EUROLEAGUE

Νίκη γοήτρου για Γαλατάσαραϊ, 75-67 την Ούνικς Καζάν

Νίκη γοήτρου για Γαλατάσαραϊ, 75-67 την Ούνικς Καζάν

Σε έναν αγώνα με μηδενικό βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Γαλατάσαραϊ κέρδισε εντός έδρας την Ούνικς Καζάν (75-67) και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της κατάταξης στην EuroLeague.

Ουσιαστικό κίνητρο δεν υπήρχε, με τις δύο ομάδες να παλεύουν περισσότερο για λόγους γοήτρου. Η Γαλατάσαραϊ υποδέχθηκε την Ούνικς Καζάν στο "Αμπντί Ιπεκτσί", επικρατώντας με +8 (75-67), για να βελτιώσει κάπως τη θέση της στην κατάταξη της EuroLeague.

Δίχως βέβαια οι δυο τους να παλεύουν για κάτι πιο ουσιαστικό (βλ. playoffs), η ομάδα του Εργκίν Αταμάν πήρε μια ακόμη νίκη γοήτρου -μετά από αυτή του ΣΕΦ- για να ξεφύγει από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

Ο MVP

Ο Τζον Ντίμπλερ ένιωθε πολύ άνετα απόψε, κάτι που αποτυπώνεται από τα ποσοστά του. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 17 πόντους, έχοντας 0/1 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2/3 βολές, 5 ριμπάουντ, ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη σε 26'03''.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ ήταν το βασικό χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να έχουν 10 και τους φιλοξενούμενους να απαντούν με 15!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο β' δεκάλεπτο, όταν η διαφορά ξέφυγε σε διψήφια επίπεδα υπέρ των γηπεδούχων. Κι αυτό γιατί οι παίκτες της Ούνικς Καζάν ήταν απογοητευτικοί, έχοντας 2/11 δίποντα, 0/5 τρίποντα, 2/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε αυτό το διάστημα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μετά το ισορροπημένο α' δεκάλεπτο, η Γαλατάσαραϊ επέβαλε τον ρυθμό της στο παιχνίδι, αντλώντας μεγάλο μέρος της δύναμής της από τους περιφερειακούς και την δράση του Άλεξ Τάιους κοντά στο καλάθι. Ο Τζον Ντίμπλερ με τον Όστιν Ντέι έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς επιθετικά, για να γίνει καλύψει τα νότα τους ο Άλεξ Τάιους, που έδωσε ρεσιτάλ στο α' μέρος της αναμέτρησης.

Κι όσο η Ούνικς Καζάν πάλευε να βάλει στο παιχνίδι τον Κιθ Λάνγκφορντ, τα προβλήματα διογκώνονταν. Ο σούπερ σταρ της ρωσικής ομάδας είχε 2/8 σουτ μέχρι την ανάπαυλα, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο της αδυναμίας των "πρασίνων" να παραμείνουν κοντά στο σκορ (45-29 στο 20').

Ακόμη κι όταν άρχισε να σκοράρει, κυρίως εκμεταλλευόμενος τα φάουλ που του έκαναν οι γηπεδούχοι, δεν έφτανε για την ομάδα του. Ο Σινάν Γκιουλέρ μοίραζε ιδανικά το παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ, ο Τζον Ντίμπλερ συνέχισε να κάνει "ζημιά" από τα 6μ75 και κάπως έτσι η διαφορά διατηρήθηκε σε διψήφια επίπεδα μέχρι τα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Στο φινάλε του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ, έριξαν τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους, αλλά δεν μπορούσαν να καταφέρουν κάτι καλύτερο. Το +8 (75-67) έδωσε τη νίκη γοήτρου στη Γαλατάσαραϊ, που ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της κατάταξης μετά από αρκετό καιρό.

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 45-29, 57-41, 75-67.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ