EUROLEAGUE

Νίκησε στο Καζάν και ελπίζει η Ζάλγκιρις

Νίκησε στο Καζάν και ελπίζει η Ζάλγκιρις

Η Ζάλγκιρις πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Ούνικς Καζάν (82-80) και συνεχίζει να ελπίζει για μια θέση στην πρώτη οκτάδα της EuroLeague.

Το στατιστικό της αναμέτρησης

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα προλάβει να "χωθεί" στην πρώτη οκτάδα. Είναι όμως επίσης αλήθεια πως η Ζάλγκιρις Κάουνας της σεζόν 2016-2017 είναι μια ομάδα που παλεύει σε κάθε ματς, σε κάθε έδρα, απέναντι σε κάθε αντίπαλο. Αυτό έκανε και στο Καζάν, όπου κέρδισε την Ούνικς (82-80) για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στα playoffs της EuroLeague ζωντανές. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα υποδεχθεί τώρα την Εφές, θα ταξιδέψει στο Τελ Αβίβ, θα φιλοξενήσει την Αρμάνι και θα τελειώσει τις υποχρεώσεις της στην κανονική περίοδο στη Βιτόρια. Μπορεί να κάνει τρεις νίκες. Της αρκούν όμως;

Ο MVP

Ο Παούλιους Γιανκούνας έκανε άλλη μια ηγετική εμφάνιση. Τελείωσε τον αγώνα με 21 πόντους (5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8/8 βολές), 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και ένα μπλοκ σε 26 λεπτά συμμετοχής, με τους Βέστερμαν, Λεκαβίτσιους, Μότουμ και Καβαλιάουσκας να τον ακολουθούν με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 27 πόντοι του Κιθ Λάνγκφορντ (3/10 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 6/6 βολές σε 34 λεπτά) που επέστρεψε στη σύνθεση της Ούνικς, αλλά και το double-double του Κίνο Κολόμ (14 πόντοι, 10 ασίστ σε 29 λεπτά) που είχε και 5 ριμπάουντ δεν ήταν αρκετά για να δώσουν στην Ούνικς τη νίκη που θα την έβγαζε από την τελευταία θέση της κατάταξης.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στη θέληση της Ζάλγκιρις που έμεινε πιστή στο πλάνο της και δεν άφησε το παιχνίδι να ξεφύγει από τον έλεγχό της στο δεύτερο μέρος. Οι Ρώσοι έκαναν τα ξεσπάσματά τους, όμως οι Λιθουανοί είχαν κάθε, μα κάθε φορά μια απάντηση για να φτάσουν στην 12η φετινή τους νίκη σε 26 αγώνες.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μπορεί το ματς να ήταν αδιάφορο βαθμολογικά, όμως Ούνικς και Ζάλγκιρις έδωσαν μια όμορφη παράσταση από νωρίς. Με τον Λάνγκφορντ και τον Παραχούσκι από τη μία και τους Μότουμ - Λίμα από την άλλη, οι δυο ομάδες έμειναν κοντά στο σκορ και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (23-24). Το ματς συνέχισε να έχει εξαιρετικό ρυθμό, όμως η αστοχία του κάπως "σκουριασμένου" Λάνγκφορντ (είχε προφυλαχθεί στα τελευταία ματς εξαιτίας ενοχλήσεων στον αχίλλειο τένοντα) έδωσε στους Λιθουανούς το δικαίωμα να ακολουθήσει και να περάσει και μπροστά (43-47) στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου πριν την κλείσει στο +4 (60-64).

O Μότουμ και ο Βέστερμαν έκαναν εξαιρετική δουλειά στα μέσα της τέταρτης, η Ζάλγκιρις πήγε στο 65-74 και κάπου εκεί είδε τη ζυγαριά να γέρνει προς το μέρος της. Όχι όμως για πολύ, καθώς η Ούνικς έκανε την αντεπίθεσή της, μείωσε στο καλάθι με ένα σερί 7-0 και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Ένα τρίποντο του Λάνγκφορντ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (75-74), αλλά ένα μακρινό τρίποντο από τον Λίο Βέστερμαν (77-79) έδωσε χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση. Ο Λάνγκφορντ αστόχησε, ο Γιανκούνας έβαλε τις βολές (77-81) και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Γιασικεβίτσιους.

Τα δεκάλεπτα: 23-24, 43-42, 60-64, 80-82

Το στατιστικό της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ