EUROLEAGUE

Νίκος Ζήσης σημαίνει συνέπεια, σταθερότητα, διάρκεια

Νίκος Ζήσης σημαίνει συνέπεια, σταθερότητα, διάρκεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στα 33 του, ο Νίκος Ζήσης έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα. Απόψε, στο παιχνίδι της Μπάμπεργκ με την Εφές, έπιασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη και πλέον στοχεύει στην κορυφή της EuroLeague.

Διανύει την 16η σεζόν της καριέρας του στη EuroLeague. Μέλος της από το 2000, όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο Νίκος Ζήσης έχει γράψει τη δική του ιστορία στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης και από απόψε είναι τρίτος στη λίστα των παικτών με τους περισσότερους αγώνες σε αυτή. Ο 33χρονος πλέι μέικερ της Μπάμπεργκ έπιασε τον Δημήτρη Διαμαντίδη στα 278 παιχνίδια, με τον Φελίπε Ρέγιες να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με ένα περισσότερο (παίζει απόψε με τον Ερυθρό Αστέρα) και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην πρώτη με 315 αγώνες. Όλα δείχνουν πως ο Ζήσης θα περάσει τον Ισπανό, το νέο σύστημα της EuroLeague με την κανονική σεζόν των 30 αναμετρήσεων τον... βολεύει, οπότε το μόνο που χρειάζεται είναι να μείνει υγιής για να βρεθεί στην κορυφή.

Σε δυο εβδομάδες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Διαμαντίδη θα πιάσει κι ο Γιάννης Μπουρούσης που έχει παίξει σε 276 αγώνες και είναι από χθες ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην ιστορία της EuroLeague. Βέβαια ο ψηλός του Παναθηναϊκού θα δίνει μάχη με τον Φελίπε Ρέγες σε κάθε αγωνιστική, καθώς οι δυο τους βρίσκονται αρκετά μακριά από τον τρίτο Παούλιους Γιανκούνας και τον έβδομο Αντώνη Φώτση. Όσοι βρίσκονται ενδιάμεσα, έχουν αποσυρθεί από τη δράση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ