EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Θα νικήσουμε και την τρομοκρατία"

Μπερτομέου: "Θα νικήσουμε και την τρομοκρατία"

Πανέτοιμος να ξεκινήσει τη νέα σεζόν και ενθουσιασμένος για την Κωνσταντινούπολη, ο Τζόρντι Μπερτομέου μας εξήγησε γιατί δεν σκέφτηκε στιγμή να αλλάξει τοFinal Fourέδρα.

Αφού ανακοίνωσε πως τοFinal Fourτου 2017 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, ο Τζόρντι Μπερτομέου τέθηκε στη διάθεσή μας για να απαντήσει μερικές ερωτήσεις. Όπως καταλαβαίνετε, δεν γινόταν να μη μπει στη συζήτηση το τελευταίοFinal Fourπου έγινε στην τουρκική μεγαλούπολη, εκείνο του 2012 που κρίθηκε με το νικητήριο "πεταχτάρι" του Πρίντεζη στον θριαμβευτικό Τελικό του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ .

Το αφεντικό τηςEuroLeagueφυσικά και δεν έχει ξεχάσει εκείνο το παιχνίδι και ελπίζει ότι και φέτος η χρονιά θα ολοκληρωθεί με έναν παρόμοιο τρόπο. Με σπουδαίο ανταγωνισμό. To EuroLeague Greece, καλεσμένο της Turkish Airlines, συζήτησε μαζί του.

"Προσωπικά, αισθάνομαι ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν. Θα είναι μια εντελώς νέα χρονιά για το άθλημά μας και όσοι ασχολούμαστε με αυτό, θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό θέαμα στον κόσμο που το αγαπά" μας είπε και συνέχισε: " Το να κλείσουμε τη σεζόν σε αυτή την πόλη που έχει κάνει μεγάλα βήματα για το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια, θα είναι συναρπαστικό. Θα είναι το τέλειο φινάλε στη σεζόν. Έχουμε πολύ άγχος για να ξεκινήσουμε".

Ο Μπερτομέου αναφέρθηκε και στο νέοformatτηςEuroLeague,το πρωτάθλημα στο οποίο όλοι θα παίζουν με όλους για να "επιβιώσουν" στον μαραθώνιο των 30 αγωνιστικών: " Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί κάτι καλό να χτιστεί μέσα σε μια νύχτα. Χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθεί το πλάνο, να πειστούν οι άνθρωποι, να προσελκύσουμε άλλους, να τους εξηγήσουμε γιατί ξεκινάμε μια νέα λίγκα, πολύ διαφορετική από αυτή που είχαν συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια" εξήγησε όσο πιο... ρεαλιστικά μπορούσε και πρόσθεσε πως: " Μετά από όλο αυτό το διάστημα, πιστεύω πως οι ομάδες αναγνωρίζουν πως ηEuroLeagueείναι διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Δεν υπάρχει καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, δεν υπάρχει στον κόσμο όλο, πλην του ΝΒΑ, από αυτό που προσφέρει ηEuroLeague.Κι αυτό χάρη στην εκπληκτική δουλειά τωνclubsαυτά τα 15-16 χρόνια".

Πολύς κόσμος ανησυχεί και διστάζει να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Πραξικοπήματος το περασμένο καλοκαίρι. Ναι, η πόλη βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, όμως φαίνεται πως έχει ανακάμψει. Και ο Μπερτομέου δεν ήθελε καν να συζητήσει για αλλαγή πλάνων: " Οχι, δεν είχαμε κάποια ανάγκη να ξανασκεφτούμε την απόφασή μας, μετά από όσα έγιναν εδώ" υποστήριξε και συνέχισε; " Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο όπου καταστάσεις όπως αυτή συμβαίνει και σε άλλα μέρη, στο Παρίσι, στις Βρυξέλλες, στη Νίκαια... Έχουμε ευθύνες, δεν πρέπει να αλλάξουμε τις συνήθειές μας και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Πρέπει να είμαστε τίμιοι με τους συνεργάτες μας για να κερδίσουμε τη μάχη με την τρομοκρατία. Είμαστε εδώ, θεωρούμε την Κωνσταντινούπολη ασφαλή πόλη, έχουμε όλες τις εγγυήσεις που χρειαζόμαστε, όπως συμβαίνει στη Βαρκελώνη, την Αθήνα και παντού. Για εμάς δεν αλλάζει κάτι σε αυτή την περίπτωση. Είμαστε 100% σίγουροι πως όλα θα πάνε καλά".

Όσον αφορά τον "πόλεμο" με τηFIBA,που δεν έχει σταματήσει, ο Μπερτομέου ήταν σαφής και κατηγορηματικός: " Μιλάμε σε μόνιμη βάση με τηFIBA.Αν δεν είσαι σε συνεχή επαφή, δεν μπορείς να βρεις λύση στα προβλήματα. Πιστεύω πως θα υπάρξει απόφαση σύντομα και πιστεύω ότι θα βρούμε έναν τρόπο να συμφωνήσουμε. Το σημαντικό είναι να δίνεις την ελευθερία στις ομάδες να διαλέξουν τη διοργάνωση στην οποία θέλουν να αγωνιστούν. Αυτό που συμβαίνει τώρα, είναι απαράδεκτο. Όλα αυτά θα τελειώσουν".

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα του, μετά τη δημιουργία τηςEuroLeagueμε τη μορφή που θα την δούμε και θα την απολαύσουμε φέτος. Δεν ήταν και τόσο θετικός στο να μας δώσει έστω μια μικρή ιδέα όσων σκέφτεται: " Πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Θέλαμε εδώ και χρόνια μια ευρωπαϊκή λίγκα και τώρα την έχουμε. Ας την "τρέξουμε" όπως πρέπει και μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Δεν σταματάμε ποτέ" μας είπε και μας άφησε με την εντύπωση πως... κάτι έχει στο μυαλό του.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ