EUROLEAGUE

Νίκη με αποδοκιμασίες για τη Χίμκι στη Zalgirio Arena

Νίκη με αποδοκιμασίες για τη Χίμκι στη Zalgirio Arena

Η Χίμκι έκανε το καθήκον της στη Zalgirio Arena (76-71) για να διατηρηθεί στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς αποδοκιμάστηκε όμως έντονα λόγω της απόφασης του Μαυροβούνιου τεχνικού να ζητήσει τάιμ άουτ στα 14.8'', παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είχε κριθεί προ ώρας.

Η Χίμκι πήρε τη νίκη στη Zalgirio Arena (76-71) και παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague, έχοντας μπροστά της τον "τελικό" της ερχόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο για ένα ημίχρονο, αλλά χάρη στο εξαιρετικό τρίτο δεκάλεπτο που πραγματοποίησε, πήρε τους δύο βαθμούς της νίκης, κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

Ο λόγος; Η απόφαση του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού να ζητήσει τάιμ άουτ στα 14.8'' για το τέλος, παρά το γεγονός πως ο νικητής του παιχνιδιού ήταν γνωστός από πολύ νωρίς. Βλέπετε, η διαφορά είχε φτάσει στο +17 (55-72) με 2'18'' να μένουν για το τέλος.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις του ματς

Ο αγώνας

Παιχνίδι με δύο όψεις ήταν αυτό του πρώτου ημιχρόνου, με τη Χίμκι να είναι καλύτερα στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά τη Ζάλγκιρις να κυριαρχεί στο δεύτερο. Παρά το γεγονός πως τα "βαριά χαρτιά" της ρωσικής ομάδας (βλ. Ράις και Σβεντ) δεν έπαιρναν πολλές πρωτοβουλίες, η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς κατάφερε να βρεθεί στο +3 (17-20) στο 10ο λεπτό, την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν μόλις 3/12 δίποντα. Ποσοστό... απαγορευτικό για οποιαδήποτε φιλοδοξία επικράτησης.

Όταν όμως ο Ουλανόβας "ντύθηκε" ηγέτης και σκόρερ, όλα άλλαξαν. Ο γκαρντ των γηπεδούχων πέτυχε εννιά διαδοχικούς πόντους (είχε 12 στο ημίχρονο), για να αποτελέσει τον βασικότερο λόγο για τον οποίο το -7 (17-24) μετατράπηκε σε +7 (34-27) σε διάστημα εφτά λεπτών (από το 11' έως το 18'). Κι αν η Ζάλγκιρις έμοιαζε ικανή να πάει τη διαφορά ακόμη και σε διψήφια επίπεδα, οι 4/4 βολές του Ράις κι ένα καλάθι του Κόπονεν έφεραν τη Χίμκι σε απόσταση βολής (37-35) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχαν μεν καθολική υπεροχή στα ριμπάουντ (18 έναντι 11), αλλά τα 4/8 τρίποντα των γηπεδούχων δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην περιφερειακή άμυνα.

Το σχήμα με τους τέσσερις κοντούς και τον έναν ψηλό έκανε καλή δουλειά στο πρώτο ημίχρονο για τη Ζάλγκιρις, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο η Χίμκι επέστρεψε στα ηνία της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν αισθητά τα ποσοστά τους στα δίποντα (17/29) με τον Χάνεϊκατ (10π., 14ριμπ.) να κάνει τα πάντα στις δύο πλευρές του παρκέ, για να μετατρέψουν το εις βάρος τους σκορ σε +7 (49-56) με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Όσο για το small ball στο οποίο συνέχισε να επιμένει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Αποτέλεσε το βούτυρο στο ψωμί της Χίμκι, που είχε +14 ριμπάουντ (30 έναντι 16) στο 30ο λεπτό.

Η Ζάλγκιρις δεν είχε πλέον την ενέργεια και το βάθος στον πάγκο για να ακολουθήσει στους ρυθμούς των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν στην επικράτηση πιο εύκολα απ ότι δείχνει το τελικό +5 (76-71). Μέσα σε όλα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους "την είπε" στον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στο φινάλε λόγω της απόφασης του δεύτερου να ζητήσει τάιμ άουτ στα 14.8'' με τη διαφορά στο +7 υπέρ της ομάδας του.

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 37-35, 49-56, 71-76.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ