EUROLEAGUE

Μίλησαν οι προπονητές με Μπερτομέου και διαιτητές

Μίλησαν οι προπονητές με Μπερτομέου και διαιτητές

Οι προπονητές της EuroLeague συναντήθηκαν με τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Βαρκελώνη, συζητώντας και με τους διαιτητές. Ζήτησαν να αξιοποιηθεί περισσότερο το instant replay.

Πραγματοποιήθηκε στην Βαρκελώνη η ετήσια συνάντηση των προπονητών της Turkish Airlines EuroLeague με τους προπονητές των ομάδων να κουβεντιάζουν, στην καθιερωμένη ανταλλαγή ιδεών. Στην συνάντηση έδωσαν το "παρών" και στελέχη του τμήματος της διαιτησίας.

Οι προπονητές των ομάδων της EuroLeague που έδωσαν το "παρών" στην συνάντηση, εξέφρασαν την άποψη πως ο νέος τρόπος διεξαγωγής της EuroLeague, έκανε την διοργάνωση περισσότερο θελκτική και ανταγωνιστική. Ο κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης, σχολίασε τα εξής: "Ανυπομονούμε να γίνει η διοργάνωση ακόμη καλύτερη. Οι φίλαθλοι είναι ενθουσιασμένοι, καθώς υπάρχει ποιότητα στα παιχνίδια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι που συζητήσαμε και κουβεντιάσαμε, παραθέτοντας πολλούς αριθμούς, πολλές σκέψεις. Μοιραστήκαμε τρόπους για την εξέλιξη του παιχνιδιού, πράγματα και θέματα τα οποία μπορούν να φέρουν σε καλύτερη κατάσταση την λίγκα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EuroLeague, Τζόρντι Μπερτομέου, τόνισε τον κεντρικό και σημαντικό ρόλο των προπονητών, οι οποίοι μπορούν να φέρουν περισσότερες καινοτομίες στο παιχνίδι, αλλά και την στόχευση να έρθουν νέοι και περισσότεροι φίλαθλοι κοντά στο μπάσκετ: "Πάντα πρέπει να προχωράς και να κοιτάς μπροστά, κάνοντας βελτιώσεις, για να ικανοποιήσεις τους φιλάθλους. Οι προπονητές είναι πρωταγωνιστές στο παρκέ. Ο ρόλος τους είναι ηγετικός στο σπορ και η Λίγκα μας τους κάνει πρωταγωνιστές. Η παρουσία τους είναι ζωτικής σημαδίας, τόσο για το τι συμβαίνει εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Είναι από τους βασικούς συντελεστές στις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε.

Μίλησαν οι προπονητές με Μπερτομέου και διαιτητές

Παράλληλα, οι προπονητές κουβέντιασαν την σημασία του να μιλήσουν κάνοντας διαλέξεις, ώστε να φέρουν πιο κοντά στο σπορ τα νέα παιδιά, επισημαίνοντας την σημασία της τεχνολογίας σε αυτό το κομμάτι: "Με ένα τάμπλετ, με ένα σύγχρονο κινητό τηλέφωνο, μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Μπορείς να πας παντού στον κόσμο. Οπότε, μέσω αυτού του τρόπου, πέρα πως μπορείς να παρακολουθήσεις τα παιχνίδια, μπορείς να δεις το τι συμβαίνει και πίσω από ένα παιχνίδι. Πιστεύω σε αυτό το κομμάτι προχωράμε στην σωστή κατεύθυνση", σχολίασε ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ακολούθως, τόνισε τα εξής: "Υπάρχει μεγάλη "δίψα" και ασχολίασε στις νέες ηλικίες με αυτές τις πλατοφόρμες. Πρέπει, λοιπόν, να παρουσιαστούμε περισσότερο ανοιχτόμυαλοι. Είναι εξαιρετικά σημαντικό".

Μίλησαν οι προπονητές με Μπερτομέου και διαιτητές

Οι προπονητές, σε κουβέντα που είχαν και με τους εκπροσώπους της διατησίας, κουβέντιασαν για το παιχνίδι, για την βελτίωση του, για τους κανονισμούς, αλλά και για τις αλλάγές που μπορούν να γίνουν. Στόχος, το παιχνίδι να γίνει ακόμη πιο δυναμικό, τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους θεατές. "Με την συνάντηση με τους προπονητές και την κουβέντα που κάνουμε, μας δίνετε η δυνατότητα να συζητήσουμε τους κανόνες, αλλά και να τους κάνουμε να καταλάβουν το πως θα λειτουργήσουμε στις αποφάσεις μας, ώστε να μεταφέρουν αυτή την φιλοσοφία και στους παίκτες. Δουλεύοντας μαζί, αξιοποιώντας την εμπειρία μας χρόνο με τον χρόνο, μπορούμε να βελτιώσουμε το παιχνίδι", σχολίασε ο διευθυντής διαιτησίας της EuroLeague, Ρίτσαρντ Στόουκς.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, κόουτς της Ζάλγκιρις Κάουνας, από την πλευρά του σχολίασε τα εξής: "Αυτές οι συναντήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε καλύτερα τους διαιτητές. Μπορούμε να αντιληφθούμε το γιατί λειτουργούν έτσι, το γιατί παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Πέρσι ξεκαθαρίσαμε κάποια πράγματα στο πως θα αποφασίζουν οι διαιτητές όταν μία ομάδα τρέχει στον αιφνδιασμό. Είναι καλό να μιλάς στον Ιούνιο, για πράγματα που θα συναντήσεις τον Οκτώβριο".

Επίσης, οι διαιτητές συμφώνησαν πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε περισσότερες καταστάσεις το instant replay από τους διαιτητές, σε δύσκολες καταταστάσεις.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ