EUROLEAGUE

Πρώτη ήττα για Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Βαρκελώνη

Πρώτη ήττα για Λοκομοτίβ Κουμπάν στη Βαρκελώνη
INTIME SPORTS

Το ντέρμπι κορυφής του Γ' Ομίλου στη Βαρκελώνη βρήκε νικήτρια τη Μπαρτσελόνα μετά από ένα θρίλερ (72-68) απέναντι στην Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι "μπλαουγράνα" που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με 9 πόντους στην τελευταία περίοδο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο φινάλε χάρις στο κλέψιμο του Τόμας Σατοράνσκι, υποχρεώνοντας παράλληλα τους Ρώσους στην πρώτη τους φετινή ήττα (4-1). Με αυτό το αποτέλεσμα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ αναρριχήθηκε στην κορυφή του γκρουπ. Όσο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα; Ήταν η πρώτη του ήττα στην κανονική περίοδο της Euroleague μετά από 21 συνεχόμενες νίκες.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Μπαρτσελόνα δεν ήταν άλλος από τον Άντε Τόμιτς, που τέλειωσε το παιχνίδι με 16 πόντους και 7 ασίστ, οι 4 εκ των οποίων στα τελευταία λεπτά. Τον ακολούθησε σε απόδοση ο Σατοράνσκι με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά και το καθοριστικό κλέψιμο στην τελευταία επαναφορά του Ντρέιπερ, ενώ καθοριστική ήταν και η συμμετοχή του Μπραντ Όλεσον στην ανατροπή από το -9. Ο "Εσκιμώος" είχε 8 πόντους, αλλά έπαιξε και εξαιρετική άμυνα στον Μάλκομ Ντιλέινι.

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν μπορούσε να πάρει τη νίκη καθώς στα 7'' είχε επαναφορά με τη διαφορά στους 2 πόντους. Ο Ντρέιπερ ωστοσο δεν κατάφερε να βρει τον Κρις Σίνγκλετον (αυτός είχε επιλεχτεί να πάρει το τελευταίο σουτ). Ο Τσέχος γκαρντ άπλωσε τα χέρια του ακούμπησε τη μπάλα και κερδίζοντας τις δύο βολές, ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη για τους Καταλανούς, η οποία είναι και η 4η συνεχόμενη.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Άντε Τόμιτς έδειξε από νωρίς τις προθέσεις του. Με 8 γρήγορους πόντους οδήγησε τη Μπαρτσελόνα σε ένα γρήγορο προβάδισμα (13-6), το οποίο ωστόσο η ομάδα του Κράσνονταρ κατάφερε να αμβλύνει στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-16). Οι Ρώσοι παρέμειναν μαχητικοί και δεν έχασαν την επαφή τους με το σκορ, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία δευτερόλεπτα του ημιχρόνου. Ήταν το διάστημα όπου οι γηπεδούχοι πάτησαν το γκάζι, αυξάνοντας την υπέρ τους διαφορά ως και τους 6 πόντους με το coast-to-coast του Πάου Ρίμπας ακριβώς πριν την ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Λοκομοτίβ με πρωταγωνιστή τον Ντρέιπερ, ισορρόπησε το ματς και πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με 46-47, το οποίο έγινε 48-49 στη λήξη της τρίτης περιόδου. Οι παίκετς του Γιώργου Μπαρτζώκα, όμως, είχαν πάρει μπρος για τα καλά. Ο Κρις Σίνγκλετον ήταν καταλύτης στην άμυνα και το δίδυμο Ντιλέινι-Ντρέιπερ δεν είχε ταίρι στο γήπεδο, με αποτέλεσμα το προβάδισμα των φιλοξενούμενων να φτάσει ως και τους 9 πόντους (48-57) με τρίποντο του Σίνγκλετον.

Οι "μπαλουγράνα", ωστόσο, δεν θα τα παρατούσαν χωρίς μάχη. Με τον Άντε Τόμιτς να σερβίρει τα 3 από τα 4 καλάθια που ακολούθησαν οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισαν σε 47-47 για να ακολουθήσει ένα δραματικό φινάλε. Με τον Σάμιουελς να τελειώνει τις πάσες του Τόμιτς η Μπαρτσελόνα βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 70-64 στο τελευταίο λεπτό. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Ντιλέινι. Με δύσκολο τρίποντο ο MVP του περασμένου μήνα στην Euroleague μείωσε σε 60-57 στα 33''.

Ακολούθησε το κλέψιμο του Σίνγκλετον στον Τόμιτς και η έξυπνη κίνηση του Ντιλέινι να κερδίσεις τρεις βολές από τον Όλεσον στα 10''. Ο Αμερικανός ευστόχησε στην πρώτη, αλλά αστόχησε στις επόμενες δύο πετώντας στα σκουπίδια την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση. Ωστόσο, αυτή δεν ήταν η μόνη. Η μπάλα μετά τη διεκδίκηση του ριμπάουντ κατέληξε στη Λοκομοτίβ που είχε 7'' και το σκορ στο 70-68. Ο Ντρέιπερ, αν και ήταν μακράν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 20 πόντους, έκανε λάθος. Ο Σατοράνσκι έκλεψε τη μπάλα και με 2/2 βολές σφράγισε το τελικό 72-68.

Αναλυτικά τα στατιστικά της αναμέτρησης

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ