EUROLEAGUE

Νέα "κατοστάρα" για τη Μπασκόνια

Νέα "κατοστάρα" για τη Μπασκόνια

Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε η αναμέτρηση της Μπασκόνια με την Ούνιξ Καζάν. Η ομάδα του Σίτο Αλόνσο επικράτησε με 102-70 με σπουδαία εμφάνιση (και ρεκόρ καριέρας) του Ροντρίγκ Μπομπουά.

Με τον Μπομπουά σε μεγάλο βράδυ, τα τρίποντα (13/26) να πέφτουν βροχή και την επίθεση της να βγάζει φωτιές (102 πόντοι) η Μπασκόνια έδωσε σόου απέναντι στην Ούνιξ Καζάν κερδίζοντας με χαρακτηριστική άνεση. Οι Βάσκοι προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο και μετέτρεψαν το παιχνίδι σε μονόλογο, πανηγυρίζοντας μια δεύτερη συνεχόμενη κατοστάρα. Κορυφαίοι πέρα του Γάλλου γκαρντ που είχε 29 πόντους, ήταν ο Βόιτμαν με 14 και 8 ριμπάουντ. Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν 102 πόντους, έχοντας μόλις δύο παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων.

Από τους Ρώσους ξεχώρισαν οι Παραχούτσκι, Στολ και ο Λάνγκφορντ που έμεινε όμως στα ρηχά στο δεύτερο ημίχρονο.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

O MVP

Ο Ροντρίγκ Μπομπουά έκανε την καλύτερη του εμφάνιση και δικαίως ανακηρύσσεται σε MVP της αναμέτρησης. Σημείωσε ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους (οι 17 στο πρώτο ημίχρονο) με 7/8 δίποντα, 5/8 τρίποντα σε 19 λεπτά συμμετοχής, συγκεντρώνοντας 25 στο σύστημα ranking.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 9/14 τρίποντα με τα οποία σούταραν στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο! Κάπως έτσι σκόραραν 53 πόντους και καθάρισαν το ματς!

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στην αμυντική προσπάθεια των γηπεδούχων στον Κιθ Λάνγκφορντ. Στο πρώτο μέρος ο Αμερικανός αρχι-σκόρερ είχε 16 πόντους (σουτάροντας 11 βολές), αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε στους τρεις πόντους, οι δυο εκ των οποίων στα τελευταία 3''.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο παρκέ η Μπασκόνια που κατάφερε από νωρίς να ξεφύγει με διψήφια διαφορά και να κλείσει το δεκάλεπτο προπορευόμενη με 25-15, πίσω από τους 9 πόντους του Μπομπουά, που βρισκόταν σε μια πολύ καλή βραδιά. Παρότι οι Βάσκοι δεν κατάφεραν να σταματήσουν τον Κιθ Λάνγκφορντ (έφτασε τους 16 πόντους στο ημίχρονο, σκοράροντας όμως κατά κύριο με βολές), δεν είχαν κανένα πρόβλημα να σκοράρουν κατά βούληση απέναντι στην αδύναμη άμυνα της Ούνιξ.

Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο ξεπέρασαν τους 50 πόντους στο ημίχρονο και έκλεισαν το πρώτο μέρος με ένα προβάδισμα 17 πόντων (53-36), με τον Μπομπουά να συνεχίζει το κρεσέντο του, τον Γιόχαν Βόιτμαν να σιγοντάρει και όλη τη Μπασκόνια να σημειώνει εξαιρετικές επιδόσεις πίσω από τη γραμμή των 6.75. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ως την ανάπαυλα οι Βάσκοι είχαν ευστοχήσει σε 9 τρίποντα (9/14), κάνοντας σμπαράλια κάθε αμυντικό πλάνο του Εβγένι Πασούτιν.

Δεν περιμένει κανείς ότι οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο να σταματήσουν το ανελέητο τρέξιμο. Ο Μπουμπουά συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και νωρίς νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπασκόνια "καθάρισε" το ματς, καθώς έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (62-42). Ο Λάνγκφορντ έμεινε άποντος και οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν γράφοντας το 77-50 στο 30'.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τέταρτο δεκάλεπτο και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Οι αναπληρωματικοί διατήρησαν υψηλό το επίπεδο ενέργειας, ολοκληρώνοντας την καλύτερη φετινή εμφάνιση των Βάσκων, η οποία τελικά συνοδεύτηκε από το τελικό 102-70.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 53-36, 77-50, 102-70.

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ