EUROLEAGUE

Μπογκντάνοβιτς: Το βαρόμετρο της Φενέρμπαχτσε

Μπογκντάνοβιτς: Το βαρόμετρο της Φενέρμπαχτσε

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έδειξε στον αγώνα με τον Ολυμπιακό γιατί είναι ο καλύτερος παίκτης και το βαρόμετρο της φετινής Φενέρμπαχτσε. Υπάρχει και ένα στατιστικό που το επιβεβαιώνει.

Η Φενέρμπαχτσε είναι μία από τις πιο ακριβές ομάδες της EuroLeague . Διαθέτει στο ρόστερ της πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Ευρώπης. Μόνο ένας όμως την κάνει τόσο καλή, την ανεβάζει επίπεδο. Μόνο ένας την κάνει να μοιάζει χειρότερη, κάθε φορά που απουσιάζει. Το όνομα του; Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ο 24χρονος σούτινγκ γκαρντ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τη φήμη του στο χθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό . Ο Σέρβος ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ του στην EuroLeague με τους 27 πόντους που πέτυχε (με 8/9 ελεύθερες βολές, 5/8 δίποντα και 3/5 τρίποντα), είχε ακόμα 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, καθώς και μερικά καθοριστικά καλάθια που “πόνεσαν” τον Ολυμπιακό στην τέταρτη περίοδο και βοήθησαν τη Φενέρμπαχτσε να κάνει την ανατροπή της βραδιάς και να φτάσει στη νίκη με 67-64.

Ο Μπογκντάνοβιτς σημείωσε επίσης την καλύτερη φετινή του επίδοση στο Index Rating (29) και πλησίασε το ατομικό του ρεκόρ (32) στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία. Παράλληλα, πιβεβαίωσε με την εν γένει παρουσία του πόσο σημαντικός είναι για την τουρκική ομάδα. Πόσο σημαντικός; Η Φενέρ έχει φέτος στην EuroLeague 9-2 με τον Σέρβο παρόντα και 6-6 χωρίς αυτόν. Απλά μαθηματικά.

Στη συνέχεια παρακολουθήστε και τις καλύτερες φάσεις από τα χθεσινά παιχνίδια:

Αρχίζουμε με την ασίστ της βραδιάς, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να αποκαλείται και η πιο... κωμική ασίστ της χρονιάς. Το video "μιλάει" από μόνο του.

Ο Τίμπορ Πλάις είναι ο πρωταγωνιστής και στη δεύτερη φάση της βραδιάς. Αρνητικός αυτή τη φορά, αφού δέχεται τάπα σε προσπάθεια για κάρφωμα από τον Ογκνιεν Κούζμιτς στην άνετη νίκη του Ερυθρού Αστέρα επί της Γαλατάσαραϊ.

Ο Ιτάι Σεγκέβ δεν παίζει συχνά, ούτε πολύ. Χθες πάντως έκανε το κάρφωμα της βραδιάς.

Ο Αντε Τόμιτς αποφάσισε να βγάλει ένα πόστερ και ο Σιμόνε Φοντέκιο ήταν ο άτυχος στη φάση της βραδιάς!

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ