EUROLEAGUE

Μια νέα αρχή στην Euroleague

image
Μια νέα αρχή στην Euroleague

Με αφορμή το πρώτο τζάμπολ της νέας χρονιάς, το Euroleague Greece καταγράφει 5+1 περιπτώσεις από τη φετινή διοργάνωση που κάνουν μία νέα αρχή, αλλάζοντας χώρα και συνήθειες. Κοινός παρονομαστής των περισσότερων, το "γαλανόλευκο" χρώμα -άμεσα ή έμμεσα.

Πέντε μήνες αναμονής ήταν πολλοί, πάρα πολλοί! Σε σημείο που άπαντες περίμεναν πως και πως την ώρα που θα γίνει το πρώτο τζάμπολ της Euroleague για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η δράση ξεκινά μετά από το απαραίτητο διάλειμμα και όλοι (ομάδες, παίκτες, προπονητές) βρίσκονται στις επάλξεις με κοινό στόχο: το Final Four του Βερολίνου.

Το έργο τους δεν θα είναι εύκολο. Βλέπετε τα ταξίδια είναι πολλά, οι αγώνες υψηλής έντασης και απαιτήσεων, η πίεση και το άγχος μέρος της καθημερινότητάς τους. Γι αυτό θα πρέπει άπαντες να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν καταστάσεις, να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα τους δοθεί και να φροντίσουν ώστε η μεταξύ τους επικοινωνία να είναι η καλύτερη δυνατή, ώστε η ομάδα να παραμένει ενωμένη.

Το τελευταίο είναι ίσως το σημαντικότερο και συνάμα το πιο δύσκολο μέσα σε μια χρονιά που μοιάζει με μαραθώνιο (αγώνων). Ακόμη κι έτσι πάντως, οι περισσότεροι έχουν το know how για να πετύχουν τον σκοπό τους.

Το Euroleague Greece ξεχώρισε 5+1 περιπτώσεις που κάνουν νέα αρχή στη φετινή διοργάνωση, με το ενδιαφέρον να είναι κάτι παραπάνω από ελληνοκεντρικό. Οι αφορμές που δόθηκαν άλλωστε το φετινό καλοκαίρι ήταν πάρα πολλές.

Κώστας Σλούκας (από Ολυμπιακό σε Φενέρμπαχτσε)

Η μεταγραφή του στη Φενέρμπαχτσε βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μετά το φινάλε της Basket League. Ήταν άλλωστε μεγάλη η επιθυμία των διοικούντων την ΚΑΕ Ολυμπιακός και του Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον κρατήσουν στο ΣΕΦ για τρία ακόμη χρόνια. Μόλις όμως προέκυψε το... κάλεσμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όλα έγιναν πιο δύσκολα για τους "ερυθρόλευκους". Αφού είχε προσωπική επαφή τόσο με τον μέχρι πρότινος προπονητή του όσο και με τους διοικητικούς ηγέτες των Πειραιωτών, αποφάσισε πως καλύτερο για τον ίδιο θα ήταν να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία.

Θα αποτελέσει άλλωστε έναν εκ των βασικών γκαρντ της Φενέρμπαχτσε, με τα πρώτα δείγματα γραφής του με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας να είναι κάτι παραπάνω από καλά. Για του λόγου το αληθές, θυμηθείτε τι έκανε στο ντεμπούτο του, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα .

Σάσα Βεζένκοφ (από τον Άρη στην Μπαρτσελόνα)

Σε ηλικία 20 ετών, ο Σάσα Βεζένκοφ είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα. Εν αντιθέσει με τα παιδιά της ηλικίας του που βρίσκονται στο πανεπιστήμιο και απολαμβάνουν τα Students Xclusive πακέτα από το CU για το κινητό και τις Students Xclusive προσφορές εκείνος βρίσκεται στη Βαρκελώνη, για να φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα. Αφού αναδείχθηκε MVP του περσινού πρωταθλήματος της Basket League, πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, αποτελώντας έναν εκ των δύο παικτών (μαζί με τον Τζάστιν Ντόλμαν) που θα επωμιστούν το βάρος της θέσης "4". Οι οιωνοί μοιάζουν εξαιρετικοί για τον 20χρονο πάουερ φόργουορντ, ο οποίος θέλει να φτάσει μέχρι το ΝΒΑ. Με ενδιάμεσο σταθμό τη Βαρκελώνη.

Ντάνιελ Χάκετ (από Αρμάνι Μιλάνο σε Ολυμπιακό)

Στη θέση του Κώστα Σλούκα πήγε ένας παίκτης με εξίσου σημαντική εμπειρία από την Euroleague. Το όνομα του Ντάνιελ Χάκετ δεν είναι άλλωστε στο ευρωπαϊκό κοινό, κυρίως μετά τα όσα (εντυπωσιακά) έκανε ως παίκτης της Σιένα, πριν μεταγραφεί στην Αρμάνι Μιλάνο. Ο 28χρονος κόμπο γκαρντ πέρασε μια περιπετειώδη σεζόν πέρσι, αφού κάτι η τιμωρία του από την ιταλική ομοσπονδία (εξάμηνης διάρκειας μετά την αδικαιολόγητη απουσία του από την εθνική ομάδα), κάτι η κάκιστη πορεία της Αρμάνι Μιλάνο σε Ιταλία και Euroleague, τον επηρέασαν.

Σε σημείο να μην θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που εντυπωσίαζε προ διετίας με τα χρώματα της Σιένα. Στον Ολυμπιακό όμως, έχει την ευκαιρία να επανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο, όσον αφορά την παρουσία του στο παρκέ. Γιατί μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο "ερυθρόλευκο" ροτέισον, ειδικά στον τομέα της άμυνας και της δημιουργίας. Κι από εκεί να καταστεί απαραίτητος, στον βαθμό που είναι το Vodafone CU XClusive για τους φοιτητές.

Τζέφερι Τέιλορ (στη Ρεάλ Μαδρίτης)

Ο Τζέφερι Τέιλορ δεν είναι σαν όλους τους άλλους παίκτες. Κάτι που μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας ξανά την ιστορία της ζωής του και το πως κατέληξε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Συνοπτικά θα σας πούμε πως η συμπεριφορά του (εκτός παρκέ) αρκούσε για να τον φέρει μακριά από το ΝΒΑ. Με τη "Βασίλισσα" να επωφελείται άμεσα από αυτό. Ο 26χρονος φόργουορντ καλείται να κάνει μια νέα αρχή στην Ισπανία, κυρίως για να ξαναφτιάξει το όνομά του.

Όχι ότι όσα έκανε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι εύκολο να ξεχαστούν. Απλά θα μπορέσει να φτιάξει κάπως το κλίμα, ευελπιστώντας πως θα γυρίσει γρήγορα στο ΝΒΑ. Εν αρχή ην η Ρεάλ Μαδρίτης, από εκεί οι καλές εμφανίσεις και στο τέλος του δρόμου ελπίζει να ξαναβρεί τον "μαγικό κόσμο". Στο χέρι του είναι -με την καλή έννοια.

Σοφοκλής Σχορτσανίτης (από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον Ερυθρό Αστέρα)

Μετά από δύο χρόνια στο Τελ Αβίβ με τα χρώματα της Μακάμπι, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης πήρε την απόφαση να ξαναφορέσει τα ερυθρόλευκα. Του Ερυθρού Αστέρα αυτή τη φορά, αφού η μετακόμιση στο Βελιγράδι είναι γεγονός. Ο θηριώδης σέντερ καλείται να "μπει στα παπούτσια" του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα στην Euroleague, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο του κορυφαίου σέντερ της Ευρώπης. Οι απαιτήσεις που υπάρχουν προς το πρόσωπο του "Σόφο" είναι πολλές, με τον ίδιο να δείχνει πως αντιλαμβάνεται πλήρως την πίεση που υπάρχει προς το πρόσωπό του . Τι κάνει γι αυτό; Αποδέχεται τα πάντα κι ένα ένα ακόμη κίνητρο για να τα καταφέρει με τη νέα του ομάδα.

Γιώργος Μπαρτζώκας (στη Λοκομοτίβ Κουμπάν)

Ένας χρόνος αποχής ήταν αρκετός για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος επιστρέφει στην Euroleague, αυτή τη φορά με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν. Η ρωσική ομάδα είναι η τρίτη την οποία θα κοουτσάρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού έχουν προηγηθεί το Μαρούσι και ο Ολυμπιακός. Με γεμάτο βιογραφικό και τον τίτλο του πρώτου Έλληνα προπονητή που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης καλείται να επαναφέρει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στον αφρό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να είναι ο πρώτος αντίπαλος στον δρόμο προς το Top 16 της Euroleague.

Για όλους τους παραπάνω λόγους (και για πολλούς ακόμη), δεν έχετε παρά να παρακολουθήσετε τη φετινή διοργάνωση. Και για να σας το κάνουμε ακόμα καλύτερο μπορείτε χάρη στο CU Around να συνδυάσετε το θέαμα στο παρκέ με 1+1 πίτσα δώρο από τη Dominos ή 1+1 burger δώρο από τα Simply Burgers.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ