλός ανταγωνισμός) δεν έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμη.

Τα παραδείγματα αρκετά, με την τελευταία εβδομάδα να μετατρέπει σε απτή πραγματικότητα την αρχική... υποψία, των δύο πρώτων ισπανικών εμφυλίων στη διοργάνωση. Η Μπασκόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα υπερασπίστηκαν με εμφατικό τρόπο το "σπίτι" τους το προηγούμενο τετραήμερο, κάτι που πριν από μερικές εβδομάδες έκανε κι η Βαλένθια.

Με δεδομένο ότι οι ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους, τα έχουν ήδη πει (οι περισσότερες) ήδη στη Liga Endesa και ξέρουν τις καταστάσεις που θα συναντήσουν στην έδρα του αντιπάλου, θα περίμενε κάποιος να βλέπει πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια και περισσότερες πιθανότητες για ντέρμπι. Στην πράξη όμως, μόνο έτσι δεν είναι!

Το +17 με το οποίο επικράτησε η Βαλένθια της Μπασκόνια στη Fernando Buesa Arena (σ.σ.: αποτέλεσμα που έφερε την παραίτηση του Πάμπλο Πριτζιόνι) είναι η μικρότερη διαφορά που έχει σημειωθεί στους πέντε αγώνες μεταξύ ισπανικών ομάδων που έχουμε δει. Ο μέσος όρος είναι αρκετά πιο πάνω, αφού φτάνει στο +27 ανά αγώνα για τον νικητή.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι -και- βάσει ποιότητας, βάθους και δυνατοτήτων, δεν εξηγείται πώς "άνοιξαν" έτσι τα παιχνίδια και είδαμε, για παράδειγμα, τη Βαλένθια να κερδίζει με +38 την Ουνικάχα Μάλαγα και την Μπασκόνια να συντρίβει με +30 τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά από πέντε "εμφυλίους", η μοναδική ομάδα που δεν έχει χαρεί ως τώρα είναι η Ουνικάχα Μάλαγα. Η ομάδα του Τζοάν Πλάθα φαίνεται να επιβεβαιώνει τη θεωρητική της υστέρηση έναντι των άλλων τεσσάρων μονομάχων στην EuroLeague, κάτι που βέβαια μένει να φανεί επί μακρώ στη διοργάνωση. Ακόμη κι η Βαλένθια του 2/2 στις προηγούμενες αναμετρήσεις, με Μπασκόνια και Ουνικάχα Μάλαγα, την "πάτησε" το βράδυ της Παρασκευής (17/11) από την Μπαρτσελόνα.

Παρεμπιπτόντως, οι "μπλαουγκράνα" έχουν μόλις τρεις νίκες στην EuroLeague μέχρι στιγμές, όλες στο γήπεδό τους. Οι δύο εξ αυτών σε βάρος των "αιωνίων" της Ελλάδας κι η τρίτη απέναντι στην ομάδα που τους απέκλεισε πέρσι στους "8" των playoffs της Liga Endesa.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ισπανικών εμφυλίων στην EuroLeague:

Μπασκόνια - Βαλένθια 63-80

Βαλένθια - Ουνικάχα Μάλαγα 91-53

Μπασκόνια - Ρεάλ Μαδρίτης 105-75

Ρεάλ Μαδρίτης - Ουνικάχα 89-57

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια 89-71

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ