EUROLEAGUE

Preview: Μπουντιβέλνικ-Φενέρμπαχτσε

Preview: Μπουντιβέλνικ-Φενέρμπαχτσε

Η πρώτη εκπρόσωπος της Ουκρανίας στην Euroleague, Μπουντιβέλνικ υποδέχεται το νέο "παιδί" του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τη Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ

H Μπουντιβέλνικ θα περάσει επισήμως αύριο (Πέμπτη, 17/10) στην ιστορία, ως η πρώτη εκπρόσωπος της Ουκρανίας που εμφανίζεται στη Euroleague. Σε αυτήν την ιστορική πρεμιέρα, θα φιλοξενήσει τη Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ. Του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος επιστρέφει μετά ένα χρόνο απουσίας.

Οι Νεμάνια Μπιέλιτσα, Λούκα Ζόριτς και Λίνας Κλέιζα αναμένεται να ηγηθούν της νέας εποχής των Τούρκων, με τους Μπο ΜακΚάλεμπ, Εμίρ Πρέλντζιτς και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς να συμπληρώνουν τη γραμμή... εμπειρίας και τους νεαρούς Τούρκους Μελίχ Μαχμούτογλου και Κέναν Σιπάχι να αποτελούν τα στοιχήματα του "Ζοτς". Η Μπουντιβέλνικ έχει τους Ντάριους Λαβρίνοβιτς και Μιχαήλ Ανισίμοφ και θέλει να τους εκμεταλλευτεί. Οι ΝταΧουάν Σάμερς και Αρτούρ Ντροζντόφ έχουν τα κορμιά και την εκρηκτικότητα που χρειάζονται οι Ουκρανοί στη θέση "3" και οι Γιανίς Στρέλνιεκς, Ρίκι Μινάρντ και Μπλέι Αχίρν θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τους ΜακΚάλεμπ και Μπογκντάνοβιτς.

Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Είναι πολύ σημαντικό ματς, το πρώτο της Μπουντιβένλικ στην Ευρωλίγκα. Τα κίνητρα τους είναι πολύ υψηλά, οπότε πρέπει να είμαστε πραγματικά έτοιμοι για αυτό το παιχνίδι και να παίξουμε καλά"

Λούκα Ζόριτς: "Η Μπουντιβέλνικ είναι πολύ καλή ομάδα και παίζει καλά. Είναι το πρώτο της παιχνίδι στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά. Όταν πάμε εκεί, πρέπει να δώσουμε το μάξιμουμ και να προσπαθήσουμε να νικήσουμε".

  • H Φενέρμπαχτσε Ουλκέρ προέρχεται από έντεκα διαδοχικές εκτός έδρας ήττες, στην Euroleague
  • O Λίνας Κλέιζα σκόραρε διψήφιους αριθμούς στα 21 από τα τελευταία 22 παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα.
  • Ο Μπο ΜακΚάλεμπ μέτρησε 23/23 βολές, στα τελευταία του παιχνίδια στη διοργάνωση.
  • Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ήταν "διψήφιος" στα 11 από τα 12 τελευταία ματς στην Euroleague, ενώ είχε διψήφιο index ranking σε κάθε ένα ματς από τα 11 τελευταία.
  • Ο 40χρονος Λεονίντ Γιάιλο είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία ρούκι στη Euroleague (το 1994 και το 1995 είχε παίξει σε Προκριματικούς γύρους) και ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης γενικότερα, στην τρέχουσα περίοδο.
  • Ο Ρίκι Μινάρντ έχει σκοράρει διψήφιους αριθμούς στα οκτώ από τα εννέα τελευταία του ματς στην Euroleague.
TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ