EUROLEAGUE

Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ 79-88

Μιλάνο - ΤΣΣΚΑ 79-88

Η ΤΣΣΚΑ πέρασε σαν σίφουνας από το Μιλάνο, επικρατώντας της Εμπόριο Αρμάνι με 79-88 και κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτουδη προηγήθηκε με διψήφια διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο και δεν κοίταξε πίσω. Έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση μέσω της κυριαρχίας στα ριμπάουντ, σφραγίζοντας τελικά το θετικό αποτέλεσμα χάρις στην άκρως αποτελεσματική τριπλέτα των Κιριλένκο-Κάουν-Βοροντσέβιτς. Πρώτος σκόρερ για την ΤΣΣΚΑ αναδείχτηκε ο Καούν με 19 πόντους (είχε και 8 ριμπάουντ), ενώ διψήφιο νούμερο είχαν ακόμη οι Βοροντσέβιτς και Κιριλένκο με 14 πόντους. Από το Μιλάνο ξεχώρισε ο Σάμιουελς με 18 πόντους και οι Τζεντίλε με 15.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τι είπε ο Λούκα Μπάνκι

Ο αγώνας

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αποφασισμένη να μην αφήσει περιθώρια στην "αδιάφορη" Εμπόριο Αρμάνι. Και το έδειξε από την αρχή κιόλας της αναμέτρησης με το 8-18, το οποίο της έδωσε ένα γρήγορο προβάδισμα. Με τον Σάσα Καούν να εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί και τους Ρώσους να κάνουν θραύση στα ριμπάουντ (12-2), το δεκάλεπτο έκλεισε στο +8 (15-23).

Το βάθος του πάγκου έπαιξε σημαντικό ρόλο. Αρχικά ο Κιριλένκο και εν συνεχεία ο Βοροντσέβιτς άλλαξαν τις ισορροπίες της αναμέτρησης. Έτσι παρά τις προσπάθειες του Αλεσάντρο Τζεντίλε, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προπορευόμενη με +21 πόντους (34-55) που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά για το πρώτο 20λεπτο. Σ' αυτό το διάστημα οι Μοσχοβίτες βρήκαν σουτ από την περιφέρεια, συνοδεύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την υπεροχή τους μες στο καλάθι.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι κατόρθωσαν να ισορροπήσουν εν μέρει τη μάχη των ριμπάουντ, ωστόσο, είχαν και πάλι πρόβλημα να βρουν το εύκολο καλάθι. Ευθύνη η οποία βάραινε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, η οποία είχε "σκεπάσει" το καλάθι. Οι Καούν, Κιριλένκο και Βοροντσέβιτς συνέχισαν να αποτελούν μια απροσπέλαστη φροντ-λάιν για την ΤΣΣΚΑ που συνέχισε να προηγείται με μεγάλη διαφορά (55-73).

Με τον Σαμάρδο Σάμιουελς να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή οι Ιταλοί έκαναν την αντεπίθεση τους παίζοντας για την τιμή των όπλων. Κατάφεραν έτσι να ροκανίσουν τη διαφορά, έστω κι αν δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια για κάτι περισσότερο. Η διαφορά έπεσε στους 9 πόντους στα τελευταία δευτερόλεπτα για να γραφτεί το τελικό 79-88.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 34-55, 55-73, 79-88.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ