EUROLEAGUE

Μπερτομέου: "Δεν μπορεί να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο ο Ερυθρός Αστέρας"

Μπερτομέου: "Δεν μπορεί να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο ο Ερυθρός Αστέρας"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τζόρντι Μπερτομέου εξήγησε πως έχει η κατάσταση στην EuroLeague για τα επόμενα χρόνια, επισημαίνοντας πως ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί να πάρει εγγυημένο συμβόλαιο. Τι είπε για το Final Four του 2018.

Ο Ερυθρός Αστέρας αποτέλεσε το κεντρικό θέμα στη νέα συνέντευξη του Τζόρντι Μπερτομέου, αυτή τη φορά σε σερβική ιστοσελίδα. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της EuroLeague μίλησε στο " Informer ", για τα σχέδια που υπάρχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τα αντικειμενικά προβλήματα στην εξασφάλιση εγγυημένου συμβολαίου από τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά και όσα προσδοκά για το Final Four της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

" Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στα άμεσα σχέδιά μας να δώσουμε κάποιο εγγυημένο συμβόλαιο σε ομάδα από την Aba Liga, ούτε καν για τον Ερυθρό Αστέρα. Με το νέο format που έχει η EuroLeague είναι δύσκολο να δώσεις περισσότερα εγγυημένα συμβόλαια, δεν θέλουμε να "κλείσουμε" εντελώς την αγορά της Aba Liga", ήταν η βασικότερη τοποθέτησή του για την ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, το έργο του οποίου εξήρε ο Τζόρντι Μπερτομέου: " Πέρσι, ο Ερυθρός Αστέρας είχε πολύ καλή πορεία, προκρίθηκε στα playoffs και έχασε από την ΤΣΣΚΑ, που στη συνέχεια αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τα αποτελέσματά του δεν είναι τυχαία, αλλά αποτυπώνουν την καλή δουλειά που γίνεται σε όλα τα επίπεδα".

Σε ερώτηση για την ατμόσφαιρα που υπάρχει σε κάθε εντός έδρας παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα, ανέφερε πως " το εντυπωσιακό είναι πως πάντοτε υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση εισιτηρίων για τα παιχνίδια του Ερυθρού Αστέρα, με τον κόσμο κάποιες φορές να ξεπερνάει τον επιτρεπόμενο αριθμό στους αγώνες. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τόσο κόσμο να φωνάζει υπέρ της ομάδας του. Χάρη σε αυτούς άλλωστε τα παιχνίδια που γίνονται στο Βελιγράδι έχουν τόσο έντονο χαρακτήρα και γι αυτό συγχαίρω τους ανθρώπους του Ερυθρού Αστέρα".

Όσον αφορά τη νέα εικόνα της διοργάνωσης, τόνισε πως "είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πως έχουν πάει τα πράγματα. Με το νέο format οι καλύτερες ομάδες της EuroLeague τίθενται αντιμέτωπες, κάτι που μας δίνει καλύτερη ποιότητα αγώνων. Δεν φοβόμαστε τις αλλαγές. Προς το παρόν έχουμε στο μυαλό μας ένα πλάνο για αύξηση των ομάδων σε μερικά χρόνια, το οποίο όμως για να υλοποιηθεί πρέπει να δούμε προσεκτικά το πρόγραμμα και το πως θα γίνονται τα παιχνίδια".

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο Final Four της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου: " Είναι μια πόλη που ζει για το μπάσκετ. Ήταν υποψήφια επίσης πριν από μερικά χρόνια, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα και μπορεί να βοηθήσει τον τουρισμό. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η σερβική πρωτεύουσα θα είναι το κέντρο του αθλήματος την επόμενη χρονιά. Θα είναι μια πολύ θετική εμπειρία, όχι μόνο για το Βελιγράδι, αλλά γενικότερα για τη χώρα. Το Final Four μεταδίδεται σε διακόσιες χώρες, με περισσότερους από πεντακόσιους δημοσιογράφους να δίνουν το παρών", για να απαντήσει -σε ό,τι αφορά τη διαμάχη με τη FIBA- πως "είμαστε ακόμη ανοιχτή στην εύρεση λύσης με τη FIBA, κάτι που δεν ισχύει για την παγκόσμια ομοσπονδία, η οποία δεν έχει δείξει αντίστοιχο ενδιαφέρον".

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για δυνατότητα διεξαγωγής ενός αγώνα μεταξύ των κατόχων της EuroLeague και του EuroCup, απάντησε: " Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε εκφράσει αυτή την ιδέα, αλλά είναι δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο αφού δεν υπάρχουν ελεύθερες ημερομηνίες".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ