EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις 89-72

Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις 89-72

Ο Άντε Τόμιτς τα έκανε όλα και η Μπαρτσελόνα ξεφεύγοντας στο σκορ από το πρώτο δεκάλεπτο δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το απόλυτο στην έδρα της (89-72) με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις.

Ο Κροάτης σέντερ σε κάτι περισσότερο από 24 λεπτά συμμετοχής είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κοψίματα αποτελώντας τον μεγάλο πρωταγωνιστή για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Συνολικά οι "μπλαουγράνα" είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας στο δίποντο και εξαιρετική επίδοση στο συντελεστή ασίστ-λάθη (21-6).

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις του ματς

Διψήφιο νούμερο πόντων είχαν ακόμη οι Νάχμπαρ με 15, Ντόλμαν με και Χεζόνια με 12. Από τους Λιθουανούς ξεχώρισαν οι Γκουντάιτις με 17 πόντους και ο νεαρός Ουλανόβας με 14.

Πριν το παιχνίδι η Μπαρτσελόνα τίμησε τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο "Σάρας", ασίσταντ κόουτς πλέον της Ζαλγκίρις, είχε λατρευτεί στη Βαρκελώνη, όπου είχε κατακτήσει και τον τίτλο της Euroleague το 2003. Να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκαν οι Χουάν Κάρλος Ναβάρο και Μπραντ Όλεσον.

Ο αγώνας

Με το "καλημέρα" η Μπαρτσελόνα έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στην αδύναμη ούτως ή άλλως εκτός έδρας Ζαλγκίρις. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ προηγήθηκαν με 10-2 και έκλεισαν το δεκάλεπτο με το εντυπωσιακό 29-13, έχοντας μάλιστα σ' αυτό το διάστημα 11/15 σουτ.

Η επιθετική πολυφωνία συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Άντε Τόμιτς να αναδεικνύεται στον μεγάλο πρωταγωνιστή. Ο Κροάτης σέντερ όχι μόνο πέτυχε 10 πόντους, αλλά αποτέλεσε και τον βασικό δημιουργό μοιράζοντας 4 ασίστ σ' αυτό το διάστημα. Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν προσωρινά χάρις στον νεαρό Ουλανόβας ο οποίος σκόραρε 9 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, χωρίς όμως να καταφέρουν να αναχαιτήσουν την υπερηχητική Μπαρτσελόνα που έκλεισε το ημίχρονο στο +18 (51-33).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Καταλανοί διατήρησαν τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους, την ώρα που οι Ντόλμαν-Νάχμπαρ είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας στα περιφερειακά σουτ. Η Ζαλγκίρις κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά προς το τέλος της περιόδου (67-53) με τον Γκουντάιτις να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή, καλύπτοντας εν μέρει την επιθετική απουσία του Τζέιμς Άντερσον που έκανε ένα πολύ κακό παιχνίδι.

Η εξέλιξη του αγώνα μάλιστα επέστρεψε στον Τσάβι Πασκουάλ να μοιράσει το χρόνο της συμμετοχής, δίνοντας την ευκαιρία στους βασικούς να ξεκουραστούν. Παρά το γεγονός ότι οι "μπλαουγράνα" άδειασαν τον πάγκο τους στο παρκέ, η ταχύτητα και ο ρυθμός παρέμεινε αναλλοίωτος και έτσι η Μπαρτσελόνα έφτασε χωρίς πρόβλημα στην 3η της φετινή νίκη με 89-72 (3-0 εντός έδρας).

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ