EUROLEAGUE

"Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει τον Ερτέλ"

"Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει τον Ερτέλ"

Η Ανδόρα όχι μόνο συνάντησε τη Λαμποράλ Κούτσα, το Σάββατο (18/10), αλλά και τη νίκησε. Τι άλλο θέλαμε για να ρωτήσουμε τον Γιώργο Μπόγρη πώς μπορεί να κάνει το ίδιο και ο Ολυμπιακός, την Παρασκευή (24/10).

Η εξαιρετική σεζόν που έκανε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ, του έδωσε μια θέση στην προετοιμασία της Εθνικής και το πρώτο του συμβόλαιο, εκτός συνόρων με την Ανδόρα να τον καλεί να ενισχύσει την επιστροφή της στη Liga Endesa, μετά το 1996.

Για την τρίτη αγωνιστική της ισπανικής λίγκας, ο Γιώργος Μπόγρης και η παρέα του συνάντησαν τη Λαμποράλ Κούτσα και κράτησαν τους Βάσκους στο μηδέν, επικρατώντας 87-85 . Το πώς ήταν απολαυστικό και μπορείτε να το δείτε εδώ .

Το Euroleague Greece μίλησε με τον Έλληνα διεθνή σέντερ, για να του θέσει διάφορα ερωτήματα, με βασικό το πώς θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να κάνει ό,τι και η Ανδόρα.

"Αυτό που κάναμε ήταν να "μηδενίσουμε" τον Ερτέλ, την προσφορά του στο παιχνίδι, τις συνεργασίες του με τους συμπαίκτες του. Προσπαθήσαμε να είμαστε επιθετικοί απέναντί του στην άμυνα, και δεν του επιτρέψαμε να σκοράρει, ενώ του απαγορεύσαμε και να δημιουργήσει. Αυτό το δεύτερο, ήταν το πιο σημαντικό, διότι η Λαμποράλ Κούτσα έχει πολύ καλούς εκτελεστές. Από τη στιγμή λοιπόν, που "βγάλαμε" τον Γάλλο εκτός παιχνιδιού, είχαμε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πάρουμε και τη νίκη. Το κλειδί της Λαμποράλ είναι αυτός. Αυτόν πρέπει να βγάλει από το παιχνίδι ο Ολυμπιακός και τότε θα έχει πολλές πιθανότητες για να κερδίσει".

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην πρώτη νίκη της ομάδας του, στη φετινή λίγκα." Χάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα από την Μπιλμπάο, με το σουτ του Ερβέλ στη λήξη και επτά ημέρες μετά, νικήσαμε με τον ίδιο τρόπο! Ήταν η πρώτη νίκη μας για φέτος απέναντι σε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Θέλαμε φέτος να κερδίσουμε σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μας. Δεν έγινε αυτό, όμως μετά το παιχνίδι με την Μπιλμπάο δείξαμε χαρακτήρα και παρά την απώλεια του Σάδα συσπειρωθήκαμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη. Θέλουμε να δείξουμε πως φέτος όλοι οι αγώνες στην έδρα μας θα είναι δύσκολοι για κάθε αντίπαλο και πως κανείς δεν θα περάσει εύκολα από εμάς".

Όσο για τη δική του εμφάνιση (σε 24 λεπτά πέτυχε 14 πόντους με 7/9 δίποντα, 1 κλέψιμο και 1 λάθος και ήταν εκ των πρώτων σκόρερ της ομάδας του, μαζί με τον Ιβάνοφ και τον Σρίνερ, που είχαν κι αυτοί από 14 πόντους), εξήγησε ότι " από τα φιλικά είχα μπει στο κλίμα, απλά όταν ξεκίνησαν τα επίσημα παιχνίδια της ομάδας είχα άγχος. Θεωρώ πως ήμουν μπλοκαρισμένος, αλλά το άγχος έφυγε και τώρα είμαι απελευθερωμένος, επιθετικά. Για μένα σημασία έχει το γεγονός πως η ομάδα πέτυχε την πρώτη νίκη της μετά από 18 χρόνια και έγινα κι εγώ, με τη σειρά μου, μέρος μιας ιστορικής νίκης. Από εκεί και πέρα, παίζουμε την επόμενη εβδομάδα με την Μανρέσα του Δημήτρη Χαριτόπουλου και θέλουμε τη νίκη".

"Ο Ολυμπιακός πρέπει να σταματήσει τον Ερτέλ"

Στη φετινή Ανδόρα αγωνίζονται δύο παίκτες με τεράστια εμπειρία. Οι Βίκτορ Σάδα και Ζόρντι Τρίας. "Είναι πολύ σημαντικοί παίκτες, με πολλές εμπειρίες που είναι σημαντικές για όλους μας.. Είναι σημαντικό και το γεγονός πως η ομάδα έχει ένα play maker υψηλού επιπέδου, με υψηλές παραστάσεις όπως είναι ο Σάδα. Βέβαια, το καλύτερο όλων είναι πως και οι δύο είναι εξαιρετικά παιδιά, οι οποίοι αποτελούν το παράδειγμα για όλους με τη σκληρή δουλειά που κάνουν".

Δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για την πρώτη του εμπειρία εκτός συνόρων και τη ζωή του στην Ανδόρα. "Ε ίμαι περίπου δύο μήνες εδώ. Ομολογώ ότι στην αρχή ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα. Μέχρι να συνηθίσω ήθελα λίγο χρόνο. Δυσκολευόμουν ακόμα και στο να παραγγείλω φαγητό ή στο super market! Όλοι, όμως, με αγκάλιασαν από την αρχή. Το καλό είναι πως είμαι πολύ καλά από πλευράς μπάσκετ και με ικανοποιεί απόλυτα. Δεν κοιτάζω εξωαγωνιστικά πράγματα. Δεν μιλάω καλά ισπανικά και τώρα τα βελτιώνω, όπως και οι άνθρωποι εδώ δεν μιλάνε πολύ αγγλικά και υπήρχε πρόβλημα στη συνεννόηση κάποιες φορές. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, όμως και τα παραβλέπω αυτά".

Πριν τον αφήσουμε να συνεχίσει την ημέρα του, τον ρωτήσαμε για την ελληνική παροικία (των επτά παικτών) που υπάρχει στη Liga Endesa. "Είναι όμορφο να βλέπεις κάθε δεύτερη εβδομάδα κάποιον Έλληνα και να παίζετε αντίπαλοι. Κάποιες φορές, μάλιστα, μπορείς να μένεις και ένα βράδυ και να κουβεντιάζεις πράγματα. Ο Τσαϊρέλης είναι τυχερός γιατί έχει συμπαίκτη Έλληνα, τον Λαμπρόπουλο! Αυτό δείχνει πως ο Έλληνας παίκτης βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Είναι πάντα ωραίο να παίζεις και να βλέπεις Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ