EUROLEAGUE

"Καθάρισε" σε ένα δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα

"Καθάρισε" σε ένα δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα

Η Νταρουσάφακα έχτισε διαφορά 21 πόντων στο πρώτο ημίχρονο και νίκησε τη Μπαρτσελόνα 67-56, παρότι κέρδισε μόνο μία από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα!

Ένα δεκάλεπτο ήταν αρκετό. Για τη μεν Νταρουσάφακα να βάλει τις βάσεις της νίκης και για τη δε Μπαρτσελόνα να πετάξει στα σκουπίδια ό,τι έκανε στα υπόλοιπα 30 λεπτά. Η τουρκική ομάδα κέρδισε στο επιμέρους σκορ μόνο τη μία από τις τέσσερις περιόδους του αγώνα, ωστόσο το εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο αποδείχθηκε αρκετό ώστε να την οδηγήσει στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 67-56 και να τη διατηρήσει στο κατόπι της Αναντολού Εφές (μία νίκη πίσω της για την ακρίβεια), στο κυνήγι της όγδοης θέσης.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην έχει αποκλειστεί ακόμα μαθηματικά, ωστόσο θα συμβεί κι αυτό την επόμενη φορά που χάσει αγώνα της ή κερδίσει η Εφές.

Ο MVP

Η Νταρουσάφακα δεν είχε τον παίκτη που την πήρε στους ώμους της και την οδήγησε στην τρίτη σερί εντός έδρας νίκη της. Πολλοί βοήθησαν στο σκοράρισμα, ενώ ο Αντε Ζίζιτς έκανε νταμπλ-νταμπλ (10π., 13ρ.) και ήταν πολύ καλός στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός όμως που έκανε τη διαφορά ήταν ο Γουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ τελείωσε το παιχνίδι με 15 πόντους, 6/11 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 κόψιμο σε 34'32''. Χαλάλι οι 0/3 ελεύθερες βολές...

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Σε έναν αγώνα στον οποίον η Μπαρτσελόνα σούταρε με ποσοστό 33,9% εντός πεδιάς, ο Στράτος Περπέρογλου έμοιαζε με όαση. Ο Ελληνας φόργουρντ έκανε φετινό ρεκόρ σε πόντους (16) και Index Rating (21), μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε 2 φορές τη μπάλα και ήταν ο μόνος παίκτης της Μπαρτσελόνα που σούταρε με ποσοστό πάνω από 50%. Συγκεκριμένα, ο Περπέρογλου είχε 6/10 σουτ και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του 14/49 (28,6%).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Η διαφορά των δύο ομάδων στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν όσο μεγάλη αποτυπώνεται και στο επιμέρους σκορ: 32-9. Ίσως και ακόμα μεγαλύτερη. Στη δεύτερη περίοδο η Νταρουσάφακα είχε 12/16 σουτ, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα αστόχησε στα 11 από τα 15 σουτ που επιχείρησε. Μετά τη δεύτερη περίοδο ο αγώνας δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος...

"Καθάρισε" σε ένα δεκάλεπτο η Νταρουσάφακα

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Όσο η Μπαρτσελόνα έλεγχε το τέμπο του αγώνα και δεν άφηνε τη Νταρουσάφακα να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, όλα πήγαιναν καλά για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με 11-4 στο 5' και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας σταθερά το προβάδισμα (13-11), παρότι δεν σούταραν καθόλου καλά (5/16 σουτ). Η ουσία είναι ότι επί ένα δεκάλεπτο η άμυνα της Μπαρτσελόνα λειτουργούσε καλά. Κάτι που δεν συνέβη στο δεύτερο. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ένα καταστροφικό δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να κρίνει ένα ολόκληρο ματς στην Φολκσβάγκεν Αρένα.

Στη δεύτερη περίοδο η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ βρήκε ρυθμό στην επίθεση μέσα από την άμυνα και την κυριαρχία της στον τομέα των ριμπάουντ (23-14 στο πρώτο ημίχρονο), με αποτέλεσμα να βάλει πολλά εύκολα καλάθια στο transition και να κυριαρχήσει κατ' επέκταση και στο ματς. Η Νταρουσάφακα “έτρεξε” ένα επιμέρους 35-8 από το 5' έως το 18', ξέφυγε με 39-19 και έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 21 πόντων (43-22). Μία διαφορά που αποδείχθηκε αδύνατο να ανατρέψουν οι “μπλαουγκράνα”, όσο κι αν προσπάθησαν στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Η Μπαρτσελόνα έσφιξε την άμυνα της στο δεύτερο ημίχρονο, κράτησε τους γηπεδούχους στους 10 πόντους στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά μέχρι τους επτά πόντους στο 32' (54-47) και στο 36' (59-52), αυτό όμως αποδείχθηκε το καλύτερο που μπόρεσε να κάνει. Η Νταρουσάφακα ξέφυγε εκ νέου με 12 πόντους διαφορά (59-47) και διατήρησε με άνεση τη διαφορά πάνω από τους επτά μέχρι το τέλος του αγώνα, απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που είχε συνολικά 20/59 σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 11-13, 43-22, 53-42, 67-56

Τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ