EUROLEAGUE

Νεπτούνας - Γαλατάσαραϊ 82-72

Νεπτούνας - Γαλατάσαραϊ 82-72

Η Νεπτούνας επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 82-72 στην Κλαϊπέντα, ''ανέβηκε'' στο 4-5 στον Δ' όμιλο και βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στο TOP-16 της Euroleague για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Η Νεπτούνας είναι πρωτάρα στην Euroleague όμως... φλερτάρει με την απόλυτη υπέρβαση στον Δ' όμιλο, αφού επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 82-72 και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόκριση στο TOP-16.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Οι Λιθουανοί ''ανέβηκαν'' στο 4-5 στον Δ' όμιλο της regular season και πλέον θέλουν νίκη επί της Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα (18/12) στην Ισπανία, ώστε να εξασφαλίσουν την πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι νίκες της Νεπτούνας σημειώθηκαν στην ''Svyturio Arena'' ενώ μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να ''σπάσει'' την έδρα των Λιθουανών.

Ο αγώνας

Όπως συνέβη και στα άλλα τέσσερα παιχνίδια της πρώτης φάσης, έτσι και σε αυτό, η Νεπτούνας φρόντισε να επιβάλλει από νωρίς στον ρυθμό της. Δηλαδή να επιτεθεί από μέσα προς τα έξω και να ελέγξει τα ριμπάουντ.

Οι Λιθουανοί είχαν αρκετά καλά ποσοστά στα σουτ τριών πόντων (5/11) μέχρι την ανάπαυλα, κάτι που τους επέτρεπε -την ίδια ώρα- να "ακουμπάνε" τη μπάλα στο "ζωγραφιστό", χωρίς να ανησυχούν για τις βοήθειες που θα έστελνε ο Εργκίν Αταμάν κοντά στο καλάθι.

Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι είχαν τον Έρτσεγκ σε ρόλο ηγέτη. Ξανά. Ο Σέρβος πήρε μπάλες τόσο με πλάτη όσο και με πρόσωπο, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο που η Γαλατάσαραϊ ήταν κοντά στο σκορ (40-37), με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ένα ημίχρονο που βρήκε τη Νεπτούνας να σουτάρει καλύτερα τόσο σε δίποντα (52% έναντι 42%) όσο και σε τρίποντα (45% έναντι 40%) σε σχέση με τους φιλοξενούμενους.

Η Νεπτούνας άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων κι έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο στο υπέρ της 63-60. Ο Έρτσεγκ μείωσε σε 63-62 αλλά μέχρι εκεί... ο Γκάλντικας διαμόρφωσε το 76-67 στα 4'15'' για τη λήξη, με τους γηπεδούχους να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα, φτάνοντας στη σπουδαία νίκη με 82-72.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ