EUROLEAGUE

Βρήκε σίδερο ο Ολυμπιακός

Βρήκε σίδερο ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Την τέταρτη διαδοχική του ήττα στο Top-16 της Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος δεν τα κατάφερε στη Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα (70-58). Ανέβασαν το αήττητο τους στο 10-0 οι Καταλανοί.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (70-58), με τους Καταλανούς να σημειώνουν την 10η νίκη τους στο Top-16 της Euroleague και να παραμένουν αήττητοι στην δεύτερη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τα στατιστικά του αγώνα

Δείτε το LIVE της αναμέτρησης ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό...

Οι δηλώσεις του Μπαρτζώκα

Αυτό ήταν το τέταρτο διαδοχικό αρνητικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ηττηθεί από τους Παναθηναϊκό, Φενερμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο και τώρα από την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήταν ο κορυφαιος για τους "ερυθρόλευκους", καθώς τελείωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους (6/6 βολές, 6/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ) και δημιούργησε πολλά προβλήματα στη Μπαρτσελόνα. Για τους Καταλανούς, ο Μπραντ Όλεσον είχε 15 πόντους στο παιχνίδι, ο Άντε Τόμιτς πρόσθεσε 14 και ο Εράζεμ Λόρμπεκ είχε 13.

Μέχρι στιγμής η κατάταξη στον Ε' Όμιλο είναι : Μπαρτσελόνα 10-0, Αρμάνι Μιλάνο 7-3, Μάλαγα 5-5, Φενερμπαχτσε 5-5, Παναθηναϊκός 5-5, Ολυμπιακός 4-6, Εφές 2-8 και Λαμποράλ Κούτσα 2-8. Επόμενο παιχνίδι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι απέναντι στην Λαμποράλ Κούτσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σε ένα παιχνίδι, όπου η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους Πειραιώτες.

Βραβεύτηκε ο Ναβάρο

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έγινε ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Euroleague, καθώς έφτασε τις 253 και ξεπέρασε τον Θοδωρή Παπαλουκά , ο οποίος είχε 252. Πολλοί σπουδαίοι παίκτες του παρελθόντος μίλησαν για τον Ισπανό γκαρντ που έγραψε ιστορία. Ο Έλληνας γκαρντ, μάλιστα βράβευσε τον Ναβάρο για το σπουδαίο επίτευγμα του.

" Συγχαρητήρια στον Ναβάρο, είναι μία ξεχωριστή βραδιά για τον ίδιο. Εύχομαι να συνεχίσει και να πάει ακόμα ψηλότερα. Επίσης, καλή επιτύχια στις δύο ομάδες και ο κόσμος να απολαύσει τον αγώνα", είπε ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο αγώνας:

Ο Μπράιαντ Ντάνστον έκανε το 0-2 για τον Ολυμπιακό, ενώ ο Άντε Τόμιτς ισοφάρισε σε 2-2. Ο Εράζεμ Λόρμπεκ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους για να ισοφαρίσει ο Ντάνστον και πάλι με κάρφωμα στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Κώστας Παπανικολάου αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, ενώ δεν θα σημειώσει καλάθι και ο Στράτος Περπέρογλου. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε το 6-4 για τη Μπαρτσελόνα, αλλά ο Γκιόργκι Σερμαντίνι έκανε το 6-6 στο 4'.

Ο Ντάνστον, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά "έκοψε" τον Τόμιτς, όμως στην επόμενη φάση ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι. Ο Ντάνστον έκανε και το 6-8 για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, με τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί τάιμ άουτ. Ο Κώστας Παπανικολάου ισοφάρισε σε 8-8, με τον Ολυμπιακό να κάνει λάθος στη συνέχεια (5:30''). Ο Χουέρτας πέτυχε το 10-8 για τη Μπαρτσελόνα και ο Τόμιτς έδωσε προβάδισμα τεσσάρων πόντων στους γηπεδούχους στο έβδομο λεπτό.

Ο Σερμαντίνι, έπειτα από άστοχο λέι απ του Πέτγουεϊ μείωσε σε 12-10, ενώ ο Χουέρτας ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους (15-13). Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μείωσε σε 15-13 και ο Πούλεν έκανε το 18-13 με εύστοχο σουτ τριών πόντων στο ένατο λεπτό. Ο Κώστας Σλούκας στη συνέχεια αστόχησε σε τρίποντο, όμως ούτε οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν καλάθι. Τελικά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα πέντε πόντων για τη Μπαρτσελόνα (18-13).

Διατήρησε το προβάδισμα η Μπαρτσελόνα

Στην δεύτερη περίοδο, ο Μάρντι Κόλινς μείωσε σε 18-15 στο 11ο λεπτό του αγώνα, ενώ η Μπαρτσελόνα στη συνέχεια δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μείωσε σε 18-17 για να κερδίσει στη συνέχεια φάουλ ο Πέτγουεϊ από τον Ντόρσεϊ. Ο Αμπρίνες αστοχεί σε συτ τριών πόντων στο 12' και ο Ματ Λοτζέσκι έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (18-19). Ακόμα ένα λάθος για τη Μπαρτσελόνα, με τον Μάρντι Κόλινς να κάνει στη συνέχεια επιθετικό φάουλ.

Ο Όλεσον έκανε το 20-19 στο 14ο λεπτό και ο Κόλινς στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Εράζεμ Λόρμπεκ. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έκανε το 22-19, ενώ ο ίδιος παίκτης ανέβασε την διαφορά στους πέντε πόντους για τους γηπεδούχους (24-19). Ο Κώστας Σλούκας αστόχησε σε σουτ δύο πόντων, με τον Πέτγουεϊ να κάνει φάουλ στον Λόρμπεκ. Ο Σλοβένος με 1/2 βολές σημείωσε το 25-19 στο 16' για να μειώσει ο Σλούκας σε 25-21.

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας με κάρφωμα έκανε το 27-21, με τον Μάντζαρη να μην μπορεί να πετύχει καλάθι και ο Παπανικολάου να χάνει ένα εύκολο καλάθι, τρία λεπτά πριν από το ημίχρονο. Ο Σέντρικ Σίμονς δεν κατάφερε να πετύχει καλάθι και ο λόρμπεκ με τρίποντο αύξησε την διαφορά στους εννέα πόντους (30-21). Ο Παπανικολάου έκανε φάουλ στον Κώστα Σλούκα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν πέτυχαν καλάθι, αλλά οι γηπεδούχοι έκαναν στη συνέχεια φάουλ. Ο Μπράιαντ Ντάνστον μείωσε σε 30-23 στο 19ο λεπτό του αγώνα, ενώ ο ίδιος παίκτης έριξε την διαφορά στους πέντε πόντους για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με τρίποντο έκανε το 33-25 για να μειώσει και πάλι ο Ντάνστον σε 33-27, σκορ με το οποίο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Βρήκε σίδερο ο Ολυμπιακός
INTIME SPORTS

Πέρασαν μπροστά οι "ερυθρόλευκοι", αντέδρασε η Μπάρτσα

Ο Στράτος Περπέρογλου με την έναρξη της τρίτης περιόδου δεν θα μπορέσει να σημειώσει καλάθι, όμως ο Μπράιαντ Ντάνστον θα κερδίσει στη συνέχεια φάουλ από τον Εράζεμ Λόρμπεκ. Ο Αμερικανός σέντερ των Πειραιωτών με δύο εύστοχες βολές μείωσε στους τέσσερις πόντους (33-29). Ο Ναβάρο αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Πέτγουεϊ στη συνέχεια θα "κόψει" τον Τόμιτς. Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ με εύστοχο σουτ τριών πόντων μείωσε σε 33-32, με σερί 9-0 για τον Ολυμπιακό στο 22'. Ο Λόρμπεκ έκανε το 35-32 και ο Ματ Λοτζέσκι με εύστοχο τρίποντο ισοφάρισε στο 23ο λεπτό του αγώνα σε 35-35.

Ο Χουάν Κάρλος Ναβαρο αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, αλλά οι Καταλανοί πήραν το ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι και πάλι δεν θα μπορέσουν να πετύχουν καλάθι, με τον Τσάβι Πασκουάλ να παίρνει τάιμ άουτ. Ο Ματ Λοτζέσκι με σουτ δύο πόντων έκανε το 35-37 για τους Πειραιώτες στο 24ο λεπτό του ματς. Ο Ντάνστον έκανε φάουλ στον Τόμιτς, με τον Αμερικανό του Ολυμπιακού να χτυπάει στη μύτη. Ο Εράζεμ Λόρμπεκ με τρίποντο έκανε το 38-37 για τη Μπαρτσελόνα που πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ. Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι με 2/2 βολές έκανε το 38-39, με τη Μπαρτσελόνα στη συνέχεια να μην πετυχαίνει καλάθι.

Ο Ολυμπιακός έκανε λάθος και ο Άντε Τόμιτς έδωσε το προβάδισμα ξανά στη Μπαρτσελόνα (40-39). Ο Τόμιτς έκανε το 42-39 στο 26ο λεπτό και ο Λόρμπεκ με 2/2 βολές έκανε το 44-39 για τους γηπεδούχους. Ο Πέτγουεϊ με σουτ τριών πόντων μείωσε σε 44-42 στο 27' για να απαντήσει ο Όλεσον και να κάνει το 47-42. Ο Ολυμπιακός δεν θα σημειώσει καλάθι, με τον Όλεσον να αυξάνει την διαφορά στους οκτώ πόντους για τους Καταλανούς (50-42). Ο Όλεσον και πάλι με 1/2 βολές έκανε το 51-42, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να κερδίζει φάουλ και να πηγαίνει στη γραμμή για τρεις βολές.

Ο Πέτγουεϊ με 2/3 βολές μείωσε σε 51-44, με τον Ντάνστον να κάνει φάουλ στον Αμπρίνες. Ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα με 1/2 βολές πέτυχε το 52-44 για να αστοχήσει στη συνέχεια ο Ματ Λοτζέσκι. Ο Πούλεν με εύστοχο σουτ τριών πόντων αύξησε την διαφορά στους 11 πόντους για τους γηπεδούχους, κάνοντας το 55-44, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα.

Στην τέταρτη περίοδο, ο Πούλεν με όμορφη προσπάθεια ανέβασε την διαφορά στους 13 πόντους (57-44) στο 31'. Ο Ντάνστον κέρδισε φάουλ και με δύο εύστοχες βολές μείωσε σε 57-46. Ο Νάχμπαρ έκανε λάθος, με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ να κάνει στην επόμενη φάση λάθος. Ο Αμπρίνες αστόχησε σε σουτ τριών πόντων και ο Ματ Λοτζέσκι στην επόμενη φάση έκανε επιθετικό φάουλ. Ξανά ο Αμπρίνες δεν θα σημειώσει καλάθι και ο Λοτζέσκι στην επόμενη φάση θα αστοχήσει σε σουτ τριών πόντων. Στο 33' ο Ναβάρο αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τον Σλούκα να περνάει στο παιχνίδι στη θέση του Λοτζέσκι. Ο Πέτγουεϊ αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, αλλά και η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σημειώσει καλάθι.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 1/2 βολές μείωσε σε 57-47, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κάνουν λάθος. Η Μπαρτσελόνα ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους με καλάθι του Άντε Τόμιτς και ο Κώστας Σλούκας μείωσε σε 59-49. Ο Όλεσον με εύστοχο σουτ τριών πόντων έ4κανε το 62-49 στο 35', με τον Στράτο Περπέρογλου να μην μπορεί να σημειώσει καλάθι στην επόμενη φάση. Ο Πούλεν αστόχησε σε τρίποντο, αλλά η Μπαρτσελόνα πήρε το ριμπάουντ. Ο Τζέικομπ Πούλεν και πάλι δεν θα πετύχει καλάθι, με τον Περπέρογλου να μην καταφέρνει να βάλει καλάθι.

Ο Όλεσον με εύστοχο σουτ τριών πόντων ανέβασε την διαφορά στους 16 πόντους για τη Μπαρτσελόνα στο 36'. Ο Νάχμπαρ έκανε φάουλ στον Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος με 2/2 βολές πέτυχε το 65-51. Οι Καταλανοί δεν θα σημειώσουν καλάθι, με τον Σλούκα να κάνει στην επόμενη φάση λάθος και στη συνέχεια φάουλ. Ο Αμπρίνες με κάρφωμα έκανε το 67-51 στο 38'. Ο Κατσίβελης μείωσε σε 67-53 και ο Μάντζαρης έκανε το 67-56. Οι γηπεδούχοι τελικά πήραν το θετικό αποτέλεσμα με 70-58, σημειώνοντας την 10η νίκη τους σε ισάριθμα ματς στο Τοp-16 της Euroleague.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ