EUROLEAGUE

Μπουντιβέλνικ - Ναντέρ 97-87

Μπουντιβέλνικ - Ναντέρ 97-87

Το one man show του Ντάριους Λαβρίνοβιτς ''κλείδωσε'' τη νίκη της Μπουντιβέλνικ επί της Ναντέρ με 97-87. Πλέον η Παρτίζαν έχει το προβάδισμα πρόκρισης στο TOP-16!

Η Ναντέρ είχε την ευκαιρία να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στο TOP-16 όμως η Μπουντιβέλνικ επικράτησε με 97-87 στην Ουκρανία και πλέον το τελευταίο εισιτήριο του Α' ομίλου για την επόμενη φάση της Euroleague θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική της regular season, με την Παρτίζαν να έχει το προβάδισμα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του αγώνα

Συγκεκριμένα οι Γάλλοι (3-6) υποδέχονται την αδιάφορη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ η Παρτίζαν (3-6) που υπερτερεί στην ισοβαθμία με τη Ναντέρ αντιμετωπίζει την ΤΣΣΚΑ στο Βελιγράδι. Αντίθετα η Μπουντιβέλνικ θα συνεχίσει στο Last32 του EuroCup.

Η πρώτη και τελευταία νίκη της Μπουντιβέλνικ στη φετινή Euroleague... χανόταν στις 31 Οκτωβρίου και το 74-69 επί της Παρτίζαν, στο Palace of Sports του Κιέβου. Έκτοτε μεσολάβησαν πέντε συνεχόμενες ήττες στη regular season για την ομάδα του Άιναρς Μπάγκατσκις που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλίας με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάριους Λαβρίνοβιτς.

Ο Λιθουανός σέντερ ήταν ασταμάτητος απέναντι στη Ναντέρ, τελειώνοντας τον αγώνα με 29 πόντους, 10 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τρία κοψίματα, έξι κερδισμένα φάουλ και 44 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking! Πρόκειται για την καλύτερη φετινή ατομική επίδοση μετά τους 36 βαθμούς του Λάνγκφορντ της Αρμάνι Μιλάνο στο Κάουνας, κόντρα στη Ζαλγκίρις!

Ο Λαβρίνοβιτς τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με αλάνθαστα στατιστικά (15π. με 4/4 βολ., 1/1 δίπ., 3/3 τρίπ.) και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη δεύτερη φετινή νίκη της αξιόμαχης Μπουντιβέλνικ. Η Ναντέρ ''καιγόταν'' για τη νίκη όμως οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν 14-6 στο 5'52''. Οι Ουκρανοί άντεξαν στην πίεση της Μπουντιβέλνικ αφού ο Λαβρίνοβιτς έκανε το 21-15 στο 9', πριν ο Τρέντον Μίτσαμ μειώσει στο 21-19 του πρώτου δεκαλέπτου.

Η Ναντέρ ισοφάρισε προσωρινά σε 27-27 όμως ο Λαβρίνοβιτς έκανε το 32-27 πίσω από τα 6μ.75. Οι Γάλλοι ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της Μπουντιβέλνικ και ισοφάρισαν σε 33-33 όμως τα δύο ''κολλητά'' τρίποντα των Σάμερς, Σαλένγκα διαμόρφωσαν το 39-33 στο 15'33''. Μάλιστα ο Λαβρίνοβιτς κράτησε τους Ουκρανούς σε απόσταση ασφαλείας (44-35) κόντρα στη Ναντέρ που βρήκε λύσεις με το μακρινό σουτ του Λάιτι και τις προσπάθειες του Τραορέ. Ο Λάιτι μείωσε σε 81-71 στο 34'19'' όμως η Μπουντιβέλνικ διατήρησε το προβάδισμα (91-76, 36') ως το τέλος του ματς, επικρατώντας με 97-87.

Πάντως ο Σαλένγκα αποχώρησε στο 1'05'' για τη λήξη αφού... προσγειώθηκε άτσαλα έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλό του και αποχώρησε από το παρκέ.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ