EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα για play offs

Μπαρτσελόνα για play offs

Χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας η Μπαρτσελόνα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην Μπάμπεργκ κερδίζοντας με 75-57 σε ένα παιχνίδι που είχε φροντίσει να το... καθαρίσει από το ημίχρονο

Ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού για την Μπάρτσελόνα και φρόντισε να... μην παίξει με τη φωτιά. Οι Ισπανοί με ένα επιμέρους 25-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο και με σύμμαχο τη γερμανική αστοχία (3/17τριπ., 20/42 δίπ.) έφτασαν άνετα στη νίκη με 75-57 και πλέον είναι με το ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση. Για τους νικητές πρώτος σκόρερ ήταν ο Αμπρίνες με 13 πόντους, ενώ ο Περπέρογλου στα 21 λεπτά που αγωνίστηκε είχε 7 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ένα κλέψιμο. Από την άλλη ο Νίκος Ζήσης έπαιξε 23,5 λεπτά πετυχαίνοντας 4 πόντους, κατέβασε 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο. Το παιχνίδι είχε και ελληνική διαιτητική παρουσία, καθώς πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον αγώνα η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε με πένθος στις φανέλες τιμώντας τη μνήμη του Γιόχαν Κρόιφ , ενώ και πριν την έναρξη του ματς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Τα στατιστικά του αγώνα

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο αγώνας

Με 5 πόντους του Ουόναμεϊκερ ξεκίνησε το παιχνίδι, όμως οι γηπεδούχοι δεν αιφνιδιάστηκαν και γρήγορα μετέτρεψαν το εις βάρος τους 0-5 (στο 1') σε 12-9 με τους Ντόρσεϊ και Περπέρογλου να είναι αυτοί που έδωσαν το σύνθημα (στο 5'). Τα χαμηλά ποσοστά ευστοχίας των Ισπανών (5/13 διπ. - 38%, 1/4 τριπ. - 25%) δεν βοήθησαν για να εκμεταλλευτούν στο έπακρο την υπεροχή που είχαν στα ριμπαόυντ (13 έναντι 8) αλλά και την αφλογιστία των Γερμανών που έμειναν χωρίς πόντο για 5 λεπτά κι έτσι το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 18-12.

Όπως και στη πρώτη περίοδο έτσι και στη δεύτερη η Μπάμπεργκ μπορεί να ξεκίνησε πιο δυνατά μειώνοντας σε 22-19 (στο 13'), όμως ένα ξέσπασμα των γηπεδούχων έφερε ένα σερί 10-0 που έκανε το 32-19 (στο 15'). Με την αστοχία των φιλοξενούμενων να μην έχει... προηγούμενο και την Μπαρτσελόνα να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι στο δεύτερο δεκάλεπτο ένα επιμέρους 25-11 βοήθησε για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 43-23 (στο 20').

Με την Μπάμπεργκ να αδυνατεί να βρει εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι ο τελικός νικητής έδειχνε να έχει κριθεί από αρκετά νωρίς κι έτσι η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα 59-41 (στο 30'). Οι δύο ομάδες πλέον είχαν ρίξει ρυθμούς και μόνο η Μπαρτσελόνα έπαιζε για να κρατήσει το σκορ σε υψηλά επίπεδα.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 43-23, 59-41, 75-57.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ