EUROLEAGUE

Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου 92-82

Μπαρτσελόνα - Άλμπα Βερολίνου 92-82

Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε 31 πόντους στην τελευταία περίοδο, είδε την Άλμπα Βερολίνου να πηγαίνει το παιχνίδι στην παράταση (77-77), αλλά πήρε τη νίκη (92-82) στο έξτρα πεντάλεπτο, "πιάνοντας" τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση του ομίλου, στο Top 16.

Στην τρίτη θέση του πέμπτου ομίλου "σκαρφάλωσε" η Μπαρτσελόνα, που πλέον ισοβαθμεί με τον Παναθηναϊκό (5-3 το ρεκόρ τους). Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κέρδισε την Άλμπα Βερολίνου με 92-82 στην παράταση και θα ταξιδέψει στην Αθήνα, σε μία εβδομάδα, για να παίξει με το "τριφύλλι" για την τρίτη θέση (σε πρώτη φάση) και τις ελπίδες για πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Οι "μπλαουγκράνα" προηγήθηκαν με δέκα πόντους τρία λεπτά πριν το φινάλε, αλλά τα συνεχόμενα τρίποντα των Γερμανών και το καλάθι του Ραντόσεβιτς στα 2.6'' για το τέλος της κανονικής διάρκειας, οδήγησαν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί όμως, ήταν κυρίαρχοι και πήραν τη νίκη.

Οι δηλώσεις του Χουάν Κάρλος Ναβάρο

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο αγώνας

Ο τρόπος με τον οποίο κέρδισε πριν από δύο εβδομάδες τη Μακάμπι, ήταν αυτός στον οποίο εστίασε η Άλμπα και για το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα. Οι Γερμανοί παρουσιάστηκαν πολύ καλά διαβασμένοι όσον αφορά το τι κάνουν οι αντίπαλοί τους στην επίθεση, με αποτέλεσμα να τους κρατήσουν χαμηλά στο σκορ.

Παρόλ' αυτά, η δική τους αστοχία (2/7 εντός παιδιάς στο 6') ήταν ο βασικός λόγος που δεν μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα, με εξαίρεση το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, που τους βρήκε μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (13-14).

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι, με το πρόβλημα στα τρίποντα (1/8) όμως να παραμένει άλυτο. Τουλάχιστον μέχρι το 15ο λεπτό, σημείο στο οποίο άρχισαν να ευστοχούν πίσω από τη γραμμή των 6μ75. Με τα 3/4 τρίποντα που είχαν άλλωστε, από το 15' μέχρι το 20' οι "μπλαουγκράνα" μπόρεσαν να "χτίσουν" το +8 (40-32), με το οποίο προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι σε σκορ και ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Σε τέτοιο βαθμό που το προβάδισμά τους έφτασε γρήγορα στο +14 (54-40), στο 26ο λεπτό, την ώρα που η Άλμπα Βερολίνου έδειχνε να χάνει την επαφή της με το σκορ.

Οι Γερμανοί προσπαθούσαν να ρίξουν τη διαφορά, αλλά όσο δεν σκόραραν με άνεση, δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Το +12 (66-54) του 34ου λεπτού έφερνε τη Μπαρτσελόνα ακόμα πιο κοντά στη νίκη, αλλά επί της ουσίας οι Καταλανοί δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν τα δικά τους "θέλω".

Κι αυτό γιατί είδαν το +10 (70-60) του 37ου λεπτού να συρρικνώνεται σε +1 (73-72) με 42'' να μένουν για το τέλος. Οι 4/4 βολές που είχαν στη συνέχεια οι Ναβάρο και Ντόλμαν κρατούσαν τη Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ, αλλά το καλάθι του Ραντόσεβιτς στα 2.6'' οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση (77-77).

Εκεί όμως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να μένουν από δυνάμεις. Και λύσεις, αφού ο ένας μετά τον άλλον οι παίκτες τους αποβάλλονταν με πέντε φάουλ. Κάπως έτσι, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο παρκέ, σκόραρε εύκολους πόντους από τη γραμμή των βολών και κέρδισε (92-82), "πιάνοντας" τον Παναθηναϊκό στην τρίτη θέση του 5ου ομίλου με ρεκόρ 5-3.

Παράλληλα, όμως ισοφάρισε το -10 (80-70) της ήττας της από τους Γερμανούς στο παιχνίδι του α' γύρου και δεν θα υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία μαζί τους, στο φινάλε του Top 16.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 40-32, 59-46, 77-77κ.α., 92-82.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ