EUROLEAGUE

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη οι "πράσινοι"

Μπασκόνια - Παναθηναϊκός: Για την πρώτη εκτός έδρας νίκη οι "πράσινοι"
EUROKINISSI

Στη Fernando Buesa Arena δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κόντρα στη Μπασκόνια (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) θα ψάξει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στη φετινή EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός έρχεται από σπουδαία νίκη, καθώς κατάφερε να ρίξει στο καναβάτσο τη Φενέρμπαχτσε με 70-68. Πριν από το θετικό αποτέλεσμα επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης, οι "πράσινοι" είχαν επικρατήσει της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, ωστόσο είχαν χάσει με μεγάλες διαφορές σε Μόσχα και Βαρκελώνη. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ είναι στο 2-2 και πλέον το ζητούμενο είναι να δείξει το καλό της πρόσωπο κι εκτός έδρας. Αρχής γενομένης από το ματς με τη Μπασκόνια (21:00, Novasports 1, Live Blog από το Sport24.gr).

Οι Βάσκοι βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν έχουν νίκη στη EuroLeague. Μάλιστα, είναι σε κακή κατάσταση και στη Liga Endesa (2-4), με τον Πέδρο Μαρτίνεθ να παίρνει πριν από μερικές ημέρες τη θέση του Πάμπλο Πριτζιόνι, με στόχο να βάλει τη Μπασκόνια στο… σωστό δρόμο. Βέβαια, ούτε ο πολύπειρος τεχνικός ξεκίνησε ιδανικά, καθώς πριν από μερικές ώρες η αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχασε εντός έδρας με 73-78 για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει, το αποψινό ματς είναι οριακό για τους Βάσκους, οι οποίοι ποντάρουν στην κατάμεστη Fernando Buesa Arena. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, ο ΜακΡέι (γκαρντ/φόργουορντ) νιώθει ενοχλήσεις και θα μείνει στα πιτς. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει σημαντικά προβλήματα απουσιών.

Μοιρασμένη είναι η πρόσφατη παράδοση. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό ζευγάρι της EuroLeague, με τους "πράσινους" να έχουν 11 νίκες από το 2000 κι έπειτα και τη Μπασκόνια 10. Εντός έδρας, οι Βάσκοι έχουν ρεκόρ 7-3 απέναντι στον Παναθηναϊκό, ωστόσο το "Τριφύλλι" ήταν αυτό που πήρε τη νίκη στο πιο πρόσφατο ματς. Συγκεκριμένα, στις 23 Μαρτίου 2017 για τη regular season, ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει της Μπασκόνια με 63-72, με πρωταγωνιστή τον Κρις Σίνγκλετον (18 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

EUROLEAGUE - 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη (02/11)

19:00 Ερυθρός Αστέρας - Μπάμπεργκ

19:45 Φενέρμπαχτσε - Βαλένθια

21:00 Μπασκόνια - Παναθηναϊκός

21:05 Μακάμπι Τελ Αβίβ - Αρμάνι Μιλάνο

22:00 Ρεάλ Μαδρίτης - Χίμκι

Παρασκευή (03/11)

19:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ζαλγκίρις

19:30 Εφές - Ουνικάχα

22:00 Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός

Δείτε ΕΔΩ την κατάταξη.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ