EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Ισπανία, VTB League, Γερμανία και Αδριατική Λίγκα θα ανταμειφθούν"

Μπερτομέου: "Ισπανία, VTB League, Γερμανία και Αδριατική Λίγκα θα ανταμειφθούν"
Μπερτομέου ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρντι Μπερτομέου βρέθηκε στο Βελιγράδι και σε δηλώσεις του γνωστοποίησε τα σχέδια του, τονίζοντας πως θα ανταμείψει με θέσεις στην Euroleague τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, βρέθηκε στο Βελιγράδι τόσο για να δει το ματς Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός, όσο και για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Στις δηλώσεις επεσήμανε πως θα ανταμείψει τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως της Ισπανίας, της Γερμανίας, την VTB League, αλλά και την Αδριατική Λίγκα και τόνισε πως δεν υπάρχει πλάνο για χορήγηση wildcards.

O Tζόρντι Μπερτομέου σχολίασε τα εξής: "Η VTB λίγκα, η ABA λίγκα, η γερμανική BBL και η ισπανική ACB είναι οι καλύτερες λίγκες σε ολόκληρη την Ευρώπη και θα ανταμειφθούν με μία θέση στην επόμενη Euroleague.

Δεν σκεφτόμαστε ούτε δουλεύουμε το σενάριο των wildcards. Σκεφτόμαστε τα κλαμπ τα οποία έχουν αποδείξει ότι βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης αλλά και τους εκπροσώπους των πρωταθλημάτων. Όταν θα έχουμε την ευκαιρία να διευρύνουμε την διοργάνωση τότε θα την εξετάσουμε.

Η πρόταση μας είναι πως αυτά τα τέσσερα πρωταθλήματα αξίζουν μία θέση στην Euroleague, αξίζουν τουλάχιστον τρεις θέσεις στο Eurocup και η συγκεκριμένη πρόταση είναι η ίδια προς αυτές τις τέσσερις λίγκες. Τα κριτήρια πρέπει να πληρούνται από όλα τα κλαμπ από τη στιγμή που εφαρμόζουμε το financial fair play".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ