EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας 92-77

Μπαρτσελόνα - Ερυθρός Αστέρας 92-77

Η Μπαρτσελόνα σκόραρε κατά ριπάς απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, φτάνοντας με άνεση στην τελική επικράτηση (92-77). Παραμένουν στην τελευταία θέση του πέμπτου ομίλου οι Σέρβοι.

Το σερί του Ερυθρού Αστέρα επί ισπανικού εδάφους ολοκληρώθηκε απόψε (23/1). Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τους Σέρβους με 92-77, για την 4η αγωνιστική του Top 16, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πήρε από νωρίς κεφάλι στο σκορ και έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επικράτηση.

Οι Καταλανοί ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 50% στα τρίποντα και 18 επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας παράλληλα και 21 ασίστ. Έτσι, ήταν αδύνατο για τον Ερυθρό Αστέρα να διεκδικήσει τη νίκη, με το τελικό -15 να έρχεται απολύτως φυσιολογικά.

Τα στατιστικά του ματς

Οι δηλώσεις του αγώνα

Ο αγώνας

Οι άμυνες δεν ήταν στο... φόρτε τους στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ερυθρό Αστέρα να είναι αυτός που είχε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κυρίως γιατί οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σούταραν με 8/12 εντός παιδιάς μέχρι το 6ο λεπτό, έχοντας σταθερά το πάνω χέρι στο σκορ (17-15).

Κι αν το +2 έμοιαζε μικρό, ήρθε η καλή αμυντική συμπεριφορά στα επόμενα τέσσερα λεπτά, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώσει (27-21). Την ίδια ώρα ο Ντέγιαν Ράντονιτς έψαχνε τρόπους να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, κάνοντας διαρκώς αλλαγές.

Κάτι τέτοιο δεν κατέστη όμως δυνατό, αφού οι "μπλαουγκράνα" κυριαρχούσαν. Πως; Σουτάροντας με 7/10 από την περιφέρεια και μαζεύοντας 10 επιθετικά ριμπάουντ, μέχρι την ανάπαυλα. Τότε ήταν που, με μπροστάρηδες τους Ντόλμαν και Αμπρίνες (αμφότεροι είχαν από 9 πόντους), η Μπαρτσελόνα ανέβασε κι άλλο το προβάδισμά της, πηγαίνοντας το στο +11 (49-38).

Όσο κι αν προσπάθησαν οι Σέρβοι στο δεύτερο μέρος να ρίξουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν τη νίκη, δεν τα κατάφεραν. Κι αυτό γιατί δεν έβρισκαν τρόπο να σταματήσουν την επιθετική έξαρση των "μπλαουγκράνα", που σκόραραν με διαφορετικούς τρόπους.

Τα ποσοστά στα σουτ τριών πόντων παρέμειναν υψηλά (9/18), βελτιώθηκαν αυτά των δύο πόντων (49%) και με τη Μπαρτσελόνα να έχει έξι παίκτες να πετυχαίνουν διψήφιο αριθμό πόντων, προέκυψε το τελικό +15 (92-77).

Οι γηπεδούχοι διατήρησαν έτσι τις ελπίδες τους για την πρωτιά στον πέμπτο όμιλο, την ώρα που ο Ερυθρός Αστέρας δεν έχει πετύχει ακόμα κάποια νίκη στο Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 27-21, 49-38, 70-59, 92-77.

Τα στατιστικά του ματς

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ