EUROLEAGUE

Ναντέρ - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 76-95

Ναντέρ - Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 76-95

Η... mission impossible της Ναντέρ δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Οι Γάλλοι ηττήθηκαν 76-95 από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ κι έμειναν εκτός TOP-16 αφού υστερούν στην ισοβαθμία με την Παρτίζαν.

Το έργο της Ναντέρ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ήταν ευθύς εξαρχής δύσκολο, αφού οι πρωταθλητές Γαλλίας ήθελαν νίκη επί των πανίσχυρων Τούρκων και, παράλληλα, ήττα της Παρτίζαν από την ΤΣΣΚΑ στη Hala Pionir για να ελπίζουν σε πρόκριση στο TOP-16

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Βλέπετε, η πρόσφατη νίκη της Παρτίζαν στην Κωνσταντινούπολη άλλαξε τις ισορροπίες και υποχρέωσε τη Ναντέρ να ελπίζει σε ένα τεράστιο θαύμα για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα της Πασκάλ Ντοναντιέ ηττήθηκε με 76-95 κι αποχαιρέτησε την Euroleague αφού υστερεί στην ισοβαθμία με την Παρτίζαν που προκρίθηκε ως τέταρτη του Α' ομίλου αν και ηττήθηκε στην έδρα της από την ΤΣΣΚΑ.

Οι γηπεδούχοι, λοιπόν, είχαν το κίνητρο όμως η Φενέρ προηγήθηκε 11-18 με τον Λούκα Ζόριτς (6π. με 3/3 δίπ.). Η Ναντέρ μάζεψε αμέσως τη διαφορά, μειώνοντας αρχικά σε 15-18 πριν ο Ντέιβιντ Λάιτι διαμορφώσει το 21-23 στα 1'33'' για τη λήξη της πρώτης περιόδου! Η Ναντέρ πέρασε την μπάλα στο ''ζωγραφιστό'' όμως ο ΜακΚάλεμπ εκτόξευσε τη διαφορά στο +10 (23-33) για τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, μειώνοντας σε 33-42 με τον Μίτσαμ ενώ ο Λάιτι διαμόρφωσε το 37-45 στα 2'23'' για τη λήξη του ημιχρόνου, κρατώντας ''ζωντανό'' το όνειρο της πρόκρισης στο TOP-16! Η Φενέρ αντέδρασε στο ξέσπασμα της Ναντέρ με μπροστάρη τον Μπογκντάνοβιτς (55-67, στο 26'02'').

Οι Τούρκοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 59-71, θέτοντας τις βάσεις για την εκτός έδρας νίκη. Η ολική επαναφορά της Ναντέρ δεν ήλθε ποτέ, ο Μπογκντάνοβιτς έκανε το 65-80 στο 34'47'' κι ουσιαστικά ''κλείδωσε'' το ροζ φύλλο για τη Φενέρ που επικράτησε με 76-95 και πήρε μαζί της στο TOP-16 την Παρτίζαν.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ