EUROLEAGUE

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...
INTIME SPORTS

...Lassa εναντίον Stoiximan! Πίσω από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρώπης κρύβονται μεγάλες εταιρείες που κερδίζουν την προβολή τους μέσα από τον αθλητισμό. Αυτοί επενδύουν στις ομάδες της Euroleague

Επαγγελματικός αθλητισμός χωρίς χορηγίες δεν μπορεί να υπάρξει. Η Euroleague αποτελεί την μεγαλύτερη μπασκετική διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης κι αυτό είναι κάτι που μαγνητίζει τις εταιρείες που επιθυμούν να διαφημιστούν μέσα από τον αθλητισμό. Σε λίγες ώρες η Μπαρτσελόνα Lassa όπως είναι από το καλοκαίρι το κανονικό όνομα της, υποδέχεται τον Παναθηναϊκό που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει συνάψει σημαντική χορηγική συμφωνία με την στοιχηματική εταιρεία Stoiximan.gr!

Με αφορμή αυτό το παιχνίδι το Euroleague Greece συγκέντρωσε τις σημαντικότερες χορηγικές συμφωνίες των 24 ομάδων που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση και σας τις παρουσιάζει. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι 13 από τις 24 ομάδες έχουν χορηγό στο όνομα τους, ενώ οι υπόλοιπες 11 έχουν έναν βασικό χορηγό σε περίοπτη θέση στη φανέλα τους.

Οι βασικοί χορηγοί στις φανέλες

Παναθηναϊκός (Stoiximan.gr)

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...
INTIME SPORTS

Μία στοιχηματική εταιρεία με ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα θα είναι και φέτος ο βασικός χορηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Για δεύτερη χρονιά το "τριφύλλι" θα φορά εμφανίσεις με το λογότυπο του Stoiximan δίνοντας συνέχεια σε μία συνεργασία που φαίνεται να αντέχει στο χρόνο. Το μότο της εκδήλωσης που παρουσιάστηκε η επέκταση της κοινής πορείας ήταν "μαζί για το επόμενο" κι αυτό αποδεικνύει τις βλέψεις που έχουν αμφότερες οι δύο πλευρές. Ο Stoiximan, άλλωστε, εκτός του μπάσκετ έχει δείξει έμπρακτα τη σημαντική στήριξη που παρέχει στον ελληνικό αθλητισμό, καθώς αποτελεί σημαντικό χορηγό ομάδων του ποδοσφαίρου όπως είναι οι Ολυμπιακός , Βέροια, Πανθρακικός, Πλατανιάς , Αστέρας Τρίπολης αλλά και του χάντμπολ με τον ΠΑΟΚ να ονομάζεται για δεύτερη χρονιά Stoiximan.gr ΠΑΟΚ .

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Rostelecom)

Από το 2009 μέχρι σήμερα η δημόσια εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας συμπορεύεται με την ΤΣΣΚΑ. Η Rostelecom αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπαίκτη για την ομάδα του "στρατού" που κάθε χρόνο βάζει ψηλά τον πήχη.

Μπάγερν Μονάχου (BayWa)

Η BayWa και η Μπάγερν Μονάχου δεν είναι μία απλή υπόθεση ομάδας-χορηγού. Οι δύο τους έχουν βάλει στόχο να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο γήπεδο μπάσκετ του κόσμου. Με συνολική έκταση 36.000 τετραγωνικών μέτρων κάτι τέτοιο μπορεί να φαντάζει απίστευτο, όμως όταν οι Γερμανοί βάζουν στόχους τότε τα πράγματα είναι... σοβαρά.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Αυτή είναι η τεράστια έκταση που αναμένεται να χτιστεί ένα νέο υπερσύγχρονο γήπεδο μπάσκετ

Φενέρμπαχτσε (Ulker Metro)

Αρχικά το καλοκαίρι η Φενέρμπαχτσε και η Ulker είχαν έρθει σε συμφωνία να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για ακόμα τρία χρόνια έναντι του αστρονομικού ποσού των 100.000.000 δολ. , όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά κι έτσι η Φενέρμπαχτσε θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη Euroleague μόνο με το όνομα της (σ.σ. πριν το 2006 ονομαζόταν Ούλκερ). Παρότι η εταιρεία αποχώρησε από το όνομα παραμένει βασικός χορηγός κι έτσι στις φετινές εμφανίσεις της Φενέρ διαφημίζεται η σοκολάτα Metro που είναι ένα από τα προϊόντα του τεράστιου ομίλου Ulker.

Χίμκι (Himki Group)

Το φετινό οικοδόμημα της Χίμκι είναι φανταχτερό και δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερος συνοδοιπόρος για αυτό από το Himki Group. Ο Ρωσικός όμιλος που ειδικεύεται στην κατασκευή υπερπολυτελών κατοικιών και γραφείων θέλησε να συνεισφέρει έμπρακτα σε αυτό που επιθυμεί να "χτίσει" ο κόουτς Ρίμας Κουρτινάιτις.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (PIO Russian railways)

Η Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν θα μπορούσε να έχει άλλον χορηγό από τον Ρωσικό σιδηρόδρομο. Το 1946 όταν ιδρύθηκε η ομάδα τα παιδιά είχαν για προπονητές τους εργάτες του σιδηροδρόμου που δούλευαν τότε στην πόλη Minerlnye Vody, Grigory Abugov (αργότερα έγινε γνωστός προπονητής) και Nikolai Kharchenko. Από τότε η ομάδα μπορεί να μετακόμισε, όμως θεωρείται μέχρι σήμερα ο σύλλογος που ταυτίζεται με τον σιδηρόδρομο και τους εργαζομένους του.

Λιμόζ (Intermarche)

Μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Γαλλία είναι ο χορηγός φανέλας της πρωταθλήτριας, Λιμόζ. Η εταιρεία Intermarce θέλει να δει την Λιμόζ να πηγαίνει και πάλι ψηλά με την ελπίδα να διαφημιστεί όσο καλύτερα γίνεται το brand name της.

Ρεάλ Μαδρίτης (TEKA)

Η ΤΕΚΑ αποτελεί μία από τις γνωστότερες εταιρείες ηλεκτρικών συσκευών στον κόσμο, όμως εκτός αυτού είναι διάσημη και μέσα από την παράδοση που έχει στις αθλητικές χορηγίες. Αρχικά ήταν χορηγός των ποδοσφαιρικών ομάδων Σαταντέρ και Ρεάλ και στην ομάδα χάντμπολ Καντάμπρια. Στο χώρο του μπάσκετ μπήκε το 2014 όταν και την 1η Ιουλίου υπέγραψε τριετές χορηγικό συμβόλαιο με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Ζαλγκίρις (OlyBet)

Μία νέα εταιρεία με εικονικά παιχνίδια και κουλοχέρηδες είναι ο νέος βασικός χορηγός της Ζαλγκίρις. Η "OlyBet" που είναι θυγατρική του "Olympic Casino" θέλησε να διαφημιστεί μέσα από τους πρωταθλητές Λιθουανίας κι έτσι οι νέες φανέλες των "πράσινων" φέρουν το λογότυπο της νεοσύστατης εταιρείας.

Στρασμπούρ (Stradim)

Ένας κτηματομεσητικός όμιλος προβάλλεται στις εμφανίσεις της Στρασμπούρ. Οι Γάλλοι θέλουν να κάνουν αισθητή της παρουσία τους στη φετινή Euroleague και για να γίνει αυτό χρειάζονταν έναν ισχυρό "συμπαίκτη". Αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο της Stradim.

Ολυμπιακός (ΣΚΡΑΤΣ)

Ένα από τα πιο γνωστά τυχερά παιχνίδια της Ελλάδας είναι ο εκ των βασικών χορηγών του Ολυμπιακού. Το ΣΚΡΑΤΣ του ΟΠΑΠ κι οι "ερυθρόλευκοι" πορεύονται για δεύτερη χρονιά μαζί και παρέα φιλοδοξούν να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...
INTIME SPORTS

Οι χορηγοί ονόματος

Brose Basket Μπάμπεργκ

Η συνεργασία της Μπάμπεργκ με την γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στα αξεσουάρ αυτοκινήτου είναι κάτι παραπάνω από απλή χορηγία ονόματος. Η Brose, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη σε παραγωγή και προμήθεια προϊόντων αυτοκινήτου, εκτός από το όνομα στην ομάδα έχει δώσει το όνομα της και στο γήπεδο που αγωνίζεται ο σύλλογος, το "Brose Arena".

Ερυθρός Αστέρας Telekom

Έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνίας έχει βρει για "συμπαίκτη" ο Ερυθρός Αστέρας. Οι πρωταθλητές Σερβίας έχουν συνεργασία με την Telekom Srbija, η οποία εκτός της Σερβίας δραστηριοποιείται και στις Βοσνία, Ερζεγοβίνη και Μαυροβούνιο.

Μπαρτσελόνα Lassa

Η Μπαρτσελόνα συνεργάζεται από το καλοκαίρι με την Τουρκική εταιρεία ελαστικών, Lassa Tyres, η οποία εκτός του μπάσκετ έγινε βασικός χορηγός στα τμήματα μπάσκετ, χάντμπολ, ποδοσφαίρου σάλας και roller hockey. Η συμφωνία θα έχει διάρκεια ως τις 30/06/2019, ενώ το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που τέσσερα επαγγελματικά τμήματα των "μπλαουγκράνα" θα έχουν τον ίδιο χορηγό ονόματος.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Νταρουσάφακα Dogus

Ο βασικός χορηγός της Νταρουσάφακα είναι από αυτό το καλοκαίρι κι ο νέος "συμπαίκτης" της Euroleague . H Dogus Group μέσω του κοινωνικού της προγράμματος έχει χρηματοδοτήσει την κατασκευή ή ανακαίνιση σαράντα γηπέδων μπάσκετ, προσφέροντας χαμόγελο σε περισσότερα από 25.000 παιδιά που αθλούνται. Αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο όμιλο του ιδιωτικού τομέα της Τουρκίας, καθώς διαθέτει 25 διαφορετικές εταιρείες.

Εφές Anadolu

Την γνωρίσαμε ως Εφές Πίλσεν, όμως όταν απαγορεύτηκε από την τουρκική κυβέρνηση να διαφημίζονται αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα στις φανέλες των ομάδων αναγκάστηκε να αλλάξει. Το Πίλσεν έδωσε τη... σκυτάλη στην Anadolu κι έτσι εγένετο η Εφές Anadolu. Η Anadolu είναι η εταιρεία που κάνει την εμφιάλωση της μπύρας Efes.

Unicaja Μάλαγα

H Μάλαγα έχει συστηθεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως Ουνικάχα κι αυτό είναι απόρροια της χορηγικής συμφωνίας που έχει υπογράψει με τον τραπεζικό όμιλο Unicaja. Αυτή η συμφωνία ολοκληρώθηκε με την αρωγή του δημοτικού συμβουλίου της Ανδαλουσίας με στόχο την ενίσχυση της ομάδας και πλέον μετρά 15 χρόνια σε ισχύ!

Emporio Armani Μιλάνο

Ο Αρμάνι και το Μιλάνο τείνουν να γίνουν τα τελευταία χρόνια συνώνυμο. Ο γνωστός σχεδιαστής είναι ο βασικός μέτοχος αλλά και χορηγός της ιστορικής ομάδας που προσπαθεί να θυμηθεί τις δόξες του παρελθόντος. Η Giorgio Armani SpA, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα στη μόδα, είχε συνεργαστεί την περσινή σεζόν με τη Euroleague.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Από την μία Εμπόριο Αρμάνι κι από την άλλη... Λαμποράλ Κούτσα

Laboral Kutxa Βιτόρια

Η πάλαι ποτέ Ταουγκρές, Ταού και Κάχα Λαμποράλ φαίνεται πως βρήκε μία νέα χορηγική σταθερότητα στην τράπεζα Λαμποράλ Κούτσα, καθώς το καλοκαίρι υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον τραπεζικό όμιλο.

Μακάμπι FOX Τελ Αβίβ

Από τον Σεπτέμβρη η Μακάμπι υπέγραψε νέα σημαντική χορηγική συμφωνία. Ο σύλλογος του Τελ Αβίβ συμφώνησε για μονοετή συνεργασία με την ισραηλινή εταιρεία ένδυσης, FOΧ. Στη συμφωνία μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η εμφάνιση του λογοτύπου στις φανέλες των παικτών αλλά και η πώληση προϊόντων της ομάδας στα 137 καταστήματα που διατηρεί η FOX Group.

Pinar Καρσίγιακα

Αν και σαν σύλλογος υπάρχει από το 1966 η συνεργασία και η οικονομική στήριξη από την Pinar ήταν αυτή που κατάφερε να "απογειώσει" την Καρσίγιακα. Η εταιρεία τροφίμων, Pinar, επένδυσε στο μπάσκετ κι έτσι η ομάδα του Ουφούκ Σάριτς έχοντας την απαραίτητη οικονομική ευρωστία κατάφερε να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τουρκίας και να βρεθεί για πρώτη στην Euroleague.

Τσεντεβίτα

Από το 1991 που ιδρύθηκε με το όνομα KK Botinec δεν μπόρεσε να κάνει τα βήματα που ήθελε στο κροατικό μπάσκετ. Το 2005 ο όμιλος Atlantic Grupa έγινε ο βασικός χορηγός της ομάδας μετονομάζοντας την σε KK Τσεντεβίτα που στην πραγματικότητα είναι το όνομα μίας γνωστής σειράς χυμών. Από τότε άλλαξαν πολλά και η ομάδα του Ζάγκρεμπ έφτασε μέχρι την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.

Μπάρτσα - Παναθηναϊκός ή αλλιώς...

Κι όμως οι χυμοί "Τσεντεβίτα" έχουν μεγάλη πέραση στην Κροατία

Stelmet Ζιελόνα Γκόρα

Το κανονικό όνομα το οποία την αναγνωρίζουν οι φίλαθλοι της είναι το Zastal Ζιελόνα Γκόρα, όμως η συμφωνία με την Stelmet "ανάγκασε" τους διοικούντες να αλλάξουν όνομα. Η Stelmet, η οποία ειδικεύεται στις ξύλινες κατασκευές κήπων και εξωτερικού χώρου έχει συνεργασία με τους πρωταθλητές Πολωνίας από το 2012.

Dinamo Banco di Sardegna Σάσαρι

Ακόμα μία τράπεζα που έχει ενεργό ρόλο στα μπασκετικά τεκταινόμενα είναι και η Banco di Sardegna. Ο τραπεζικός όμιλος της Σαρδηνίας στηρίζει έμπρακτα την ομάδα της πόλης που τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα προόδου. Φυσικά στην Ιταλία από τις πιο χαρακτηριστικές συνεργασίες ομάδας με τράπεζα ήταν αυτή της Σιένα με την Monte dei Paschi di Siena.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ