EUROLEAGUE

"Μπορούν να φτάσουν στο Final Four οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

"Μπορούν να φτάσουν στο Final Four οι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός"

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης μίλησαν για την πορεία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού Superfoods στην Euroleague, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην Εθνική ομάδα.

Οι παλαίμαχοι γκαρντ παραχώρησαν συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και πέρασαν από... ακτίνες Χ τους "αιώνιους", μίλησαν για την επίσημη αγαπημένη κι έκαναν έναν μικρό απολογισμό της διαδρομής τους στο μπάσκετ.

O Δημήτρης Διαμαντίδης μεταξύ άλλων μίλησε:

Για την πορεία του Παναθηναϊκού Superfoods: "Η ομάδα πάει αρκετά καλά. Η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν κομβική, γιατί έδωσε μια τόνωση ψυχολογίας. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να συνεχίσει καλά και είναι υποψήφιος για το Final Four. Δεν είναι εύκολο να πας εκεί, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις να τα καταφέρει".

Για την διαδρομή του: "Είμαι ευλογημένος που έζησα αυτή την πορεία μέσα από τον αθλητισμό. Κρατώ τις ευχάριστες στιγμές, κατακτήσεις τροπαίων, την πορεία με την Εθνική και όσα ήμασταν τυχεροί και ζήσαμε μαζί της".

Για την έλλειψη επιτυχιών της Εθνικής μετά το 2009: "Τα παιδιά που αγωνίζονται θέλουν το καλύτερο. Πρέπει να είμαστε όλοι με την Εθνική. Ό,τι και να κάνουν αυτά τα παιδιά είμαστε μαζί τους. Το μέλλον νομίζω θα είναι καλό για την Εθνική".

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς από την πλευρά του μίλησε:

Για τον Ολυμπιακό: "Ο Ολυμπιακός έχει μια σταθερότητα. Έχει αρχίσει πολύ καλά και παρότι είχε τόσο καιρό την έλλειψη του ηγέτη του έδειξε σοβαρότητα, βρήκε ακόμη και σε κακές βραδιές τρόπο να κερδίσει. Ο Βασίλης επέστρεψε και θα πάρει λίγο καιρό να βρει ρυθμό. Θεωρώ δεδομένο πως αν ο Ολυμπιακός παραμείνει υγιής θα είναι μία από τις τέσσερις ομάδες στο Final Four".

Για τις επιτυχίες που λείπουν από την Εθνική τα τελευταία χρόνια: "Ολες οι ομάδες κάνουν τους κύκλους τους. Είναι εύκολο να βγεις και να κρίνεις, αλλά πρέπει να γνωρίζεις τα δεδομένα. Αργά ή γρήγορα θα ξανάρθουν επιτυχίες και η ομάδα αυτή θα είναι πάντα η επίσημη αγαπημένη".

Για την διαδρομή στο μπάσκετ: "Ημουν τυχερός και ευλογημένος που έπαιξα στις ομάδες που έπαιξα και είχα αυτούς τους συμπαίκτες. Κρατώ το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι, το ασημένιο στην Ιαπωνία, τις Ευρωλίγκες με την ΤΣΣΚΑ, αλλά και σημαντικές στιγμές όπως ότι επέστρεψα στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, αλλά και το ότι έζησα στο Ισραήλ και γνώρισα ανθρώπους".

*Η φωτογραφία είναι από την σεζόν 2012-13 και από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ