EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Η FIBA προσπαθεί να "σκοτώσει" τις ομάδες"

Μπερτομέου: "Η FIBA προσπαθεί να "σκοτώσει" τις ομάδες"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πόλεμος ανάμεσα σε Euroleague και FIBA συνεχίζει να μαίνεται, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να σχολιάζει με "αιχμηρή γλώσσα" τις κινήσεις της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Οι κινήσεις τακτικής ανάμεσα από την Euroleague και τη FIBA συνεχίζονται, με την παγκόσμια ομοσπονδία να χρησιμοποιεί ως κύριο διαπραγματευτικό όπλο την αποβολή των εθνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ο Τζόρντι Μπερτομέου πέρασε εκ νέου στην αντεπίθεση, αυτή τη φορά μιλώντας στην "Corriere della Sera" για το ζήτημα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ανέφερε αρχικά πως " οι ενέργειες της FIBA είναι κτηνώδεις. Συνεχίζει να μιλά για αξιοκρατία, αλλά αν είναι έτσι πως μπορούν να αποκλείσουν την Ισπανία και τη Λιθουανία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; Είναι σκέτη τρέλα", για να σταθεί εν συνεχεία στις δράσεις και τις αποφάσεις τις FIP : "Αν ήμουν ο Τζάνι Πετρούτσι (σ.σ.: πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας), θα έλεγα στη FIBA "θέλεις να πάρεις το Προολυμπιακό από το Τορίνο; ΟΚ, θα σε μηνύσω!". Αλλά μέχρι τώρα το μόνο για το οποίο μιλάει είναι η απόφαση της Ρέτζιο Εμίλια, της Τρέντο και της Σάσαρι να παίξουν στο Eurocup".

Όσο για την εξέλιξη της οσονούπω δικαστικής διαμάχης, σχολίασε πως " είμαι 100% βέβαιος ότι το δικαστήριο θα αποφανθεί πως έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και πως η FIBA δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι. Παραμένουμε σε επαφή με τις ιταλικές ομάδες, έχουν την πλήρη στήριξή μας. Η Euroleague θα τις προστατεύσει. Η FIBA πρέπει να καταλάβει πως έτσι προσπαθεί να "σκοτώσει" τις ομάδες, κι αυτό δεν είναι η λύση, είναι απλά μια παραδοχή της απογοητευτικής κατάστασης που υπάρχει".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ