EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Η FIBA μας οδηγεί στο χάος"

Μπερτομέου: "Η FIBA μας οδηγεί στο χάος"

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην διαμάχη ανάμεσα στην Euroleague και την FIBA, τονίζοντας πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία οδηγεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο χάος και στην καταστροφή.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, οι οποίες φιλοξενούνται στα ισπανικά ΜΜΕ, ο Τζόρντι Μπερτομέου τοποθετήθηκε για την διαμάχη που υπάρχει ανάμεσα στην Euroleague και την FIBA. Τόνισε πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία οδηγεί το ευρωπαϊκό μπάσκετ στην καταστροφή και το χάος.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου, μεταξύ άλλων, σχολίασε τα εξής: "Έτσι όπως πάει η κατάσταση, το πιθανότερο σενάριο είναι να καταλήξουμε στα δικαστήρια με την FIBA. Μπορεί να νικήσουμε και μπορεί να χάσουμε. Αν χάσουμε όμως, αυτό θα είναι μία καταστροφή για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, καθώς δεν θα υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον με κανόνες.

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως η FIBA δεν είναι σε θέση να κυβερνά τον κόσμο, όπως κάνει η FIFA στο ποδόσφαιρο, γιατί στο άθλημα μας αυτόν τον ρόλο τον έχει το ΝΒΑ. Η FIBA με τον τρόπο της προσπαθεί να μην υπάρχει σταθερότητα.

Είπα στην FIBA ότι μας οδηγείται στο χάος. Η FIBA θέλει να κάνει ότι κάνουμε και εμείς και αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει αυτή η διαμάχη. Η FIBA για να κερδίσει τις μεγάλες ομάδες τους προσέφερε πολλά χρήματα, αλλά οι σύλλογοι απέρριψαν την προσφορά τους και συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται. Μετά πήγαν στα αθλητικά κριτήρια και στη συνέχεια για να πιέσουν καταστάσεις στράφηκαν στις απειλές και στις προειδοποιήσεις.

Και ο προβληματισμός μου είναι ο εξής όσον αφορά τις τιμωρίες. Για παράδειγμα, θα είναι όλα εντάξει και τίποτα δεν θα συμβεί αν η Ρεάλ Μαδρίτης παίξει στην Euroleague και θα τιμωρηθεί η ισπανική ομοσπονδία αν η Βαλένθια λάβει μέρος στο Eurocup. Για ποιον λόγο; Αφού ανήκουν στην ίδια ομοσπονδία. Η Euroleague δηλαδή είναι νόμιμη και το Eurocup παράνομο;

Αρκετές ομοσπονδίες διάλεξαν τον εύκολο δρόμο. Δεν πήγαν στο δικαστήριο την FIBA για την απαράδεκτη συμπεριφορά της και προτίμησαν να απειλήσουν τις ομάδες τους. Aφού δεν το κάνουν όμως, θα το κάνουμε εμείς".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ